ΕΝΑ ΤΣΟΚΑΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί ένα παιγνίδι στο ιντερνετ που βάζεις φωτογραφίες και σου δείχνει πως θα φαίνεσαι σε 4 διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο Instagram πιο αστραφτερή/ός, στο Tinder πιο ερωτικός/ός, στο Linkedin ψαγμένη/ος και στο Facebook απλή/ός. 

Οχι, δεν τα λέω καλά. Ισχύει μόνο το αστραφτερός, ερωτικός, ψαγμένος και απλός, ισχύουν μόνο εκείνα που τελειώνουν σε -ός, τα αρσενικά. Γιατί αν είσαι γυναίκα σε όλα τα μέσα δικτύωσης, ό,τι και να κάνεις, αν βάλεις φωτογραφία με τα μούτρα σου, βασικά θα χαρακτηριστείς τσόκαρο. Αυτό μας δείχνει αυτό το γουστόζικο φωτο-αστείο χρησιμοποιώντας την μεταφορά ως σχήμα, που στον λόγο δίνεται με λέξεις, ενώ στην εικόνα δίνεται με απεικόνιση του ίδιου του πράγματος.

Πάω στοίχημα ότι πολλοί είναι αυτοί που γέλασαν με αυτό το ωραίο αστείο του εκλεκτού αστειάτορα που το επινόησε, διότι  δεν λείπει ο μισογυνισμός από τον κόσμο μας. 
Το τσόκαρο είναι βρισιά που απευθύνεται μόνο στις γυναίκες, διότι εκείνες έχουν ελαφρό πνεύμα και ασχολούνται με την επιφάνεια, δηλαδή με το μακιγιάζ, τα μαλλιά τους, τα νύχια, τους γκόμενους και τις selfie.  Άντρας τσόκαρο δεν υπάρχει διόπτι όπως όλοι γνωρίζουμε αυτοί ασχολούνται με τα σοβαρά ζητήματα, με το βάθος. Ας το παραδεχτούμε, οι άντρες ολη μέρα γυρνάνε με τον Πλάτωνα αγκαλιά και την νύχτα κοιμούνται με το Νίτσε στο προσκεφάλι τους. Στις διασκεδάσεις είναι μετρημένοι και λογικοί, ούτε πάνω σε  τραπέζια να χορέψουν, ούτε να φανεί το βρακί τους.  Εξάλλου δεν ακούνε μουσική που της ταιριάζουν αυτές οι σαχλαμάρες, είναι κατά κανόνα του κλασικού ρεπερτορίου. Στα γκομενικά, είναι επίσης σοβαροί, ψάχνουν την αδελφή ψυχή, αυτή που θα ζεστάνει την παγωμένη τους καρδούλα. Εκτός όλων των άλλων, δεν πολυβγάζουν και σέλφι ώστε να γεμίσουν τον τόπο με αναρτήσεις. Βγάζουν μεν κάποιες φωτογραφίες αλλά ψαγμένες, τίποτα τοπία, κανα ηλιοβασίλεμα, καμιά παλιά γέφυρα, που και πού μια μοναχική μαργαρίτα, τέτοια πράγματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα για τους άντρες, κακά τα ψέματα -που λένε όσοι δεν έχουν τίποτα να πουν.

Βέβαια, οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται ότι πού και πού γεννιέται ένας άντρας όχι ακριβώς του βάθους,. Να, κανένας που περνάει την μισή μέρα στο Προποτζίδικο και την υπόλοιπη στο Novaspor. Ή, κανένας που βγαίνει και πίνει τα άντερά του ως τις 6 το πρωί και μετά κάνει εμετό ως τις 6 το απόγευμα. Ή κάποιος που όσο τον φτάνουν τα λεφτά του είναι γύρω από τα μπουρδελα και μετά στο ίντερνετ βαθμολογεί τις ιερόδουλες στο bourdela..com. Πολύ σπάνια (αυτό το βεβαιώνω κι εγώ ως γυναίκα στο Fb) εμφανίζεται κάποιος που πηγαίνει στις φωτογραφίες των τσόκαρων και γράφει από κάτω "eisai poli koukla, thea!!!" ή στέλνει μηνύματα με dic pic.

Λένε οι κακές οι γλώσσες και τι δεν λένε, αλλά εγώ αυτά δεν τα πιστεύω γιατί δεν άκουσα ποτέ να χαρακτηρίζεται άντρας τσόκαρο, ενώ αν ήταν αλήθεια, μια που η κοινωνία μας κρίνει με τα ίδια μέτρα τους άντρες και τις γυναίκες, θα έπρεπε. Σωστά;

Πάντως XAXAXA GELASAME PALI βρε δαιμόνιοι αστειάτορες, πόσο υψηλό IQ έχετε πια... Ευτυχώς που υπάρχετε και μας υπενθυμίζετε γιατί χρειαζόμαστε τον φεμινισμό.

(κείμενο και επεξεργασία φωτογραφίας Melusine)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK