ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ; ΝΑ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΙ-ΚΛΑΙΡ.

Κυρίες και κύριοι, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μνημείο μισογυνισμού, γελοιότητας κι υποκρισίας, χαρακτηριστικό του τρόπου που αντιμετωπίζονται οι γυναίκες από τα ΜΜΕ.
 
Αυτή είναι μια φωτογραφία του περιοδικού Μαρί Κλαίρ της Μέγκαν, συζύγου ενός από τους διαδόχους του θρόνου της Αγγλίας. Είναι το 3ο-4ο ζουμ σε φωτογραφία που πάρθηκε από απόσταση σε κάποια δημόσια εκδήλωση, ώστε να βγει το άρθρο με συντάκτη την Σάλυ Χολμς που τιτλοφορείται:
"Η Μέγκαν Μάρκλ έχει μια και μοναδική γκρίζα τρίχα" με  τεράστια γράμματα πάνω, "και αυτό είναι θαυμάσιο" με πολύ μικρούλια γράμματα, από κάτω.

Όχι μόνο στο περιοδικό ασχολούνται με αυτήν την μία τρίχα, αλλά το κυρίως άρθρο αρχίζει λέγοντας  "ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ νέα, η Μέγκαν έχει μια άσπρη τρίχα". Προφανώς μας καθοδηγεί πώς να ταξινομήσουμε κι αξιολογήσουμε την πληροφορία ύπαρξης της τρίχας ετούτης, γιατί μόνες μας είμαστε κάπως απλοϊκές,  δεν θα σκεφτόμασταν να την χαρακτηρίσουμε ούτε είδηση/news, ούτε σημαντική/important.
Άραγε τι μπορεί να περιέχει  ένα κείμενο αφιερωμένο στην γκρί τρίχα; Μα τι άλλο εκτός από την διαπίστωση ότι η Μέγκαν ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, γι αυτό και της συμβαίνουν ανθρώπινα πράγματα, π.χ. στα 36 της έχει μια γκρί τρίχα. Τρομερό; Ευτυχώς που το Μαρί Κλαίρ μας εξηγεί τις κρυμμένες αλήθειες, γιατί ποτέ δεν θα κάναμε τον συλλογισμό μόνες μας, η Μέγκαν μοιάζει λίγο με φρούτο ή με ορυκτό. Η συντάκτης κάνει παραλληλισμό ανάμεσα στην ίδια και την Μέγκαν στο πνεύμα του sisters united, διότι οι δυο γυναίκες αντιμετωπίζουν κάθε τρεις και τόσο το ίδιο δίλημμα, να ξεριζώσουν την κάθε καινούργια τρίχα ή να την αφήσουν να φαίνεται με υπερηφάνεια, με εκείνη την σούπερ σπουδαία θαρραλέα κίνηση που λέγεται "I own the gray hair"; Αυτά είναι τα καυτά ερωτήματα της ζωής, στα οποία απαντά η έμπειρη digital director, που έχει προϋπηρεσία στο Elle και στο NYM.

Με αυτά ασχολείται το Μαρί Κλαίρ, βάζει στο μάτι τις γυναίκες με  αληθινό μεγεθυντικό φακό για να βρει ποιάς φάνηκε η γκρίζα τρίχα και σε ποια έστριψε η ραφή από το καλσόν, ώστε μέχρι οι πριγκίπισσες κι οι μεγάλες σταρ με τους στυλίστες και τους κομμωτές στο σπίτι, να βγαίνουν λειψές. Όλες υστερούμε κάτω από το μισογύνικο μάτι των εξεταστών των ΜΜΕ, με τους κακιασμένους αρθρογράφους και τους αδιάκριτους παπαράτσι που κρατάνε τους ζουμ φακούς στο χέρι. Κι αφού όλες υστερούμε -ακόμα κι οι πριγκίπισσες-  ένα μας μένει να κάνουμε: να τρέξουμε πιο γρήγορα για να προλάβουμε τους μεγεθυντικούς φακούς των εξεταστών μας. 
(Melusine)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK