...ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΣΑΙ (A)



Η φωτογραφία είναι από ανάρτηση γνωστού μου άντρα, περίπου 50-55 ετών και με εξέπληξε τόσο πολύ, που είπα να γράψω ένα κείμενο. 

Το 1965, όταν γεννήθηκε αυτός που έκανε την ανάρτηση, δεν υπήρχε περιοδικό κι εφημερίδα που θα φιλοξενούσε άρθρο με αυτόν τον τίτλο -συμπεριλαμβανομένου του Ρομάντζου που είχε πολύ λαϊκό κοινό και της Μανίνας που απευθυνόταν σε κοριτσάκια από 10-14 χρονών. Ολος ο κόσμος ήταν αρκετά έξυπνος και αρκετά μέσα στην Κοινωνία για να καταλαβαίνει πως αυτό που εύχεται η λεζάντα, απλούστατα δεν μπορεί να συμβεί. Μόνο στον κινηματογράφο και στα τραγούδια το έχουμε δει, π.χ στο "Ημερολόγιο της Μπριτζετ Τζόουνς" όπου ο Ντάρσυ λέει στην Μπρίτζετ "I like you just the way you are". Οι ταινίες και τα τραγούδια όμως, τα μυθιστορήματα και τα ποιήματα, είναι η xώρα της φαντασίας όχι της πραγματικότητας. Σε αυτήν την χώρα συμβαίνουν όλα τα καταπληκτικά. Άγγελοι κατεβαίνουν από τον ουρανό και δείχνουν στον μελλοντικό αυτόχειρα πώς θα ήταν η ζωή των γύρω του αν δεν υπήρχε ο ίδιος. Εραστές κάνουν σεξ και ο ιδρώτας είναι τόσος πολύς που πρέπει να στίψουν το στρώμα για να φύγει μέρος του. Το 1965 λοιπόν όλος ο κόσμος μπορούσε να ξεχωρίσει τον κόσμο της φαντασίας, από την αληθινή ζωή. Ολοι δέχονταν να ξεσκάσουν δυό ώρες με ένα παραμυθάκι, αλλά κανείς δεν θα διάβαζε άρθρο με τέτοιο ασυνάρτητο τίτλο. 

Δυστυχώς για όλους μας, από το 1965 ως τώρα μεσολάβησε η θεωρία ενδυνάμωσης, με βιβλία, με άρθρα στο ίντερνετ, με βίντεο των διάφορων γκουρού στο Youtube. Βγήκαν διάφορες φράσεις που λέγονται σταθερά από φίλους προς φίλους, από γονείς προς παιδιά, π.χ. είσαι τέλειος, είσαι καταπληκτικός, είσαι μοναδικός, μπορείς να γίνεις οτιδήποτε θέλεις να γίνεις, μπορείς να φτάσεις στην κορυφή του κόσμου, κλπ. Βγήκε στο τέλος κι ο ο Κοέλιο κι είπε την καταπληκτική μπούρδα:
"Αν θέλεις κάτι αρκετά, όλο το Σύμπαν θα συνωμοτήσει να το αποκτήσεις"
Εκεί ακριβώς χάθηκε η μπάλα. Χάθηκε η επαφή με την πραγματικότητα και οι ρεαλιστικές προσδοκίες από την ζωή. Φαίνεται δε πως χάθηκε για όλους, άντρες και γυναίκες, μικρούς και ήδη μεγάλους. Ισως να είναι αλήθεια o ισχυρισμός του Γιόζεφ Γκαίμπελς πως αν πεις ένα ψέμα αρκετές φορές, για αρκετά μακρύ διάστημα, ο κόσμος τελικά θα το πιστέψει. 

(Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK