Μας φτύνουν ή ψιχαλίζει;

Εχθές το βράδυ ο Άη Βασίλης έφερε πολλά δώρα στα παιδάκια. Σε ορισμένα έφερε αυτήν την κούκλα, την "άτακτη κούκλα" όπως λέει το κουτί, την Ρόξυ, την στριπηζέζ. Η Ρόξυ όπως βλέπετε πωλείται σε ξανθιά και μελαχρινή εκδοχή,  φοράει σατέν σουτιέν και μαύρο στρίνγκ, λεπτές μαύρες κάλτσες με δαντελωτό τελείωμα ως την μέση του μηρού, έχει δυό ροζ φιογκάκια στην άκρη της καλτσοδέτας της ΚΑΙ βέβαια, διπλωμένα χαρτονομίσματα στα πλάγια του στρίνγκ της.

Εμείς είμαστε μεγάλοι και ξέρουμε ότι Αη Βασίλης δεν υπάρχει, τα δώρα τα αγοράζουν οι γονείς για τα παιδιά τους. Αραγε η μάνα ή ο πατέρας αγόρασε αυτό το δώρο, και για ποιό παιδί, για το κορίτσι ή για το αγόρι του; Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε μετά βεβαιότητος, μπορούμε όμως να κάνουμε δυό λογικές υποθέσεις. 

Ας πάρουμε τις μάνες πρώτα. Μάνα που θα πάρει αυτήν την κούκλα για τον γιό της, για να τον διδάξει ότι η γυναίκα είναι πλάσμα που αγοράζεις με λεφτά, δεν υπάρχει. Υπάρχουν μανάδες που λένε συγκεκριμένες γυναίκες γνωστές τους π...νες για δικούς τους λόγους, αλλά καμία δεν λέει όλες οι γυναίκες είναι προς πώληση. 

Υπάρχει μάνα που θα πάρει αυτήν την κούκλα για την κόρη της; Λογικά, ναι, υπάρχει. Εκείνες που λένε ότι η σεξεργασία είναι εργασία. Εάν η σεξεργασία είναι εργασία και μάλιστα έτσι όπως τα ακούμε, με καλές αποδοχές, λίγες εργατοώρες, κλπ, δηλαδή αυτά που λέει το βιβλίο the happy hooker (Η ευτυχισμένη πόρνη) θα διαλέξουν αυτή την κούκλα ως έναν λεπτό υπαινιγμό επαγγελματικού προσανατολισμού της κόρης τους. Ναι, οι προοδευτικές γυναίκες θα αγοράσουν αυτήν την κούκλα για το δικό τους κοριτσάκι, εκτός κι αν υποκρίνονται και δεν είναι τόσο προοδευτικές όσο λένε. Εκτός αν εννοούν ότι η σεξεργασία είναι εργασία μόνο όταν την κάνουν οι άλλες, οι άγνωστες, οι ανώνυμες, οι εκατομμύρια Χ στον κόσμο -τέλος πάντων, οποιεσδήποτε εκτός από το παιδάκι τους. Προσωπικώς, είμαι σίγουρη ότι οι άνθρωποι είναι ειλικρινείς και σπάνια υποκρίνονται: τις ιδέες που εκφράζουν τις εννοούν εως την τελευταία λεπτομέρεια. Γι αυτό ναι, αυτές οι μανάδες θα μπορούσαν να είναι αγοράστριες της Ρόξυ της στρήπερ, της άτακτης κούκλας.

Πάμε στους πατεράδες. Θα μπορούσε ένας πατέρας να πάρει αυτήν την κούκλα για το κοριτσάκι του υποδεικνύοντας του μια μελλοντική επαγγελματική απασχόληση, όπως άλλοι αγοράζουν κούκλες γιατρούς, δασκάλες, νοσοκόμες; Όχι οποιοσδήποτε πατέρας, αλλά έστω ένας επαγγελματικά εμπλεκόμενος με την σεξεργασία πατέρας, π.χ. ένας ιδιοκτήτης στρηπ κλαμπ, ένας νταβατζής, ένας ιδιοκτήτης Studio; Οχι, δεν θα μπορούσε ποτέ. Ακόμα και οι πιο εξοικειωμένοι με την σεξεργασία άντρες, δεν μπερδεύονται καθόλου με αυτα τα περί αυτοδιάθεσης κλπ, είναι πολύ βέβαιοι για την θέση της ιερόδουλης στην γη και  λένε λόγια σαν αυτά που είπε σε ντοκυμανταίρ για το πορνό ο Μάικ Κουασάρ, σκηνοθέτης πορνό με πάνω από 500 φιλμ. Είπε "αν η κόρη μου μού έλεγε πως θα κάνει πορνό οποιουδήποτε είδους, θα έπεφτα στις γραμμές του τραίνου. Το ξέρω ότι αυτό με κάνει τεράστιο υποκριτή, γιατί είμαι πρόθυμος να κινηματογραφήσω τις κόρες των άλλων ενώ κάνουν τρομερά πράγματα". Οι πατεράδες για τις κόρες τους λοιπόν, δεν διαλέγουν αυτήν τη κούκλα. 

Για τους γιούς τους όμως; Ασφαλώς ναι, ορισμένοι. Αυτοί που πιστεύουν οι ίδιοι ότι οι γυναίκες είναι όλες αντικείμενα προς πώληση και με το κατάλληλο ποσόν μπορείς να αγοράσεις οποιαδήποτε για να την χρησιμοποιήσεις σεξουαλικά. Όχι με το ζόρι, δεν μιλάμε για στηπτηζεζ κι ιερόδουλες που κάνουν σeξεργασία λόγω traffiking. Μιλάμε για αυτοδιάθεση του σώματος, γι αυτές που το κάνουν μόνες τους, με την θέλησή τους. Το τι θα αγοράσει ο άντρας αγοραστής είναι θέμα επιθυμίας του αγοραστή, ποσού και συνεννόησης για το ποσόν. Στην στρήπερ πιάνεις το σημείο στο οποίο βάζεις το χαρτονόμισμα. Στην ιερόδουλη αναλόγως, με 5 ευρώ βρίσκεις στοματικό σεξ στον δρόμο από ναρκομανή, αλλά με 500 ευρώ βρίσκεις μια σούπερ ζωγραφιά για ολονύχτιο ραντεβού -και με 50 ευρώ ακόμα της δίνεις μια μπουνια στα μούτρα. Τα πάντα είναι συναινετικά, οπότε γιατί όχι; Το θέμα είναι να βρεις τα λεφτά "γι αυτό αγόρι μου πρόσεξε τι δουλειά θα διαλέξεις, το μ..ί στοιχίζει". 

Λοιπόν, η κούκλα αυτή παρουσιάζει ένα πρόβλημα. Ενώνει ως πιθανούς αγοραστές της τις γυναίκες που ισχυρίζονται ότι η πορνεία μπορεί να είναι συνειδητή επιλογή και τους άντρες που ισχυρίζονται ότι όλες οι γυναίκες πουλιούνται, αν έχεις τα απαραίτητα χρήματα. Πώς έγινε αυτή η συμμαχία; Δεν ξέρω να σας πώ, είμαι του παλιού φεμινισμού, του ριζοσπαστικού, εκείνου που έκανε πορείες για να απαγορεύσει την πώληση της Ρόξυ της Άτακτης ως υποτιμητικής για όλες τις γυναίκες (και τις ιερόδουλες). Κατά την γνώμη μου  μας φτύνουν και παριστάνουμε πως ψιχαλίζει.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK