Η Annie Kevans ζωγραφίζει την Dorothea Tanning

Η Annie Kevans  είναι ζωγράφος, γεννημένη το 1972 στις Κάννες από Άγγλους γονείς. Εχει κάνει πολυετείς σπουδές στην Τέχνη στις καλύτερες σχολές του κόσμου  όπως το Central Saint Martin's College of Art and Design κι έχει εργαστεί ως συντηρήτρια εργων τένης στο Victoria and Albert Museum of Childhood. 
Η Annie Kevans διακρίνεται α) για την ιδιαίτερη τεχνοτροπία της που μπορούμε να την συνοψίσουμε με τις λέξεις "λιτή" και "τρυφερή" και β) για τα αντι-δημοφιλή  θέματά της, όπως φαίνεται και από τους τίτλους με τις σειρές των έργων που έχει φτιάξει (π.χ. Αγόρια, Θεοί κι εξωγήινοι, Κύκνοι και Σωματοφύλακες, Το πλοίο των Τρελών).
Αυτήν την στιγμή εργάζεται πάνω στην σειρά "Ιστορία της Τέχνης" που παρουσιάζει γυναίκες ζωγράφους και γλύπτριες, παραγνωρισμένες από την επίσημη ιστορία, τα ονόματα των οποίων είναι σχεδόν άγνωστα (με εξαίρεση την Φρίντα Κάλο). Εχει ολοκληρώσει ήδη 45 πορτραίτα. 
Στην φωτογραφία βρίσκεται το πορτραίτο που φιλοτέχνησε πρόσφατα για την σουρεαλίστρια ζωγράφο και γλύπτρια Dorothea Tanning ( για την οποία προ δυο ημερών κάναμε αναδημοσίευση ανάρτησης της σελίδας La mode de Pinktag)
(πίνακας της Annie Kevans, AnnieKevans.com, @anniekevans)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK