ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ & ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΩΣΗ

 


Η πρώτη φωτογραφία είναι από σάιτ και δείχνει εικόνα από την διαδήλωση στην Πολωνία για τον καινούργιο νόμο περί αμβλώσεων. Να θυμίσω ότι στην Πολωνία γίνονται τουλάχιστον 120.000 εκτρώσεις των χρόνο κι από αυτές μόνο το 2% αφορά εγκυμοσύνη που προέκυψε από βιασμό ή αιμομιξία, τους λόγους για τους οποίους ακόμα θα επιτρέπεται να κάνεις έκτρωση. 
 
Το ενδιαφέρον βέβαια είναι τα δύο σχόλια αποκάτω, το 1ο που λέει το ευφυέστατο "δηλαδή ψάχνεις λόγους για την νομιμοποίηση της δολοφονίας;" και το 2ο, βαθύτατα ηθικό "Απαγόρευση της άμβλωσης; Μπράβο στην κυβέρνηση και ντροπή στις καριόλες που φωνάζουν ότι θα έπρεπε να υπάρχουν εκτρώσεις...ο Θεός σου στέλνει το παιδί για κάποιο λόγο και όλες αυτές διαδηλώνουν για να υπάρχει νόμος να τα σκοτώνουν, ντροπή..."
Άραγε πρέπει να διευκρινίσω ότι τα δύο σχόλια έγραψαν άντρες ή μήπως δεν χρειάζεται, διότι είναι σαφές το δηλητήριο τους; Δεν υπάρχει λόγος να ξανα-επιχειρηματολογήσουμε για το δικαίωμα στην άμβλωση που είναι μόνο γυναικείο ζήτημα. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι σε όποιον δεν μένει έγκυος, δεν πέφτει κανένας λόγος επί του ζητήματος, αυτά είναι χιλιοειπωμένα και γνωστά σε όλους. 
 
Βεβαίως ναι, μπορείς πάντα να βρεις τον τρόπο να μεταμφιέσεις το μίσος σου για τις γυναίκες με διάφορα προσχήματα, π.χ. την θρησκευτική πίστη, που σε ρίχνει σε βαριά αγανάκτηση για αυτές που αρνούνται το δώρο Του Θεού, το μωρό. Μπορείς και να αποκαλέσεις την έκτρωση δολοφονία, αυτό κάνει κι η κυβέρνηση της Πολωνίας στο σκεπτικό του καινούργιου νόμου. Εμείς όσα και να πούν οι "υπέρ της ζωής" ξεχωρίζουμε το μίσος τους στον χαρακτηρισμό που μας απευθύνουν: "οι καριόλες". Εννοούν όλες τις γυναίκες που κάνουν έκτρωση, για οποιονδήποτε λόγο κι αν την κάνουν: τις μαθήτριες σχολείου που δεν πήραν αρκετές προφυλάξεις, τις φοιτήτριες που δεν τελείωσαν τις σπουδές τους ακόμα, τις άνεργες που δεν μπορούν να ξεκινήσουν οικογένεια, τις παντρεμένες που έχουν ήδη όσα παιδιά μπορούν να αναθρέψουν -βασικά όλες όσες έκαναν σεξ κι έμειναν έγκυες. Γιατί δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια, κάθε φορά που κάνεις σεξ μπορείς να μείνεις έγκυος, από 12 έως 50 χρονών. Δεν θέλεις να σου συμβεί αυτό; Απλούστατα, μην κάνεις σεξ, τάξε το αιδοίο σου στον άγιο Πατάπιο, αλλιώς πλήρωσε το τίμημα της ανατροφής ενός παιδιού που δεν προγραμμάτισες -αυτό μας λένε οι δυό σχολιαστές.
 
Λοιπόν, εμείς οι γυναίκες δεν δίνουμε στην έκτρωση το ίδιο περίγραμμα που δίνουν οι άντρες. Η έκτρωση δεν συμβαίνει επειδή κάποια έκανε σεξ, αλλά επειδή ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΩΣΕ εκεί που δεν έπρεπε. Για κάθε έκτρωση που οποτεδήποτε συνέβη στην Γη, υπεύθυνος είναι ένας άντρας. Καμία έκτρωση δεν θα γινόταν εάν μόνο μια φορά κάποιος άντρας έμενε έγκυος, έκανε έκτρωση κι έβγαινε να πει στους άλλους τι έζησε. Οι άντρες θα σταματούσαν το σεξ αν ήταν στην θέση μας. Τώρα δεν τους νοιάζει, μέσα στην κοιλιά τους δεν υπάρχει τίποτα, ούτε μήτρα, ούτε δυνατότητα να φιλοξενήσουν την ζωή, ούτε περίπτωση να ξύσουν αυτή την ζωή από πάνω τους ξεκολλώντας μέρη του σώματός τους, ούτε φόβος να τρυπήσουν τα τοιχώματα της μήτρας και να πεθάνουν κατα την έκτρωση, απλούστατα, τίποτα. Γι αυτό λένε εύκολα λόγια ατελώνιστα. Κάνουν θεωρητικολογίες, παριστάνουν πολύ τους ηθικούς και τους πιάνει αποτροπιασμός από το απαίσχυντο γυναικείο φύλο.
 
Εν τω μεταξύ εμείς οι γυναίκες, έχουμε μια ιδέα ποιοί τύποι άντρα ακριβώς λένε τέτοια καταδικαστικά λόγια για την έκτρωση και κηρύττουν υπέρ της ιερότητας της ζωής που την δίνει ο Θεός, κλπ. Μήπως οι χριστιανοί; Όχι βέβαια, όσοι κατανόησαν τα λόγια του Χριστού έχουν στην καρδιά τους αγάπη για τον πλησίον τους και συμπόνοια για εκείνες που τους ετυχαν οι ατυχίες της ζωής. Αυτά τα λένε εκείνοι που νομίζουν ότι "οι γυναίκες πάνε να τους τυλίξουν", αυτοί που δηλώνουν "εγώ θα γλεντήσω μέχρι τα 40 και μετά θα σοβαρευτώ", γονείς γιων που όταν μαθαίνουν ότι η κοπέλα του είναι έγκυος αναφωνούν "να μην έμπλεκες με πουτ@νες, να πάει να πνιγεί", φυσικά πολλοί που πάνε σε ιερόδουλες και πληρώνουν παραπάνω για να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό, και ναι, εννοείται, κι εκείνοι που δεν σταυρώνουν γυναίκα ποτέ - γι αυτό σκέφτονται με λύσσα όλες αυτές που έμειναν έγκυες, αλλά από κάποιον άλλον, όχι από τους ίδιους . 
 
Σε κάθε άντρα που αγανακτεί με τις εκτρώσεις έχω να πω ένα πράγμα: να κάνει το καθήκον του, να είναι ο ίδιος επιμελής με την αντισύλληψη. Τίποτα άλλο. Αν κάνουν όλοι οι άντρες το καθήκον τους, θα σταματήσουν οι εκτρώσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK