Εγκλήματα μίσους συμμοριών ανηλίκων



Τρεις ειδήσεις πρόσφατες, ενάντια στο πνεύμα της αγάπης για τον πλησίον των Χριστουγέννων:

1) ομάδα αγοριών 13-16 ετών βιάζουν 14χρονη στην Θεσσαλονίκη

2) ομάδα 12-14χρονων επιτίθενται σε τρανς άτομο στην Συκαμιά Λέσβου, το αναγκάζουν εξευτελιστικές πράξεις και τις βιντεοσκοπούν

3) σε επίθεση εναντίον ανήλικων προσφύγων στο Ωραιόκαστρο με λοστούς, συμμετέχουν γονείς και τα ανήλικα τέκνα τους.

Οσο κι αν προτιμούμε να ξεχωρίζουμε το ένα γεγονός από το άλλο, αυτά τα 3 περιστατικά έχουν ένα κοινό: ανήλικα άτομα ενωμένα σε συμμορίες διαπράττουν καθαρά εγκλήματα μίσους, δηλαδή έγκλημα απέναντι στον αλλόθρησκο, τον διαφορετικό σεξουαλικά και τον κατώτερο βιολογικά. 

Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στην κοινή εγκληματικότητα, π.χ τις κλοπές, που έχουν το λογικό κίνητρο της επιβίωσης ή και της απλής ζήλειας ("γιατί εσύ έχεις καλό κινητό; θέλω κι εγώ, θα στο κλέψω"). Αυτές τις πράξεις τις οφείλουμε στην άνιση κατανομή πλούτου μεταξύ των μελών της κοινωνίας και μόνο οι ανόητοι δεν μπορούν να τις αιτιολογήσουν.

Ομως τα εγκλήματα μίσους είναι διαφορετικής τάξης πρόβλημα, γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο πίσω τους εκτός από την κακία για τον Άλλον. Δεν έχουν κανένα σκοπό εκτός από το να νιώσουν ανώτεροι οι δράστες, που είναι ήδη ανώτεροι κοινωνικά έναντι του θύματος. 

Άραγε οι δράστες είναι πραγματικά κοινωνικά ανώτεροι έναντι του θύματος ή μόνο στο δικό τους μυαλό είναι ανώτεροι; Είναι πραγματικά ανώτεροι, τους το αποδεικνύουν οι νόμοι και κυρίως η εφαρμογή των νόμων από τους δικαστές. Οι ανήλικοι του βιασμού αφέθηκαν ελεύθεροι, ομοίως και ο ένας ανήλικος στο Ωραιόκαστρο που ήδη ταυτοποιήθηκε, ενώ για το βίντεο εξευτελισμού του τρανς ατόμου, δεν έχει κινηθεί καθόλου εισαγγελέας. Επομένως όχι μόνο η σωματική ακεραιότητα κι η αξιοπρέπεια δεν εξασφαλίζεται από το κοινωνικό μας σύστημα, αλλά και οι εκπρόσωποι της Πολιτείας πιστεύουν σε πολίτες ανώτερους και κατώτερους ανθρωπιστικά, κι αυτό αποδεικνύεται από τα πεπραγμένα τους εντός των επίσημων καναλιών της Εξουσίας. 

Τι άνθρωποι είναι οι ανήλικοι που συμμετέχουν στις συμμορίτικες επιθέσεις; Κρίνοντας από την συμμετοχή των γονιών στην επίθεση κατα των προσφυγόπουλων και από τα λόγια που είπαν οι γονείς των 7 νεαρών για την κακοποίηση της κοπέλας στην Θεσσαλονίκη, είναι παιδιά που το περιβάλλον τους τούς εμφυτεύει τις ιδέες της κοινωνικής και φυλετικής ανωτερότητας. Η οικογένειά τους έχει αυτές τις αντιλήψεις. Πράξεις που οι υπόλοιποι γονείς θα έφριτταν αν τις μάθαιναν, αυτοί οι γονείς τις δικαιολογούν απόλυτα, τις επιβραβεύουν ή και τις παρακινούν. Ο μέσος γονιός θα ήθελε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί αν ο γιός του βίαζε κορίτσι, αυτοί έχουν παιδιά που 7 μαζί βίασαν μια κοπελίτσα και λένε "ήταν μια βρώμα που τους προκαλούσε". Στον μέσο γονιό πέφτουν τα μούτρα αν τον καλέσει η δασκάλα στο σχολείο γιατί το παιδί του πλακώθηκε με άλλο παιδί, αυτοί παίρνουν το παιδί μόνοι τους, του δίνουν σιδηρολοστό και του λένε "πάμε να σπάσουμε κεφάλια στους μουσουλμάνους". 

Επομένως έχουμε πρόβλημα όχι με τα παιδιά μόνο, αλλά και με τους γονείς τους. Και μια που τα εγκλήματα αυτά δεν τιμωρούνται, έχουμε πρόβλημα και με τις αρχές. Δηλαδή έχουμε πρόβλημα με όλες τις ηλικίες κι όλες τις δουλειές σε μια μερίδα της κοινωνίας. Κι αυτό το πρόβλημα, δηλαδή το Μίσος, το έχουμε ξαναδεί σε συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους, συγκεκριμένες παρατάξεις, εδώ κι αλλού, πρόσφατα και πριν πολλά χρόνια. Μήπως -μήπως λέω- το αυγό του φιδιού έχει γεννήσει κι έχει σκορπίσει παντού πολλά φιδάκια; 

(γράφει η Melusine)

(artwork "το μάτι του φιδιού" Arful Oasis)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK