Ο θάνατος του Ethan is supreme (Α)

Στα Πολιτικά Ημερολόγια δεν ασχολούμαστε καθόλου με διασημότητες. Η ζωή, οι δηλώσεις και το ίδιο το έργο των ανθρώπων της show business δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου. Μας ενδιαφέρει όμως ο θάνατος ενός πολύ νέου ανθρώπου, οποιουδήποτε πάνω στην Γη, επειδή αυτό είναι το μεγαλύτερο δυνατό συλλογικό σφάλμα. Το σωστό είναι οι άνθρωποι να πεθαίνουν από βαθιά γεράματα, στο κρεβάτι τους, με όλους τους συγγενείς γύρω τους. Ολες οι άλλες εξελίξεις, ο θάνατος από πόλεμο, από φτώχεια, από φυλακή, από ναρκωτικά ή και η αυτοκτονία, είναι όλες λάθος και το λάθος δεν ανήκει σε αυτόν που πεθαίνει αλλά στην Κοινωνία. Οσο πιο νέος ο νεκρός, τόσο μεγαλύτερο το συλλογικό σφάλμα. Γι αυτό σήμερα θα μιλήσουμε για τον θάνατο του Ethan Peters, γνωστού και ως Ethan is Supreme.



Ο Ήθαν Πήτερς, διασημότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Youtuber και μακιγιέρ, βρέθηκε νεκρός στην μπανιέρα του στις 5/07/2020 από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα για τον θάνατό του, δεν χρειάζεται να τις ψάξουμε σε άρθρα: ο Ήθαν στα βίντεό του στο Youtube, την ώρα που φτιάχνει το μακιγιάζ πάνω στο πρόσωπό του μιλάει ακατάπαυστα για το παρόν και το παρελθόν του. Λέει με δικά του λόγια  όσα χρειαζόμαστε να ξέρουμε. 

Ο Ήθαν γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου του 2003, από γονείς ευκατάστατους που δραστηριοποιούνται ως επενδυτές ακινήτων στην πόλη Χάντσβιλ του Τέξας, μια πόλη γύρω από φυλακές οι οποίες φιλοξενούν πάνω από 13.000 κρατούμενους και όλο το προσωπικό που σχετίζεται με φυλακές μένει και ζει στην πόλη (οι κάτοικοι είναι μόνο 35.000 άνθρωποι).

Στην ηλικία των 11 ο Ήθαν που πήγαινε σε ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο, άρχισε να ανακατεύεται με τα Social media. Οι γονείς του δεν τον σταμάτησαν. Εφτιαξε μια επιτυχημένη σελίδα με μιμίδια και πειραματίστηκε με το μακιγιάζ πάνω του. Ήταν παχουλός και τα μακιγιάζ του σε γραμμή Emo. Στα 12 προς 13, ο διευθυντής του σχολείου του ζήτησε να αποχωρήσει λόγω απρεπούς συμπεριφοράς, αντίθετης με τις αρχές του σχολείου. Ο νεαρός που μόλις είχε πουλησει την σελίδα του για 25.000 δολάρια είπε στους γονείς του ότι δεν θέλει να ξαναπάει σχολείο, γενικά, σε κανένα σχολείο. Θέλει να aσχοληθεί με τα media. Αυτοί συμφώνησαν μαζί του. Γιατί; Ο Ήθαν το λέει μόνος του "ηθελαν να είμαι ευτυχισμένος". Κι εκεί ακριβώς, χάθηκε οριστικά η μπάλα. 

Αρχισε να ασχολείται αποκλειστικά με τα βίντεο του μακιγιάζ. Εμαθε να φτιάχνει βίντεο μόνος του, να τους κανει μοντάζ, να τους βάζει εφέ. Ελαβε μέρος σε διαγωνισμούς μακιγιάζ και βραβεύτηκε. Δούλευε όλη μέρα κι όλη νύχτα για τα βίντεό του. Δεν είχε πια τους φίλους του από το σχολείο, αλλά ούτε κι άλλους φίλους εξωσχολικούς, γιατί δεν είχε καθόλου ελεύθερο χρόνο. 'Ετρωγε ό,τι έβρισκε, όταν μπορούσε. Κοιμόταν όταν δεν άντεχε πια. Αδυνάτισε και δυό χρόνια μετά βρισκόταν ήδη στα ναρκωτικά. Τα σχόλια στις φωτογραφίες και τα βίντεό του που έρχονταν κατά χιλιάδες, ήταν άλλοτε επαινετικά, κι άλλοτε επικριτικά, κατηγορώντας τον για ομοφοβία, τρανσφοβία, ρατσισμό. Τα διαβαζε μόνος του στό σπίτι, χωρίς κανέναν να του συμπαραστέκεται. Οι ακόλουθοι των σόσιαλ μήντια, παραμονεύουν κάθε δευτερόλεπτο να πεις μισή λέξη λάθος, να βάλεις ένα κόμμα σε λάθος μέρος της πρότασης για να σε  κατηγορήσουν για του κόσμου της προκαταλήψεις. Τον τελευταίο χρόνο της ζωής του τον πέρασε σε κατασταση σημαντικής εξάρτησης από τα ναρκωτικά και τελικά στις 5/09/2020 βρέθηκε νεκρός από αυτά.  Ακόμα και μετά τον θάνατό του, βρέθηκαν άνθρωποι που είπαν "καλά να πάθει, τέτοιος ρατσιστής/τρανσφοβικός που ήταν". 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK