ΟΙ ΧΑΖΟ-ΕΙΔΙΚΕΣ

Σκιτσάκι-παραλλαγή  στο κλασικό μισογυνικό μοτίφ "η προσωποποίηση της χαζομάρας είναι γένους θηλυκού", όπου βλέπουμε σε εικόνες την ιστορία της λέξης "ειδικός" που όλο και ξεπέφτει. Το 1975 ειδικός λεγόταν ο επιστήμονας (σκίτσο άντρα με μουστάκι και ρυτίδες στο μέτωπο), το 1990 αυτός με τα μεταπτυχιακά (άντρας με γυαλιά και δυο πτυχία στο χέρι), το 2005 ο δημοσιογράφος (άντρας με γυαλιά και μικρόφωνο), όμως το 2020 ξαφνικά ειδικός γίνεται η Μαρία από το Fb, γυναίκα με γυαλάκια και κοντό καρέ.

 

Μέσα σε 4 εικονίτσες γίνεται η μετάβαση από τον αληθινά ειδικό, τον άντρα με το κύρος, τις ρυτίδες, την αρχή καράφλας και το μουστάκι, στον τελείως άσχετο που πετάει κοτσάνες για όλα τα θέματα, που -τρομερή σύμπτωση- είναι γυναίκα. Στο τσάκ μπαμ, χλευασμός όλων των γυναικών που διατυπώνουν διάφορες απόψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και υποτίμηση της γυναικείας ευφυίας συνολικά. 

Ο σκιτσογράφος να μας απαντήσει παρακαλώ, ποια είναι τα στοιχεία με τα οποία έβαλε στο σημείο του απόλυτου ξεπεσμού της λέξης "ειδικός" μια γυναίκα. Γνωρίζουμε πως στις ακαδημαϊκές επιδόσεις οι γυναίκες διακρίνονται και μαζεύουν πτυχία και μεταπτυχιακά πολύ ευκολότερα από τους άντρες, παγκόσμια. Οπότε αυτές  οι Μαρίες που γράφουν στο Fb είναι σαφώς πιο καταρτισμένες  από τους Μάριους που γράφουν στο Fb.  Γιατί δεν μπαίνει ο Μάριος 4ος στο σκίτσο; Χαλάει η σούπα φαντάζομαι όταν αναπαριστούμε την χαζομάρα σε γένος αρσενικό, δεν είναι πια αστείο το σκίτσο, είναι παρατραβηγμένο κι αδικαιολόγητο κι  ασεβές  και αισχρό και άντε από δω και πολλά μας τα 'κανες κύριε σκιτσογράφε (λένε οι άντρες που το βλέπουν). 

Δεν μας μπερδεύεις εμάς κύριε σκιτσογράφε, ξέρουμε από ποιούς ακούμε τις πιο μεγάλες βλακείες στο fb και μάλιστα με ύφος 40 καρδιναλίων, ξέρουμε σε ποιούς βλέπουμε απίστευτα ορθογραφικά λάθη και ξέρουμε ποιοί διακατέχονται από το σύνδρομο  του Ξερόλα σε τέτοιο βαθμό ώστε να προσπαθούν να εξηγήσουν από την θέση του συναλασσόμενου/πελάτη σε επαγγελματίες γυναίκες θέματα της ειδικότητάς τους (το γνωστό mansplaining).

Όσο για την γυναίκα με τον εσωτερικευμένο μισογυνισμό που έβαλε αυτήν την ανάρτηση αρχικά κι εκείνη που την αναδημοσίευσε, να προσέχετε λιγάκι με τι παπάτζες γελάτε, τον τάφο σας σκάβετε. Τον τίτλο της χαζο-ειδικής τον κερδίζετε με το σπαθί σας. Στα μούτρα σας γελάνε αυτοί που βάζουν στην ανάρτησή σας "χαχα".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK