Ο ΣΩΝ ΚΟΝΕΡΙ

 

 


Δεν είχα σκοπό να γράψω τίποτα για τον Σων Κόνερι που πέθανε σήμερα, γιατί δεν τον εκτιμώ, όμως έπεσα σε μια ανάρτηση που είχε αυτήν την εικόνα εδώ. Γράφει:
"Το γέλιο σκοτώνει τον φόβο και χωρίς φόβο δεν μπορεί να υπάρξει πίστη. Γιατί χωρίς τον φόβο του Σατανά, δεν υπάρχει η ανάγκη του Θεού.
Σων Κόνερι
AZ quotes". 
 
Λοιπόν, αυτό δεν είναι απόφθεγμα ( quote) του Κόνερι, γιατί δεν ήταν τόσο ευφυής ώστε να μπορεί να σκεφτεί αυτά τα λόγια. Αυτά τα σκέφτηκε ο Ουμπέρτο Έκο που έγραψε το Όνομα του Ρόδου, κι ο Κόνερι απλώς τα πρόφερε ως πρωταγωνιστής της ομώνυμης ταινίας.
Ο Κόνερι είπε άλλα λόγια, δικά του. Ότι δεν πειράζει να χτυπάς τις γυναίκες. Δεν είναι καλό, πάντως δεν πειραζει. Οχι με την μπουνιά σου όπως έναν άντρα, αλλά με ανοιχτό το χέρι. Ποτέ να τις χτυπάς; Όταν το αξίζουν. Πότε το αξίζουν; Όταν έχεις εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες συζήτησης, αλλά δεν πείθονται. 
Αυτά όλα είπε ο Κόνερι το 1965 στο Playboy και 13 χρόνια μετά το επανέλαβε στην Μπάρμπαρα Γουωλτερς. Το σχετικό βίντεο του ενός λεπτού με όλα όσα ανέφερα πιο πάνω, υπάρχει στο τέλος. 

Εάν πρέπει να γράψουμε έναν επαινετικό επικήδειο για τον Κόνερι, ας το γράψουμε για ο,τι καλό έχει, π.χ. για την ηθοποιία του. Όχι για λόγια που ανήκουν σε διανοούμενους και δεν του ταιριάζουν.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK