Ο ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΩΣ ΒΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΞ (μέρος 2ο)


Το φαινόμενο του στραγγαλισμού συναντάται πολύ συχνά τελευταια ως πρακτική του σεξ και βρίσκεται σε άνοδο. Tο κύριο πρόβλημα με την πρακτική αυτή είναι πως ενώ στην θεωρία παρουσιάζεται ως ευφορική για τον στραγγαλισθέντα κι επομένως όλοι, άντρες γυναίκες) θα έπρεπε να επιδιώκουν να στραγγαλισθούν ώστε να νιώσουν μεγάλη ηδονή, στην πράξη βλέπουμε πως είναι οι γυναίκες αυτές που στραγγαλίζονται, πολλές φορές χωρίς την θέλησή τους ή υποκύπτοντας στο ανδρικό αίτημα, και είναι οι αντρες αυτοί που στραγγαλίζουν, επομένως δεν είναι ο δικός τους εγκέφαλός τους που στερείται οξυγόνο αυτό που τους φέρνει την ευφορία, αλλά κάτι άλλο. Ποιος είναι ο μηχανισμός με τον οποίο αυτό επιτυγχάνεται; 


Η πρακτική γίνεται γνωστή για τους άντρες μέσα από το πορνό, αφού οι τολμηρές ταινίες την περιλαμβάνουν κατά ποσοστό 40%. Για τις γυναίκες γίνεται γνωστή από τα άρθρα περιοδικών με ευφάνταστους τίτλους που ή παρουσιάζουν μαγευτικά το ζήτημα, π.χ. «η πολύ λεπτή τέχνη του να χειρίζεσαι τον λαιμού των αγαπημένων σου» (https://www.mandatory.com/…/1370641-delicate-art-handling-l…), ή σε κάνουν να αναρωτιέσαι πόσα συγκλονιστικά πράγματα υπάρχουν στο σεξ που εσύ δεν έχεις ακόμα ανακαλύψει, όπως το Woman’ s health που μας ενημερώνει πως «εάν το δέσιμο των ματιών και το παιγνίδι ρόλων έγινε βανίλα σεξ για εσάς, υπάρχουν ακόμα πολλές κινήσεις που θεωρούνται «αλλόκοτες», όπως το πνίξιμο» (https://www.womenshealthmag.com/…/a1993…/choking-during-sex/) .

Υποτίθεται πως όλα τα άρθρα αφορούν στο σεξ με συναίνεση, όμως κρίνοντας από τους ιστότοπους στους οποίους εμφανίζονται, για τις μεν γυναίκες είναι μια προτροπή για το πώς να καθίσεις να σε πνίξουν και πλύση εγκεφάλου αφού τονίζουν πόσο εντονότερος και υπαργαλαξιακός γίνεται ο οργασμός «όταν σταματάει το οξυγόνο στον εγκέφαλό σου»…., ενώ για τους άντρες είναι συμβουλές πώς να πνίξεις κάποια χωρίς να την σκοτώσεις, οπότε θα καταλήξεις στην φυλακή.

Σε κάθε περίπτωση και παρά τα άρθρα που υπονοούν πως όλα γίνονται συναινετικά, σε μια τελευταία έρευνα το 25% των γυναικών ανέφερε πως φοβάται στην διάρκεια του σεξ για διάφορους λόγους μεταξύ των οποίων είναι ο στραγγαλισμός και τουλάχιστον 13% των κοριτσιών 13-17 ετών έχουν υποστεί στραγγαλισμό χωρίς να ερωτηθούν καθόλου. (https://theswaddle.com/rise-in-choking-fear-sex/).

Το ζήτημα του στραγγαλισμού στο σεξ είναι τόσο σοβαρό που υπάρχουν ήδη άρθρα νομικών εταιρειών που δίνουν οδηγίες στις γυναίκες για το πώς να καταγγείλουν στις αρχές τα περιστατικά, χωρίς να κινδυνεύσουν να εκνευρίσουν τον άντρα τόσο ώστε να τις χτυπήσει ή να τις δολοφονήσει (http://coferluster.com/choking-during-sex-criminal-charges…/), κι αυτό συμβαίνει γιατί είναι αρκετά τα περιστατικά θανάτου γυναικών, στα οποία ο δράστης ισχυρίζεται πως ήταν απλώς «ένα άγριο σεξ που πήγε στραβά». Στην Αγγλία κάθε δυό βδομάδες δολοφονείται μια γυναίκα με αυτόν τον τρόπο (https://www.womensaid.org.uk/…/campaigning…/femicide-census/). 

Προς βοήθεια των γυναικών υπάρχουν επίσης στο Ιντερνετ άρθρα από ψυχιάτρους που χαρακτηρίζουν σαφέστατα ως διεστραμμένους κι επικίνδυνους τους άντρες που ζητάνε στην γυναίκα όχι να τους πνίξει, αλλά να την πνίξουν. (https://www.psychologytoday.com/…/201…/is-your-lover-pervert) . 

Mε συναίνεση και χωρίς, οι βλάβες από τον στραγγαλισμό είναι πολύ εύκολο να εμφανιστούν και ξεκινάνε από πολύ μικρές για τους πολύ μικρούς χρόνους (σπασμένα αγγεία προσώπου), για να γίνουν σοβαρές και μακροχρόνιες εάν ξεπεράσει ο πνιγμός τα 3-5 δευτερόλεπτα , π.χ. μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες (https://theprincessfantasy.com/…/choking-during-sex-there-a…), με ορισμένες να φαίνονται μετά από μέρες όπως η αποβολή εμβρύου για τις έγκυες γυναίκες. Γιατί αναφέρω τις εγκύους; Υπάρχουν άντρες που συνεχίζουν τους στραγγαλισμούς ακόμα κι όταν η γυναίκα τους είναι έγκυος; Ναι, υπάρχουν δυστυχώς (https://community.babycenter.com/…/so_likes_to_choke_during…).
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK