ΑΝΤΡΑΣ = ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ?

Το καταγέλαστο και υποκριτικό αυτό εξώφυλλο της αθλητικής εφημερίδας Sportime, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από καμία γυναίκα, πόσο μάλλον από τις φεμινίστριες. 

Η εφημερίδα είναι αθλητική, επομένως απευθύνεται στους ειδήμονες περί αθλητικών άντρες της χώρας και τους καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στο θέμα των εκτρώσεων, αφού όπως ξέρουμε "αγέννητο παιδί" είναι αυτό που συνελήφθη αλλά δεν γεννήθηκε. Εκ πρώτης όψεως, πολύ ευγενείς οι προθέσεις της εφημερίδας, κουνάει το δάχτυλο μαλώνοντας τους ανεύθυνους που σκορπάνε το σπέρμα τους δεξιά αριστερά, κοντά σε ωάρια και μετά την σύλληψη του εμβρύου, γίνονται άφαντοι, αφήνοντας τις γυναίκες μόνες τους με το γονιμοποιημένο ωράριο.

Εκ πρώτης όψεως ναι, εκ δευτέρας όμως, όχι. Οι λόγοι που επικαλείται οι εφημερίδα δεν περιλαμβάνουν καθόλου την ευθύνη απέναντι στις γυναίκες. Απλώς η Sportime απευθύνεται με τον κατάλληλο τρόπο σε διάφορες μερίδες των αναγνωστών της. Σε ποιές;
α) μιλάει στους πατριώτες, αφού αναφέρεται στην υπογεννητικότητα, δηλαδή υπενθυμίζει το καθήκον των ανδρών να διατηρήσουν και να αυξήσουν τον πληθυσμό της χώρας
β) μιλάει στους λογιστές, όταν τονίζει το ποσόν που δαπανάται άσκοπα σε ιδιωτικά ιατρεία για διακοπή κύησης, αυτα τα λεφτά θα μπορούσαν να είχαν χρησιμέψει σε κάτι.
γ) δεν ξεχνάει τους απληροφόρητους καθώς σημειώνει ως αληθές ένα νούμερο εκτρώσεων που ανήκει στο παλιό "ανέμελο παρελθόν", το προ Κρίσης
δ) οπωσδήποτε μέσα είναι και οι Χριστιανοί αναγνώστες, εφόσον με μεταφυσικό τρόπο η Sportime μετατρέπει τα έμβρυα λίγων εβδομάδων σε ανθρώπους, σχολιάζοντας πως "κάθε χρόνο ΘΑΝΑΤΩΝΕΤΑΙ πληθυσμός ίσος με την Πάτρα και το Ηράκλειο".
Καλείται λοιπόν η κάθε ομάδα αντρικού πληθυσμού να αναλάβει τις ευθύνες της, για τους λόγους που της ταιριάζουν, θεωρώντας ως προϋπόθεση εργασίας πως ΑΝΤΡΑΣ =ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. 

Ναι, καλό ανέκδοτο αυτό το περί υπευθυνότητας, ξέρω κι εγώ ένα καλύτερο με τον Τοτό. Ξέρω δηλαδή πόσες από τις διατροφές για τα γεννημένα και ζωντανά παιδιά των αντρών που έχουν πάρει διαζύγιο ( με τα παιδιά να παραδίδονται στην μητέρα τους για ανατροφή), δεν καταβάλλονται. Ξέρω και τις δικαιολογίες "οι καιροί είναι δύσκολοι" "αναδουλειές" "δεν βγαίνω". Όλα αυτά τα ξέρω γιατί τα ακούω από τις γνωστές μου, και φορά μάλιστα τα διαβάζω στις εφημερίδες, γιατί υπάρχουν έως και επιφανείς άντρες, γόνοι σπουδαίων πολιτικών οικογενειών, εκλεγμένοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που αρνούνται να καταβάλλουν την διατροφή τέκνου επειδή "ο μισθός τους είναι μόνο 1.400 ευρώ". Πλην όμως, όλες οι δικαιολογίες της γης δεν αλλάζουν το γεγονός ότι τα παιδιά συνεχίζουν να θέλουν φαγητό, παπούτσια, φροντιστήρια, που αφού ο μπαμπάς τους πια "δεν βγαίνει", πρέπει η μαμά τους να τα βρει, μόνη της. 

Γι αυτό, αλλού το παραμύθι σας περί υπευθυνότητας των αντρών, είναι λαϊκός μύθος που δεν επαληθεύεται. Αν είναι να πείτε μια κουβέντα της προκοπής που κάπου να ωφελεί, πείτε στους αναγνώστες σας να μην εκσπερματώνουν εκεί που δεν πρέπει. Να κρατήσουν την γονιμότητά τους για όταν πρέπει. Γιατί όλα αυτά τα έμβρυα κολλάνε στο σώμα μιάς γυναίκας, που με κάθε έκτρωση ξεκολλάει μια φλούδα από την μήτρα της μαζί με το μωρό. Μιάς γυναίκας που αν και το σεξ το έκανε με κάποιον άντρα, τις συνέπειες τις αντιμετωπίζει μόνη της. Κι ίσως δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει επαγγελματικά και σωστά, καταλήγοντας να γεννάει μόνη της στο μπάνιο το μωρό και μισότρελη από τους πόνους της γέννας και τον πανικό, πετάει το μωρό στον κάδο των σκουπιδιών. Δεν υπάρχουν γυναίκες που όταν κάνουν σεξ, έχουν στα σχέδιά τους την έκτρωση ή την γέννα στο σπίτι ή το μωρό στα σκουπίδια. Υπάρχουν μόνο γυναίκες απελπισμένες, που δεν έχουν άλλη διέξοδο. 

Αν είναι λοιπόν να είστε υπεύθυνοι εσείς οι αναγνώστες της Sportime, κοιτάξτε να μην δημιουργούνται ανεπιθύμητα έμβρυα Τίποτα άλλο, Αυτό αρκεί.
(γράφει η Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK