"ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΘΕΟ..."

Ωπα! Τι έχουμε εδώ; Ανάρτηση άντρα που λυπάται πολύ για εμάς τις γυναίκες και το δηλώνει από την αρχή, βάζοντας φατσούλα με στεναχωρημένο μούτρο. Ώστε λοιπόν πρόκειται περί ευαίσθητου ανθρώπου; Για να δούμε τι λέει. 


 

Ξεκινάει με ένα κατεβατό ψεύτικων χαρακτηριστικών στις γυναίκες "ψεύτικα φρύδια, βαμμένα, ψεύτικες βλεφαρίδες, ψεύτικα χείλι (sic), ψεύτικα μάτια, φουσκωμένο στήθος, τραβηγμένο πρόσωπο, φουσκωμένοι γλουτοί, βαμμένα πρόσωπα ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ..." Μιλάει άραγε για τις λίγες γυναίκες που έχουν κάνει πλαστικές ή για τις πιο πολλές που φοράνε μακιγιάζ; Αντιτίθεται μόνο στην ριζική αλλαγή της εμφάνισης μέσω χειρουργικής ή σε όλα τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, π.χ. στο κραγιόν; Γιατί κι εγώ αντιτίθεμαι στην μεταμόσχευση μαλλιών και βλέπω  τα τεχνάσματα των ανδρών, π.χ. το μούσι που σε πολλούς κρύβει ένα διπλοσάγονο, ή το ξυρισμένο κεφάλι που έχει απαλλάξει πολλούς από την ορατή καράφλα, αλλά δεν κάνω κι έτσι πια, δεν βρίσκω τίποτα "αηδιαστικό". Άραγε βρισκόμαστε μπροστά σε έναν θαυμαστή της απόλυτης φυσικότητας των γυναικών; Αν είναι έτσι, δεν βλέπω το πρόβλημα: υπάρχουν γυναίκες εντελώς φυσικές, με γκρίζα μαλλιά, χωρίς μακιγιάζ, με τρίχες στις μασχάλες και τα πόδια. Το μόνο που έχει να κάνει ο άντρας της ανάρτησης είναι να διαλέξει την φίλη του ανάμεσα σε αυτές. Έτσι κι αλλιώς, σε όλους μας αρέσουν συγκεκριμένα μούτρα και σωματότυποι, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι υπόλοιποι μας προκαλούν αηδία. Μπορούν να ζήσουν την ζωή τους όπως τους καπνίζει, εμείς θα φτιάξουμε τα ερωτικά μας μόνο με όσους μας φαίνονται επιθυμητοί.

Όμως, όχι, δεν είναι αυτό. Ο αναρτήσας (με δικό του συντακτικό και γραμματική) συνεχίζει "κι όμως θεωρείτε μια ευτυχία που τελειώνει για πολλές μετά από ΠΟΛΛΑ ΚΛΙΚΣ, για να δείξουν μια τέλεια αλλά ψεύτικη φωτογραφία".  Συγνώμη κιόλας, αλλά είναι ή δεν είναι δικαίωμα όλων να επικοινωνούν με τους άλλους στο ιντερνετ όπως νομίζουν, άλλοι γράφοντας κείμενα, άλλοι με φωτογραφίες; Είναι θεμιτό οι φωτογραφίες να αφορούν  το πρόσωπο ή σώμα της γυναίκας; Για μένα ναι, εάν είναι θεμιτό να αφορούν το γρήγορο αυτοκίνητο, το σκάφος και την μηχανή του άντρα. Ο καθένας προβάλει ό,τι τον κάνει να νιώθει υπερήφανος από όσα θεωρεί "εαυτό του",  να μην πω ότι το πρόσωπο είναι πολύ περισσότερο "εαυτός" από ό,τι η Μερσεντές. 

Ο άντρας λέει "Ζεις σε μια εικονική αγορασμένη ζωή των σόσιαλ μήντια κι έχεις πέσει στην παγίδα.".  Δεν τα λέει καλά: όλες οι ζωές όπως παρουσιάζονται στα σόσιαλ μήντια είναι εικονικές, γιατί όλες είναι αποσπασματικές και στημένες. Το πρόσωπο κάποιας με έντονο μακιγιάζ ή τα στήθη μεγαλωμένα με πλαστική, είναι πολύ λιγότερο παραπλανητικά από τις φωτογραφίες που πόσταρε ο δολοφόνος της Σούζαν Ήταν ας πούμε, με την ευτυχισμένη οικογένεια (γυναίκα και μωρό), συν τοις οικολογικές του ανησυχίες (φωτογραφίες με άγρια πουλιά), συν το φίλαθλο πνεύμα του που αποδεικνυόταν μέσω πολεμικών τεχνών. Ο άνθρωπος ήταν ένας κατ' επανάληψη βιαστής και δολοφόνος, κι όμως φαινόταν όχι απλώς κανονικός αλλά αξιέπαινος, χάρη στις αναρτήσεις του. Δώσε μου κάποια με ψεύτικο στήθος όποτε θέλεις και κράτα τον δολοφόνο που φιλάει το μωρό του πανευτυχής, αυτό γίνεται;

Εδώ λίγο παρακάτω η ανάρτηση φτάνει σε κρεσέντο "στοπ στα γαμημένα φίλτρα και μου ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΘΕΟ...". Ε, ναι, τώρα βγαίνει ένα κάποιο νόημα από όλο αυτό το παραλήρημα κακίας: αυτό το κείμενο το έχει γράψει κάποιος που δεν είναι ο ίδιος θεός και αναγκάζεται να βλέπει τις θεές απο μακριά, απρόσιτες και εκτός του βεληνεκούς του, στον αιώνα τον άπαντα. Εκείνες διαλέγουν τον Σπαλιάρα και τους αντίστοιχούς του, προφανώς διότι υπάρχουν Σπαλιάρες που δεν τους πειράζει αν η βλεφαρίδα είναι ψεύτικη και το βυζί από πλαστικό. Καλά θα ήταν να έγραφε αυτήν την πρόταση στην αρχή, να αποφεύγαμε όλες τις παπάτζες.

Αυτή η ανάρτηση εδώ κι άλλες παρόμοιες των ανδρών που αγανάκτησαν με τις ψεύτικες γυναίκες, με όλες αυτές που δεν εκτιμούν τα Καλά Παιδιά, τα ασχημομούρικα αλλά με χρυσή καρδιά, ή τα φτωχά πλην όμως τίμια, είναι όλες ίδιες. Λένε διάφορα ηθικολογικά και σαχλαμαρο-βαρύγδουπα ως δικαιολογίες, βγάζοντας ένα τόνο δηλητήριο, για να καταλήξουν όλες στο ίδιο σημείο "ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΘΕΟ". 

Ναι φίλε, ναι. Ψάχνουμε ό,τι θέλουμε, με όποιο μέσο διαθέτουμε και δεν θα σου ζητήσουμε την άδεια. Δεν υπάρχει τρόπος να μας κάνεις να ντραπούμε που βάλαμε διαφορετικούς στόχους από εσένα, που κοιτάμε την επιφάνεια κι όχι το βάθος, που αναζητούμε την επιβεβαίωση δημόσια μέσω κλικ, κι όχι ιδιωτικά μέσω μαγειρέματος. Μην μας λυπάσαι, το κέφι μας κάνουμε κι όποτε μας καπνίσει θα αλλάξουμε τροπάριο -αν θέλουμε. Εσύ τον εαυτό σου να προσέχεις, την γλώσσα σου ιδίως -μην την δαγκώσεις καμια μέρα και δηλητηριαστείς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK