Για όλα φταίνε οι μανάδες.

Μήπως γνωρίζετε ξέρετε γιατί έπεσε η Ρώμη; Επειδή οι γυναίκες της Ρώμης ήταν ανίκανες να μεγαλώσουν σωστούς Ρωμαίους πολίτες. Γνωρίζετε ποιός φταίει για την ηθική κατάπτωση της Δύσης; Οι μανάδες που -ως ανήθικες κι ελαφρόμυαλές οι ίδιες - αδυνατούν να στήσουν μια  οικογένεια με αρχές. Γνωρίζετε ποιός φταίει ακόμα και για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου; Η μάνα του. Ναι. Δεν φταίει ο αστυνομικός, ο επονομαζόμενος "Ράμπο" που τον πυροβόλησε, αλλά η μάνα του Γρηγορόπουλου. 



Τα δύο σχόλια αναγνωστών που διάλεξα κάτω από  ανάρτηση με συνέντευξη της χαροκαμμένης Τζίνας Τσαλικιάν στο site Documento, είναι χαρακτηριστικά του σκεπτικού "για όλα φταίνε οι μανάδες".  

Ο πρώτος αναγνώστης που είναι άντρας, καταρχάς ρίχνει λάσπη στην Τσαλικιάν υπαινισσόμενος ότι πήρε 800.000 ευρώ ως αποζημίωση για την δολοφονία του παιδιού της (ένα ξεκάθαρο ψέμα) και ισχυρίζεται ότι ο πόνος της θα απαλυνόταν εάν το ποσόν ήταν 1.000.000, αφού όταν είσαι ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ως μητέρα, το χρήμα εξαγοράζει.  Επομένως πρώτα ρίχνει λάσπη και μετά μεταφέρει ΚΑΙ την ευθύνη για την δολοφονία, από τον δράστη που ήταν έμπειρος αστυνομικός,  όχι στο θύμα - αυτό θα ήταν λίγο δύσκολο μια που το θύμα ήταν μόνο 15 χρονών μαθητής- αλλά στην μάνα του θύματος που όπως πολλές άλλες αποτυχημένες μανάδες, δεν μεγάλωσαν σωστά το παιδί τους. Ποια ήταν η ευθύνη της Τσαλικιάν; Προφανώς ότι δεν κατάφερε να μαντέψει πως ο Κορκονέας ήθελε κάποιον να σκοτώσει. Αυτό το λέω εγώ. Ο αναγνώστης θα πει, η αποτυχία της ήταν ότι δεν εξήγησε στον Αλέξανδρο ότι δεν πρέπει να περναέι από τα Εξάρχεια. Γιατί; Δεν είναι τα Εξάρχεια συνοικία με πολυκατοικίες, δρόμους καταστήματα, καφετέριες, κινηματογράφους, βιβλιοπωλεία, κλαμπ, όπως όλες οι άλλες; Ναι, είναι, αλλά καλύτερα να μην περνάς από εκεί γιατί μπορεί να σε σκοτώσουν, αυτό πρέπει να πει η επιτυχημένη μάνα στο παιδί της. 

Το δεύτερο σχόλιο είναι από γυναίκα και προχωράει ακόμα πιο πέρα την επίρριψη ευθυνών στην Τσαλικιάν, λέγοντας 

"Η κυρία γιατί είπαμε ότι δεν δικάστηκε για παραμέληση ανηλίκου;". Δηλαδή η Τσαλικιάν όχι μόνο φταίει που της δολοφόνησαν το παιδί, αλλά πρέπει και να δικαστεί για το φταίξιμό της. Για κάθε παιδί που σκοτώνεται, για κάθε κοπέλα που βιάζεται φταίει μια μάνα, εκείνη που δεν συμβούλεψε σωστά το παιδί της. Μάλιστα, όποιος θέλει, μπορεί να πει οτι φταίνε δυό μάνες, εδώ του Γρηγορόπουλου και του Κορκονέα. Του Κορκονέα διότι δεν τον έμαθε να σέβεται την ζωή. Στις βιασθείσες φταίει και η μάνα της βιασθείσας που δεν την έμαθε να μην μπαίνει νύχτα στα αυτοκίνητα, και του βιαστή που δεν τον έμαθε να μην βιάζει. 

Και ποιός είναι αυτός που δεν φταίει; Φανερό: οι πατεράδες. Οι πατεράδες και οι αδερφοί, οι σύζυγοι, οι ξάδερφοι κλπ, γενικώς οι άντρες. Αυτοί στέκονται ψηλά, δείχνουν τον δρόμο στον σωστό, τον παλικαρίσιο, τον λεβέντικο, της τιμής, της υπόληψης, κλπ. Αν και σχεδόν όλη η βία πάνω στον πλανήτη προέρχεται από άντρες κι εξασκείται από άντρες, αυτοί φτιάχνουν τα όπλα και τα χρησιμοποιούν, αυτοί έχουν την την μεγαλύτερη μυική δύναμη και επιβάλλουν την θέλησή τους δια της βίας στους πιο αδύναμους, αυτοί τα κάνουν όλα, εν τούτοις φταίνε οι μανάδες που δεν διδάσκουν τα παιδιά είτε να βρίσκονται μακριά από βίαιους άντρες, είτε να συγκρατούν την δική τους βία ως αρσενικά όντα.  

Φίλες και φίλοι, η βία είναι αντρική επινόηση κι η εφαρμογή της αντρική. Οι γυναίκες, μανάδες-κόρες-σύζυγοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα απέναντι στην βία, εκτός από το να εύχονται ισοβίως  να μην πέσει πάνω τους. Δυστυχως, στην περίπτωση της Τζίνας Τσαλικιάν οι ευχές δεν έπιασαν. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK