Αν νομίζεις πως δεν είσαι σαν τις άλλες...


Μου έχει τύχει πολλές φορές ως σήμερα σε συζητήσεις και σε σχόλια κάτω από ειδήσεις για κακοποίηση γυναικών, να συναντήσω γυναίκες που ισχυρίζονται πως οι γυναίκες-θύματα ευθύνονται για όσα τους συμβαίνουν: κυκλοφορούσαν με τον κώλο έξω, ήπιαν μέχρι λιποθυμίας, απάτησαν τον σύζυγο, ή έφεραν εκτός εαυτού με τα καμώματά τους τον σύζυγο/ εραστή/ πατέρα κλπ. Σε αυτές που σχολιάζουν δεν έχει συμβεί ποτέ τίποτα κι ούτε θα συμβεί, διότι δεν είναι σαν τις άλλες: είναι μαζεμένες, προσεκτικές, έξυπνες, εν ολίγοις ξέρουν πώς να κυκλοφορήσουν και να συμπεριφερθούν ώστε να εμπνέουν στους άντρες τον σεβασμό. Τελευταία μάλιστα σε μια φεμινιστική σελίδα με βιωματικές αφηγήσεις μισογυνικών περιστατικών ή κακοποίησης γυναικών, διαπίστωσα πως υπάρχουν ορισμένες γυναίκες που βάζουν μέχρι και το σύμβολο αντίδρασης ΧΑΧΑ, κάτω από αναρτήσεις που περιγράφουν ξύλο, βιασμούς κλπ. 


Κοιτάξτε κορίτσια: υπάρχει μία πιθανότητα στις 10.000, πράγματι να μην είστε σαν τις άλλες, όχι έτσι όπως τα λέτε, έξυπνες, αλλά  πολύ τυχερές ως τώρα, γι αυτό να μην σας έτυχε κανένα περιστατικό μισογυνισμού. Καμιά φορά τυχαίνει να γεννηθεί κάποια σε καλό περιβάλλον, να πάει στα ακριβά σχολεία που οι καθηγητές μιλούν με εξαιρετική ευγένεια,  να κυκλοφορεί από 18 χρονών με το δικό της Ι.Χ. ώστε να μην αναγκάζεται να υποστεί τους χυδαίους τύπους που απλώνουν τα ξερά τους παντού στα ΜΜΜ, να κληρονομήσει μια άριστη δουλειά έτοιμη από τον πατέρα της και να την αναλάβει ως αφεντικό, ή (ακόμα καλύτερα) να μην δουλέψει καθόλου διότι ασχολείται με το μεγάλωμα των παιδιών της. Δεν είναι θέμα εξυπνάδας η αντιμετώπιση του σεξισμού και της κουλτούρας του βιασμού, διότι βρίσκεται σχεδόν παντού, απλώς όσο πιο κάτω στην κοινωνική σκάλα είσαι,  τόσο χειρότερα για σένα. 
Αυτή είναι η μία πιθανότητα στις 10.000 χιλιάδες, οι υπόλοιπες 9.999 είναι απλώς να είστε ηλίθιες και να μην θέλετε να αποδεχθείτε την αλήθεια στις τραγικές της διαστάσεις. Νομίζετε πώς κάτι θα κερδίσετε κατηγορώντας τις υπόλοιπες γυναίκες ως ξέκωλα ή αντιθέτως ως φεμιναζί και παίρνοντας το μέρος των κακοποιητών και βιαστών;  Νομίζετε πως θα βρεθεί κάποιος τρόπος οι άντρες εσάς ειδικά να σας εξαιρέσουν από το μεγάλο τσούρμο των γυναικών και να σας επιφυλάξουν μια άριστη μεταχείριση στον αιώνα τον άπαντα; Όχι, αυτό θα γίνεται για όσο καιρό προσαρμόζεστε, τους δίνετε ό,τι θέλουν και δεν τους ζαλίζετε το κεφάλι. Θα σταματήσει μόλις αρνηθείτε κάτι. Τότε θα δείτε αν πιάνει η εξυπνάδα απέναντι σε ένα βίαιο άνθρωπο, μεγαλωμένο μέσα σε αυτό το πατριαρχικό σύστημα που δίνει ελευθέρας και δοξάζει μάλιστα την αντρική βία.

Εκτός αυτού, ίσως ήδη αυτήν την στιγμή να μην ζείτε στον παράδεισο που σας αξίζει αφού δεν είστε σαν τις άλλες, ίσως ήδη συμβαίνουν πράγματα που δεν σας αφορούν βέβαια άμεσα και δεν γίνονται στο σώμα σας, αλλά αφορούν τους άντρες γύρω σας που τα κάνουν στα σώματα των άλλων, των πιο αδύναμων. Ποιοί νομίζετε πως είναι αυτοί που κάνουν παζάρια στις 12χρονες αφρικανές πόρνες στην Πλατεία Λαυρίου, αυτές με το μικρό στηθάκι που τώρα φύτρωσε στο σώμα τους; Κάτι σοβαροί κύριοι 60 χρονών, με γυναίκες, παιδιά κι εγγόνια. Κάνουν ό,τι τους καπνίζει στα βασανισμένα παιδικά σώματα και φεύγουν χωρίς να έχουν ένα τατουάζ στο μέτωπο που να λέει "μόλις συνουσιάστηκα με μια 12χρονη". Ο πατέρας σας μπορεί να είναι ανάμεσά τους. Ποιοί νομίζετε πως συχνάζουν στα κλάμπ με το live sex show από 14χρονες  Μολδαβές; Αρειανοί; Ο αρραβωνιαστικός μπορεί να είναι ανάμεσά τους. Ποιοί νομίζετε πως προσφέρουν 50 ευρώ παραπάνω για να δώσουν μια μπουνιά στα μούτρα της πόρνης; Αυτοί που καταρχάς διαθέτουν τα 50 ευρώ και δεν βρίσκουν γυναίκα στο περιβάλλον τους να τρώει μπουνιές τζάμπα κι αδιαμαρτύρητα. Ο ερωτικός σας σύντροφος μπορεί να είναι ανάμεσά τους.

Λίγο κράτει  λοιπόν στις εξυπνάδες, η ζωή θα σας δείξει μια μέρα πως είστε σαν τις άλλες, απλώς πιο τυχερές και την σκαπουλάρατε για καιρό. Σε ένα κόσμο με εξουσιαστές κι εξουσιαζόμενους, δεν υπάρχει ποτέ νικητής στους εξουσιαζόμενους.

(γράφει κι επεξεργάζεται το αγγλόφωνο σκίτσο η Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK