Πορνοποίηση

 


Ας έρθουμε άλλη μια φορά σε πρόσφατη διαφήμιση χαμπουργκεράδικου για την οποία υπήρχε δημόσιο κάλεσμα για αναφορές και απαγόρευση της διαφήμισης. Εγραψα την προηγούμενη φορά ότι δεν σκοπεύω να κάνω καμια αναφορά, αφού κάποιο μέρος του φεμινισμού θεωρεί το πορνό επιλογή, την πορνεία αυτοδιάθεση και το γυμνό έκφραση της σεξουαλικότητας - αναφέρω και τα 3 για να μην γίνει καμια παρανόηση για την δικιά μου γνώμη: εγώ τα θεωρώ και τα 3 τα σπουδαιότερα όπλα της Πατριαρχίας για την υποβάθμιση των γυναικών, την εκμετάλλευσή τους και την ανισότητά τους με τους άντρες. Δεν παίζει κανένα ρόλο αν η καθεμιά στο κεφάλι της ονομάζει τις πράξεις της "επιλογή" της "απελευθέρωση", ρόλο παίζει μόνο αν με το άθροισμα των μεμονωμένων πράξεων η ασφάλειά κι η ευημερία των γυναικών συνολικά μεγαλώνει.

Δεν θα κάνω αναφορά, γιατί δεν σκοπεύω να εμποδίσω τα μεμονωμένα άτομα να ακολουθήσουν τον δρόμο που επιθυμούν. Έχουν μυαλό κι οφείλουν να σκεφτούν τι κάνουν. Αναφέρομαι σε μεμονωμένα άτομα κι όχι στον διαφημιστή ή στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, γιατί το μυαλό μου το έχω προσηλωμένο στις γυναίκες που παίζουν στην διαφήμιση. Αυτές ενσαρκώνουν το ιδανικό της Πατριαρχίας κι αυτές με την προθυμία τους να την υπηρετήσουν, αυξάνουν την πορνοποίηση της κοινωνίας και διευρύνουν την βία εναντίον των γυναικών. 

Ναι, όλες οι γυναίκες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς καμία δίωξη από μένα. Ομως πρέπει να συνειδητοποιήσουν , π.χ. σε αυτήν την διαφήμισή οτι αυτό το στόμα που ήταν ανοιχτό στην προηγούμενη ανάρτησή μου και περίμενε μια σάλτσα να χυθεί μέσα του, κι αυτό το στόμα στην τωρινή φωτογραφία είναι πάλι ανοιχτό και περιμένει ένα τεράστιο χάμπουργκερ, είναι οι πορνογραφικές εικόνες που μένουν στους άντρες από την διαφήμιση. Είναι οι εικόνες που επιδιώκουν να επαναλάβουν στην ιδιωτική τους ζωή. Είναι αυτές που τους φτάνουν να γράφουν σε δημόσιες αναρτήσεις "αν δεν θέλει η γκόμενά σου να καταπιεί το σπέρμα, πες της ότι θα την στείλεις και θα δεις πως θα στρώσει", κλπ. Σήμερα, η πορνό απόδοση και δεξιότητες είναι απαιτητές από τις γυναίκες στην πραγματική ζωή, όχι μόνο εξ αιτίας του ίδιου του πορνό, αλλά και εξαιτίας των πορνοποιημένων διαφημίσεων, εξ αιτίας των φωτό προφίλ που έχουν ένα σκίτσο από κοριτσάκι που καταπίνει ένα τεράστιο αγγούρι, εξ αιτίας των γυναικείων αναρτήσεων με φωτογραφία οπίσθια ματωμένα από ένα μαστίγιο κλπ. Αυτά όλα μαζί σχηματίζουν το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ασυνείδητο των αντρών, που σε μεγάλο ποσοστό πιστεύουν ότι οι γυναίκες είναι από την φύση τους καριόλες και τους αξίζει το ξεφτίλισμα. 

Με λίγα λόγια, εγώ δεν κυνηγάω καμία γυναίκα, αλλά δεν απαλλάσσω από καμιά ευθύνη όσες συμμετέχουν στην πορνοποίηση της κοινωνίας. Σε ό,τι με αφορά οι άντρες δημιούργησαν την πορνοποίηση για να μας θάψουν, πράγμα ανήθικο αλλά κατανοητό - γιατί φυσικά κοιτάνε να διατηρήσουν τα προνόμιά τους-  όμως είναι οι γυναίκες που τους βοηθάνε να τα διατηρήσουν και να τα διευρύνουν. Κι αυτό δεν είναι μόνο ανήθικο, αλλά είναι προδοσία προς όλες τις γυναίκες. 

Ναι, είναι στραβός ο γιαλός, αλλά και στραβά αρμενίζουμε. 

(Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK