Οι γλάστρες βρίσκονται σε διωγμό

Σε σχόλιο ανάρτησης για τα κουνούπια που συχνάζουν στις γλάστρες σε ταράτσα κάποιου, είδα αυτήν την φωτογραφία ασύλληπτης ομορφιάς για άλλες γλάστρες που επίσης ενοχλούν - για άλλο λόγο, επειδή καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο, τον δημόσιο χώρο.



Δεν υπάρχει λόγος να λέμε παραμύθια και να κοροιδευόμαστε μεταξύ μας : οι γλάστρες ενοχλούν για την ομορφιά τους. Για το κέφι και την υψηλή αισθητική αυτών που τις βάζουν και τις περιποιούνται. Για το ότι μας φέρνουν σε κάποια επαφή με την απλότητα της Φύσης και διατηρούν την ψυχική υγεία μέσα μας.

Φυσικά είναι αλήθεια ότι το πεζοδρόμιο λέγεται έτσι για να περπατούν οι πεζοί, όχι να τοποθετούνται οι γλάστρες. Και φυσικά είναι αλήθεια ότι οι γλάστρες προσελκύουν κουνούπια. Αλλά τα πεζοδρόμια έχουν καταληφθεί προ πολλού από τυροπιταδικα που με τραπεζοκαθίσματα στο πεζοδρόμιο γίνονται καφετέριες. Ή από περίπτερα που με τα ποικίλα ψυγεία τους και stand γίνονται μίνι μάρκετ. Επίσης αλήθεια είναι πως τα κουνούπια έλκονται από τα ούρα και τα κόπρανα που περισσεύουν σε κάποιες περιοχές ή από τα ακαθάριστα φρεάτια.

Επομένως είναι υποκρισία εκ μέρους όσων κάνουν καταγγελίες να δυιλίζουν το κουνούπι όταν έχουν καταπιεί τόσες καμήλες. Κι είναι αισχρότητα εκ μέρους της Πολιτείας να δίνει τις ευλογίες της σε όλες τις παρανομίες που της αποφέρουν οικονομικά οφέλη, αλλά να διώκει όσα είναι τζάμπα κι ωφελούν την δική μας ψυχική υγεία.

Πείτε το καθαρά κι εσείς οι καταγγέλοντες κι οι άλλοι που τους ικανοποιείτε: οι γλάστρες στην πόλη είναι υπό διωγμό. Η ομορφιά είναι υπό διωγμό. Το όμορφο άρωμα των φύλλων και των λουλουδιών είναι υπό διωγμό. Εδώ είναι πρωτεύουσα, τσιφλίκι των μεγαλοεργολάβων, βασίλειο του τσιμέντου και του καυσαερίου. Στην πρωτεύουσα κυρίες και κύριοι το μόνο που προωθείται επίσημα κι ευημερεί είναι η παθογένεια. Δυστυχώς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK