SEX POSITIVE ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΆ ΑΡΘΡΑ

Η γνώμη μου είναι πως τα άρθρα των περιοδικών είναι περίπου 99,9% γραμμένα με μοναδικό στόχο την διαφήμιση μιας ομάδας προϊόντων, τα οποία βρίσκονται στις απέναντι και στις επόμενες σελίδες από το άρθρο. Ένα κείμενο για τις Μαλβίδες διαφημίζει δέκα ξενοδοχεία και 30 θέρετρα, ένα άρθρο για καζάν ντιπί έχει φωτό και τηλέφωνα από τα 20 καλύτερα ζαχαροπλαστεία καζάν ντιπί στην Αθήνα, ένα άρθρο για bikini ready σώμα, ακολουθείται από διαφημίσεις αποτριχωτικών προϊόντων ή από κρέμες για την κυτταρίτιδα, κλπ. Καμιά φορά το ίδιο το άρθρο είναι διαφήμιση του αρθρογράφου και της υπηρεσίας που πουλάει ή του καταστήματος που έχει. Αυτοί που γράφουν άρθρα με σκοπό να προωθήσουν τον εαυτό τους, είναι ικανοί να πουν τα πιο σουρεαλιστικά πράγματα, αφήνοντας να εννοηθεί πως "ναι, αυτά συμβαίνουν, δεν λέω κάτι περίεργο". Εδώ βρίσκεται ένα τέτοιο διαμαντάκι, γραμμένο στα πλαίσια του θεάτρου του παραλόγου. 

Η γυναίκα-αρθρογράφος μιλάει για τα λιπαντικά του σεξ κι αφηγείται πως (A) πρώτα τα γνώρισε στην ηλικία των 15 όταν το αγόρι της έφερε σε ραντεβού λιπαντικό για να την πείσει να κάνουν κάτι πρωκτικό. Δεν θυμάται όπως άλλες κάποια δυσφορία ή πόνο από την ίδια την πράξη, θυμάται όμως πως το λιπαντικό ήταν κολλώδες, πράγμα που την κράτησε μακριά από τα λιπαντικά για χρόνια. Αυτό είναι: το χάλια λιπαντικό είναι τραυματική εμπειρία που σου μένει καρφωμένη στο κεφάλι χρόνια. Συνεχίζει λέγοντας πως (B) κάποια ώρα άρχισε να μαθαίνει να ερεθίζει τον εαυτό της σε σημείο που να φτάνει σε οργασμό και τότε διαπίστωσε πως η ίδια δεν μπορούσε να παράξει την επιθυμητή λίπανση του εαυτού της, επομένως κάποιο καλό λιπαντικό θα βοηθούσε. 
Στα δικά μου μάτια αυτή είναι ήδη μια πολύ σουρεαλιστική σεξουαλική ζωή, τελείως αντίστροφη από την συνηθισμένη. Γενικά οι άνθρωποι πρώτα νιώθουν σκιρτήματα σεξουαλικότητας μέσα τους, προσπαθούν να διερευνήσουν τον εαυτό τους και να βρουν την απόλαυση μόνοι τους, μετά εμφανίζεται ένα άλλο πρόσωπο που τους ξυπνάει την ερωτική επιθυμία, προχωρούν σε απλά πράγματα με το πρόσωπο και αν ποτέ το φέρουν οι περιστάσεις, προχωρούν σε κάτι πιο ασυνήθιστο σεξουαλικά. Η ιδέα να προσφέρεις σεξ στους άλλους και μάλιστα πρωκτικό, χωρίς να έχεις εσύ ερωτικές επιθυμίες, είναι τελείως ανεξήγητη.  
Δηλαδή θα ήταν ανεξήγητη αν ο τίτλος δίπλα στο όνομα της αρθρογράφου δεν μας εξηγούσε πως η ίδια είναι ιδιοκτήτρια sex shop, οπότε βρίσκει ευκαιρία να προωθήσει το μαγαζί και τα εμπορεύματα της. Όπως λέει στις αναγνώστριες στο (C) κάνοντας ένα πήδημα πάνω από την λογική "ακόμα κι αν διαθέτετε φυσικά τεράστιες ποσότητες κολπικών υγρών, μπορείτε να ωφεληθείτε από τα λιπαντικά κι ορίστε τα αγαπημένα μου προϊόντα". 

Λοιπόν, εάν το sex positive πνεύμα στο σεξ που μας προτείνει η sex educator περιλαμβάνει την προτεραιότητα στην ανδρική ηδονή και την εξάρτηση της δικής μας ηδονής από καταναλωτικά αγαθά (εδώ, ντίλντο και λιπαντικά), θα ήθελα να μάθω τι περιλαμβάνει το sex negative. Δεν βλέπω να έχει μείνει τίποτα negative  έξω από το sex positive.

( το πρωτότυπο άρθρο είναι του Allure)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK