Ναρκισσισμός ή χαζομάρα;

Εχθές διάβασα μια ανάρτηση που έλεγε "Αχ cis άτομα κάντε μου την χάρη και μην παρεξηγείστε όταν γνωρίζετε νέα άτομα και σας ρωτάνε τι αντωνυμίες χρησιμοποιείτε....Πρώτον, μαζέψτε τα προνόμιά σας, τα πατάμε. Δεύτερον, η εξωτερική σου εμφάνιση δεν είναι δηλωτική της ταυτότητας φύλου σου". Στην αρχή γέλασα πολύ κι αναρωτήθηκα αν αυτός που την έγραψε ξέρει πόσες και ποιές είναι οι αντωνυμίες, γιατί πολλοί είναι ενημερωμένοι για την τελευταία Woke τάση, αλλά δεν ξέρουν την τύφλα τους για οτιδήποτε άλλο. Μετά σκέφτηκα πως ίσως υπάρχουν κι άλλοι που σκέφτονται τα ίδια, οπότε είπα να γράψω αυτό το κείμενο.

Δεν ξέρω πού να αποδώσω την ανάρτηση, σε χαζομάρα ή σε ναρκισσισμό; Πάντως δεν θα την αποδώσω σε λογικό κι ευαίσθητο άνθρωπο που σκέφτεται και συναναστρέφεται το σύνολο του πληθυσμού. Να σας εξηγήσω γιατί το λέω αυτό.

ΠΡΩΤΟ ΑΙΤΙΟ: Η ΧΑΖΟΜΑΡΑ
Λογικά η ανάρτηση γράφηκε από transgender άτομο, δηλαδή κάποιον που είναι βιολογικά άντρας ή γυναίκα αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως το αντίθετο φύλο ή ως κανένα φύλο, π.χ. από κάποιον άντρα που νιώθει γυναίκα. Ο.k. 
Τι μας λέει; Πως όχι στον δρόμο που θα σκοντάψει κάποιος άγνωστος πάνω του θέλει να μην του πει "συγνώμη κύριε", αλλά σε πάρτι και συναντήσεις, όταν γυρνάει ανάμεσα σε άτομα, συστήνεται και ρωτάει ποιές αντωνυμιες χρησιμοποιούν οι άλλοι, θέλει οι άλλοι να μην τον κοιτάνε περίεργα. Οχι να μην του λένε κάτι, γιατί δεν του λένε. Να μην τον κοιτάνε περίεργα. 
Καταρχάς δεν μπορείς να βάλεις κανένα περιορισμό στο βλέμμα, ούτε να ερμηνεύσεις το βλέμμα, τι είσαι; σαμάνος; Αλλα κι αν σωστά ερμηνεύεις την κατάσταση, ναι, βεβαίως σε κοιτάνε περίεργα γιατί αυτό που ρωτάς είναι ηλίθιο. Οι 9.999 στους 10.000 ανθρώπους είναι και αισθάνονται το  φύλο που βλέπεις με τα μάτια σου. Ομοφυλόφιλοι κι ετεροφυλόφιλοι, όλοι αισθάνονται άντρες ή γυναίκες και δεν χρειάζεται να κάνουν καμιά δήλωση πουθενά. Τι προσπαθείς να παραστήσεις με αυτήν την ερώτηση, ότι εσύ που είσαι η εξαίρεση έγινες ξαφνικά ο κανόνας κι όλοι πρέπει να συμμορφωθούν με αυτό, και επομένως να στριφογυρνάνε δηλώνοντας το προφανές; 
Ο λόγος που μόνο σε κοιτάνε και δεν λένε τίποτα, είναι πως είναι όλοι τους ευγενείς και δεν θέλουν να σε στεναχωρήσουν. Πολλοί άνθρωποι είναι ευγενείς, αν δεν τους πρήξεις το συκώτι. 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΙΤΙΟ: Ο ΝΑΡΚΙΣΣΣΙΣΜΌΣ
Αυτή η ανάρτηση είναι γραμμένη από άνθρωπο σούπερ ναρκισσιστή, που σκέφτεται μόνο την πάρτη του κι αδιαφορεί για όλες τις άλλες ταυτότητες. Οχι μόνο για τα cis άτομα που είναι η πλειοψηφία, αλλά και για πολύ ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, που έχουν υποφέρει πολύ και διατρέχουν κινδύνους, π.χ τα transexual άτομα, αυτα που γεννήθηκαν σε ένα φύλο κι έχουν περάσει μια μεγάλη διαδικασία ιατρική, με φάρμακα κι εγχειρίσεις για να μοιάσουν όσο γίνεται με το αντίθετο φύλο. Αναφέρομαι βέβαια τόσο σε εκείνα που ολοκλήρωσαν την διαδικασία, όσο και σε αυτα που βρίσκονται ακόμα στην διαδρομή. Από πού κι ως πού θα πάμε σε μια transexual γυναίκα και θα την ρωτήσουμε ποιές αντωνυμίες χρησιμοποιεί; Έχει κάνει τόση προσπάθεια να μην την ρωτάνε τίποτα, να της μιλάνε σαν να είναι γυναίκα, κι εμείς  έτσι για πλάκα, θα την γυρίσουμε πίσω στην εποχή που ήταν άντρας; Μόνο τα γαϊδούρια το κάνουν αυτό. Τα γαϊδούρια δηλαδή που είναι πολύ πολύ προσκολλημένα στον εαυτούλη τους, στα δικά τους συμφέροντα κι από κει και πέρα δεν πάει όλος ο κόσμος να καίγεται... Καλά δεν σκέφτεστε την προνομιούχα ομάδα των cis, αλλά την ομάδα των transexual γιατί δεν την σκέφτεστε;

ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΛΥΣΗ
Εάν ο σκοπός των transgender ατόμων είναι να κάνουν την ταυτότητά τους ορατή κι αποδεκτή, χωρίς να γράφουν κανένα άλλον στα παλιά τους παπούτσια, προτείνω το εξής: στα πάρτι το κάθε άτομο να συστήνει τον εαυτό του δηλώνοντας τις αντωνυμίες που προτιμά και τίποτα άλλο. Οι παρευρισκόμενοι ή θα αποδέχονται την δήλωσή του ή όχι και μετά ή θα του λένε τις δικές τους αντωνυμίες (εάν τυχόν είναι επίσης transgender) ή δεν θα του λένε τίποτα, οπότε θα τους απευθύνει τον λόγο με βάση όποιο φύλο βλέπει πάνω τους. 
Αυτό είναι όλο και Ειρήνη ημίν. 
Διεκδικείστε την ορατότητα της δικής σας σεξουαλικής ταυτότητας και σταματήστε εκεί, γιατί η δική σας είναι η μόνη που σας αφορά κι η μόνη που είναι δικιά σας δουλειά Μην χώνετε την μύτη σας στην ταυτότητα των άλλων. 
Ελπίζω πως έγινα κατανοητή. 

(γράφει και φωτογραφίζει η Melusine).
(άγαλμα "η εποχούμενη" του Β. Μουστάκα)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK