Ο ΦΙΛΟΣΟΣΦΟΣ-ΜΙΣΟΓΥΝΗΣ

Τι είναι αυτό; Ένα απόφθεγμα φιλοσοφίας του Κομφούκιου ή του Γκάντι; Όχι, είναι το απόφθεγμα ύπουλου μισογυνισμού του Φιλόσοφου Μισογύνη,  που πολύ μεθοδικά μας σκάβει τον λάκκο, υποτιμώντας μας όλες. 

Τι μας λέει για τις γυναίκες; Καταρχάς πως η ζωή τους περιστρέφεται κυρίως γύρω από την ανεύρεση του σωστού ανά εποχή άντρα. Είναι αλήθεια αυτό; Οχι, δεν είναι. Οι άντρες είναι ένα από ΤΑ ενδιαφέροντα των γυναικών, μαζί με τις σπουδές τους, την δουλειά τους, τους φίλους, τις πολιτικές οργανώσεις στις οποίες εμπλέκονται, τα χόμπυ τους κλπ. Πολλές φορές οι άντρες έρχονται ΜΕΤΑ από τα άλλα τους ενδιαφέροντα και σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες που υπάρχουν γύρω μας), δεν περιλαμβάνονται καθόλου στα ενδιαφέροντα. 

Πώς τις χωρίζει ο φιλόσοφός μας τις γυναίκες; Δεν τις χωρίζει, τις κατηγορεί, με τακτ. Αυτός λέει τα δικά του, αλλά εγώ θα πω τα ίδια πραγματα με άλλα λόγια, με τα συνηθισμένα που λέγονται όταν κατηγορούμε τις γυναίκες:
1) υπάρχουν οι νεαρές που είναι χαζομ@νες γιατί κοιτάνε το επιφανειακό, το ωραίο σώμα, του γυμναστηρίου.
2) υπάρχουν οι λίγο μεγαλύτερες που δεν κοιτάνε πια την εμφάνιση, αλλά είναι πουτ@νες που ψάχνουν κάποιον να τους χαρίσει υλικά αγαθά
3)υπάρχουν τέλος οι ακόμα μεγαλύτερες, που αναζητούν την "ασφάλεια", κάποιον να βολευτούν δηλαδή. 
4)... δεν υπάρχει 4, εκεί τελειώνουν όλα, γιατί οι γυναίκες στο μυαλό του μισογύνη σταματούν  να υπάρχουν όταν δεν είναι πια αξιογ@μητες. Οι μεγάλες, οι ανύπαντρες, οι γριές κι οι ομοφυλόφιλες είναι όλες στον ίδιο παρονομαστή,  Αόρατες.
Σε γενικές γραμμές πάντως, όλες όσες μας περιέγραψε  δεν είναι σπουδαίες γυναίκες γιατί α) περιστρέφεται η ύπαρξή τους γύρω από την εύρεση του σωστού αρσενικού και β) υστερούν συνεχώς σε ποιότητα, σε ηθική, σοβαρότητα κι ανιδιοτέλεια. 

Τα αντίστοιχα ταπεινά κίνητρα στην εύρεση συντρόφου τα συναντάμε συνεχώς σε  άντρες, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να τα σχολιάσει ο φιλόσοφος μισογύνης μας, το μυαλό του το έχει πώς θα εκθέσει τις ελλείψεις των γυναικών. Γιατί άραγε; Μήπως είναι "καμμένος"; Μπορεί. Μάλλον δεν ανήκει στους άντρες-"φέτες", ούτε στους πλούσιους, αλλά ανήκει σε αυτούς που επαινεί, στους τρίτους που έχουν το αφηρημένο, αόρατο, άπιαστο, αναπόδεικτο "χιούμορ". 

Σε ό,τι με αφορά όλα τα κριτήρια με τα οποία αναζητούμε συντρόφους είναι αποδεκτά και κανένα δεν αποκλείει το άλλο, υπάρχουν άντρες που είναι παίδαροι, ευκατάστατοι και με προσωπικότητα. Είναι δικαίωμά μας να αναζητούμε εκείνο το χαρακτηριστικό που μας εξιτάρει, όποιο κι αν είναι αυτό, ή να μην αναζητούμε καθόλου σύντροφο. Δεν σχετίζεται η ποιότητα της γυναίκας με τον τρόπο που διεξάγει την ερωτική της ζωή. Οχι μόνο δεν σχετίζεται, αλλά δεν είναι και κανενός δουλειά να την κρίνει. Την Κοινωνία την αφορούν τα υπόλοιπα των γυναικών, η συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. 

Ο καθένας λοιπόν να κοιτάει την καμπούρα του κι οι ύπουλοι μισογύνηδες, να κρατήσουν τον φιλοσοφημένο μισογυνισμό για την πάρτη τους.  Δεν θα τους βάλουμε χωροφύλακες στο πιπί μας. 

(γράφει η Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK