Πικρή αλήθεια; Τι να κάνουμε; Κατάπιε την.


Σε πολύ δημοφιλή χιουμοριστική σελίδα του Ιντερνετ εμφανίστηκε αυτό το σκίτσο με υπέρτιτλο "Οι πικρές αλήθειες της ζωής". 
Ποιός το έφτιαξε; Δυο Δανοί άντρες ο Mikael Wulff  κι ο Anders Morgenhaler που μαζί κυκλοφορούν την δουλειά τους με το όνομα  Wumo. Δυό τύποι σαν ένα μεγάλο δικό μας σκιτσογράφο που έκανε καριέρα γεμίζοντας τον κόσμο μισογυνικούς εμετούς και μισανθρωπικά περιττώματα. 

Καταρχάς ας δούμε το ελαφρύ κομμάτι της ανάρτησης: ποιός παραδέχεται πως αυτό το σκίτσο είναι αλήθεια της ζωής;  Προφανώς όποιος συμμερίζεται την ιδέα πίσω από το σκίτσο, όχι εγώ δηλαδή, εγώ ποτέ, είμαι γυναίκα. Ποτέ δεν θα δω τον εαυτό μου σαν κάποια που το διαβατήριό της για εξυπηρέτηση στην ζωή είναι το πλούσιο βυζί σε πολύ ανοιχτό ντεκολτέ. Τότε μήπως οι άντρες; Ίσως, όσοι σκέφτονται σε αυτούς τους δυό σκιτσογράφους και κανονίζουν την συμπεριφορά τους απέναντι στις γυναίκες μετρώντας τες με την λογική του χασάπη, με το κιλό δηλαδή. Συγνώμη κιόλας κύριοι Wumo, το σκίτσο δεν είναι μόνο μισογυνικό, είναι και μισανδρικό, δεν είναι όλοι οι άντρες σαν τα μούτρα σας. Οι περισσότεροι άντρες που εξυπηρετούν γυναίκες κάνουν αυτό που πρέπει επειδή έτσι πρέπει, δηλαδή εξυπηρετούν όλες τις γυναίκες το ίδιο, ως ανθρώπους. 

Κι έπειτα, ας πάμε και στο σοβαρό: ποιός είναι ο σκοπός του σκίτσου; Να γίνει δημοφιλές επειδή θα διασκεδάσει; Οχι, το 52% του πληθυσμού της γης είναι γυναίκες που θα προσβληθούν (κι αυτές που έχουν το μεγάλο στήθος μαζί τους), αλλά και μεταξύ των αντρών πολλοί δεν θα ταυτιστούν. Να αφυπνίσει; Ε, όχι βέβαια, το συμπέρασμα έχει βγει ήδη στο υπέρτιτλο, "Πικρές αλήθειες " ονομάζεται, οι σκιτσογράφοι  με την αυθεντία τους και το σούπερ ψηλό IQ τους μας βεβαιώνουν πως όσα δείχνουν ήδη αληθεύουν.  Τότε, ποιός είναι ο σκοπός; Προφανώς ο ίδιος με την πλειοψηφία των μισογυνικών, ρατσιστικών, ομοφοβικών αστείων που κυκλοφορούν σε αυτές τις χιουμοριστικές σελίδες, ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ναι, αυτό επιδιώκουν αυτά τα αστεία, την πλύση εγκεφάλου, το πατρονάρισμα, μας λένε πως έτσι είναι η ζωή, να το πάρουμε απόφαση και να μην ζητάμε κάτι παραπάνω, πόσο μάλλον κάτι τελείως διαφορετικό, μια Κοινωνία που δεν έγινε ως τώρα ποτέ και πουθενά.  Ο,τι λένε οι λευκοί βολεμένοι υψηλόμισθοι άντρες σε διάφορες δουλειές είναι  πάντα η Αλήθεια και καλά θα κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι (οι γυναίκες, οι ομοφυλόφιλοι, οι έγχρωμοι) να το αποδεχθούμε και να μαζέψουμε το κεφαλάκι μας και τις φαντασμένες μεγαλόπνοες βλέψεις μας για κάτι διαφορετικό, για μια ζωή ισοτιμίας που θα έχει θέσεις στο ήλιο για όλ@ μας, ώστε να βρούμε πώς θα χορτάσουμε με τα ψιχουλάκια που μας πετάνε οι λευκοί βολεμένοι άντρες από το τραπέζι της Ζωής. 

Η δική μου απάντηση στους σκιτσογράφους είναι μονολεκτική: ΟΥΣΤ! Μακριά από εδώ εσείς και τα ξεράσματά σας, εσείς και η χολή σας, εσείς κι η σκατοψυχιά σας. Κρατείστε τα όλα για τα μούτρα σας. Εμείς θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε, να διεκδικούμε και θα φτιάξουμε ένα κόσμο καλύτερο, ένα κόσμο που δεν θα βρίσκεται σελίδα να αγοράσει το σκοτάδι που πουλάτε. 

(γράφει η Melusine).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK