ΧΑΖΟΒΙΟΛΑ ΞΑΝΘΙΑ Ή ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΑ;


Τι βλέπουμε εδώ; Πάνω, ένα σκίτσο από την ανεξάντλητη δεξαμενή μισογυνισμού του Ιντερνετ. Η ξανθιά χαζοβιόλα bimbo, με στήθος και κώλο σχεδόν έξω, ντυμένη σε κατα-ροζ χρώματα, κατά τύχη σκοντάφτει σε ένα βιβλίο κι από εκείνη την μέρα και μετά, σταδιακά μετατρέπεται σε μια κουλτουριάρα, πολύ σοβαρή αλλά απεριποίητη γυναίκα. Το δίπολο χαζοβιόλα-κουλτουριάρα έχει φτιαχτεί για να δημιουργεί ανασφάλεια στις γυναίκες, με ομάδες αντρικού πληθυσμού να επαινούν την μια και να χλευάζουν την άλλη, αναλόγως με το ποια ταιριάζει στα δικά τους γούστα. 


Εμείς οι φεμινίστριες δεν δίνουμε καμιά σημασία σε τέτοια σκίτσα γιατί ξέρουμε πως σε κάθε περίπτωση και γιά όλους τους κριτικούς της Πατριαρχίας, οι γυναίκες θα βγαίνουν ελλειμματικές στον αιώνα τον άπαντα , ποτέ δεν θα μπορούν να τα κάνουν όλα σε βαθμό τελειότητας, και το μαλλί στην τρίχα και τον Νίτσε απέξω κι ανακατωτά. Όμως ο φεμινισμός δημιουργήθηκε για να κάνει η κάθε μία μόνο Ό,Τι ΘΕΛΕΙ, κι όχι ό,τι απαιτούν από αυτην. Τον ίδιο σεβασμό δικαιούται και η χαζοβιόλα και η κουλτουριάρα, κι όλες οι υπόλοιπες στο ενδιαμεσο.

Επομένως, το δεύτερο σκίτσο είναι η φεμινιστική απάντηση στο πρώτο, απλούστατα όλες αυτές οι γυναίκες μαζί λένε τα δικά τους. Σήμερα θα διαβάσουν ένα βιβλίο, άλλη μέρα θα φτιάξουν μόνο τα νύχια τους, μιά τρίτη απλώς θα αράξουν σε μια καφετέρια για κουβεντούλα και κωλοβάρεμα.

Ναι, ολες οι γυναίκες μπορούν να γίνουν φίλες ή τουλάχιστον να βρουν κάτι να πουν με οποιαδήποτε γυναίκα στον κόσμο. Τα χόμπυ, ή μόρφωση , η ηλικία, η ομορφιά, δεν είναι σοβαρά εμπόδια στην ανθρώπινη επαφή μεταξύ τους, γιατί αυτό που τις ενώνει είναι μεγαλύτερο και παγκόσμιο, είναι το φύλο τους.
Π.χ, μια κοπελα 19 χρονών, φοιτήτρια Νομικής και μοντέλο, σε μια μέρα που έχει περίοδο, που σε εκδρομή στην Πίνδο τυχαία χάνεται και βρίσκει καταφύγιο στο σπιτάκι μιάς τσοπάνισσας 70 χρονών, έχει πολλά να πει με την τσοπάνισσα. Εκείνη θα της φτιάξει μια κομπρέσα με τσίπουρο να βάλει στην κοιλίτσα της να μην κρυώσει, η μοντέλα μας θα φτιάξει μια γαλλική κοτσίδα στα μαλλιά της 70χρονής και μετά θα καθίσουν μαζί στο τζάκι να γελάσουν λέγοντας με ιστορίες για τον τσοπάνη, τον άντρα της τσοπάνισσσας.


Γι αυτό κύριοι σκιτσογράφοι της κακιάς ώρας του Α΄σκίτσου, αφήστε τα διλήμματα, τα τριλλήματα και τα πενταλλήματα. Δεν μασάμε. Θα κάνουμε ό,τι μας καπνίσει, χωρίς να ζητήσουμε την άδειά σας και θα υποστηρίξουμε κάθε γυναίκα στην γη που πλήττεται η αξιοπρέπεια κι ο σεβασμός προς το πρόσωπό της.. 

(γράφει η Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK