Το ταξικό λυντσάρισμα του Ζακ (2)

Επιμένω τόσο πολύ στις συνθήκες της δολοφονίας του Ζακ, διότι με ενιδαφέρει πολύ η δίκη. Στα δικά μου μάτια ειναι πιο σημαντική από την δίκη που τελείωσε της ναζιστικής οργάνωσης*. Κατά την γνώμη μου η δολοφονία του Φύσσα είναι απεχθής, ωστόσο είναι λογικά εξηγήσιμη (εντός της φασιστικής λογικής): οι φασίστες κινούνται εναντίον των ιδεολογικών τους αντιπάλων, αυτούς θεωρούν μίασμα που πρέπει να ξεπαστρέψουν. Ο εχθρός μας λέγεται φασίστας και συναντάται στην κοινωνία σε ορισμένες χιλιάδες ανθρώπων. Στην περίπτωση της δολοφονίας του Κωστόπουλου, ο εχθρός μας δεν είναι ορατός, αλλά θα πρέπει να βρίσκεται σε εκατοντάδες χιλιάδες μεταξύ μας ή και εκατομμύρια -εάν σκεφτούμε ότι από όσους παρακολούθησαν το γεγονός με τον Ζακ, μόνο ένας έσπευσε σε βοήθεια. Είναι δύσκολο να εντοπίσουμε ποιοί γύρω μας έχουν ίδια χαρακτηριστικά προσωπικότητας με τους δολοφόνους του Ζακ και πιθανόν θα γίνουν οι εγκληματίες του μέλλοντος, μπορούμε όμως να εντοπίσουμε ποιόν θεωρούν αυτοί μίασμα για ξεπάστρεμα: τους φτωχούς

Επιμένω τόσο σε αυτό που νομίζω ότι είναι τα σωστά αίτια της δολοφονίας του Κωστόπουλου, δηλαδή η ταξική του ταυτότητα κι όχι η σεξουαλική, επειδή νομίζω πως η λάθος ανάλυση οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.  Δολοφονίες σαν του Κωστόπουλου έγιναν κι άλλες στο παρελθόν χωρίς να έχουν συνέπεια οι δράστες, π.χ. πριν καιρό ένας νεαρός στο Πόρτο Ράφτη που απειλήθηκε το σπίτι του από κλέφτες, τους αντιμετώπισε με το κυνηγετικό του όπλο, αποχώρησαν, αλλά αυτός επέμενε και τους καταδίωξε ώσπου σκότωσε τον έναν (τον Αλβανό), σε ΑΛΛΟ σπίτι, δηλαδή όταν πια ούτε η περιουσία του, ούτε το σώμα του διέτρεχαν κίνδυνο. Προχτές κάποιος πυροβόλησε στην πλάτη έναν 18χρονο Ρομά που ήταν στην αυλή του με σκοπό να κλέψει κότες από το κοτέτσι. Αυτή η δολοφονία επίσης κρίθηκε δικαιολογημένη. Οι δράστες μένουν στο απυρόβλητο, κι επιπλέον έχουν υποδοχή ηρώων από τους γείτονες καθώς εξέρχονται από τα αστυνομικά κτήρια. 

Εκτός από το ότι η λάθος ανάλυση οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα σχετικά με το τι πρέπει να παλέψουμε, επιτρέπει σε μεγάλους φορείς και δημόσια πρόσωπα να τάσσονται υποκριτικά υπέρ του Κωστόπουλου, όταν συνολικά η δράση τους και το παρελθόν τους είναι κατά όλων των φτωχών. Σημερα προβάλλουν τον Ζακ ιδρύματα, αύριο ίσως έρθουν φαρμακευτικές εταιρείες ή και τράπεζες να βγάλουν πόστερ je suis Zackie Oh. Εμείς πρέπει να θυμόμαστε ότι βγάζουν τα κέρδη τους πάνω στις πλάτες όλων των φτωχών, κι ότι θα μπορούσαν να δείξουν την αγάπη τους προς τον Ζακ και τους οροθετικούς ας πούμε μειώνοντας στο 50% τις τιμές των φαρμάκων για το AIDS. To προοδευτικό πρόσωπο και η ευαισθησία προς τις σεξουαλικές ταυτότητες των ευκατάστατων ανθρώπων και των θεσμών που εκείνοι θέσπισαν, είναι ένα παραμύθι που εξαντλείται στις φανφάρες και στα μπαλονάκια. Εχουν σκοπό να κάνουν τα πάντα πάρτι, αφού έτσι κι αλλιώς τον λογαριασμό του πάρτι πληρώνει η δική τους φορολογική ασυλία και η δικιά μας πλάτη, η στραβωμένη από τις πολλές ώρες δουλειά.

Γι αυτό σας παρακαλώ, σκεφτείτε το λυντσάρισμα του Ζακ με καθαρό μυαλό. Δεν κινδυνεύεις αν είσαι ομοφυλόφιλος αλλά ευκατάστατος, με φράπα το μούτρο από τα ινστιτούτα αισθητικής και κάτασπρα δόντια από λεύκανση οδοντίατρου. Κινδυνεύεις όταν είσαι στρέιτ /ομοφυλόφιλος/ οτιδήποτε αλλά φτωχός, με σώμα που έχει να τραφεί σωστά από τότε που έφυγες από το σπίτι της μάνας σου και πάνινα αθλητικά που έχουν λιώσει γύρω απ' τα κορδόνια. 

Το λυντσάρισμα του Ζακ δεν ήταν ομοφοβικό, ήταν ταξικό. 


*(αυτό το λέω παρά το ότι γνώριζα προσωπικά τον Παύλο Φύσσα από όταν ήταν 17 χρονών)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK