Ο sugar daddy, κι ο βιοπορισμός


Μια φωτογραφία-συνδυασμός των αντιλήψεων του 3ου και 4ου κύματος φεμινισμού που τοποθετείται θετικά απέναντι στην εθελούσια πορνεία και του Νεοφιλελευθερισμού που δεν χάνει ευκαιρίες να βγάλει κέρδος, ακολουθώντας (κατά την γνώμη μου, δημιουργώντας) τις κοινωνικές τάσεις: μια πολύ πρωτοποριακή ιδέα, ένα innovation, ένα επιχειρηματικό σάιτ όπου οι νεαρές φοιτήτριες γνωρίζουν πολύ μεγαλύτερους αλλά εύπορους άντρες, τους sugar daddies κι ανταλλάσσουν σεξ και συντροφιά σε μόνιμη βάση με χρήματα ή ακριβά δώρα, ή ταξίδια στο εξωτερικό κλπ. Ενα σάιτ δηλαδή που παροτρύνει τις φοιτήτριες στην πορνεία.


Πριν το 4ο κύμα φεμινισμού, δηλαδή πριν 10 χρόνια, στην χώρα μας υπήρχε ως τρόπος βιοπορισμού ο sugar daddy, αλλά  λεγόταν "χορηγός" και πριν 60 χρόνια πάλι υπήρχε και λεγόταν "ο γκόμενος που την έχει σπιτωμένη".  Ήταν ο ίδιος τύπος άντρα, ένας παντρεμένος ή ελεύθερος που είχε αρκετά χρήματα, ήθελε μια πολύ πιο νέα γυναίκα για σεξ, η οποία να μην του ζαλίζει το κεφάλι για τίποτα άλλο εκτός από το τι δώρο της πήρε κι αν έφερε τα λεφτά για το νοίκι της, την υπηρέτρια, το σούπερ μάρκετ. Αυτό τα γράφω για όποιον είναι πολύ νέος κι ίσως σκέφτεται πως το εθελούσιο σεξ με ανταλλάγματα είναι μια πρωτοποριακή πρακτική που τώρα επινοήθηκε, με το ίντερνετ. Δεν επινοήθηκε τώρα, υπήρχε όλους τους αιώνες της Πατριαρχίας.

Η διαφήμιση είναι πολύ ωραία φτιαγμένη και πολύ σαφής, απευθύνεται στις φοιτήτριες μόνο διότι για να γίνεις sugar baby επίσημα πρέπει να είσαι πάνω από 18, όσο είναι νομικά το κατώτατο επιτρεπτό όριο της πορνείας, αλλά όχι πάνω από 22, μην έχεις παρασιτέψει, πώς αλλιώς θα λέγεσαι baby;
Στο κείμενό της τονίζει τις οικονομικές ευκολίες που θα σου παρέχει ο sugar daddy, αλλά έχει και μια φωτό από γυναικείο μπούστο ώστε να συνειδητοποιήσεις τι περιμένει από εσένα, μην γίνει καμιά παρανόηση και  φανταστείς πως ο χορηγός θέλει να σου μιλάει μόνο ξερωγω...

Όπως είπα, η πορνεία σε όλες τις μορφές της είναι πανάρχαια ιστορία. Απλώς χρειάστηκε και η υποστήριξη των φεμινιστριών (του 4ου κύματος κυρίως) για να καταφέρει να φτιάξει επιχειρήσεις που θα διαφημίζονται με γιγαντοαφίσες. Ίσως  σε λίγα χρόνια να έχει επινοηθεί κάποιο νομικό τερτίπι ώστε όσες αυτοδιαθέτουν στο σώμα τους στην πορνεία, να μπορούν να σχηματίζουν εταιρείες και -γιατί όχι;- να μπαίνουν στο χρηματιστήριο.

(Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK