Το αιδοίο ως πηγή πλουτισμού


Ιδού μια από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν ευρέως στο Ιντερνετ συκοφαντώντας τις γυναίκες. Μια όμορφη ξανθιά με μικροσκοπικό μαγιό, κοιτάζει το αιδοίο της και του μιλάει: το ευχαριστεί που της χάρισε πλούτη, υπονοώντας έναν πλούσιο άντρα που της πρόσφερε τα κότερα με αντάλλαγμα το σεξ. 


"Συκοφαντώντας" γιατί; Δεν είναι η αντικειμενική αλήθεια πως υπάρχουν νέες κι όμορφες γυναίκες που σχετίζονται ή παντρεύονται με εύπορους άντρες, συνήθως πολλά χρόνια μεγαλύτερους; Ναι, είναι η αλήθεια, αλλά είναι η μισή. Το άλλο μέρος αυτής της συναλλαγής είναι ένας άντρας που με τα πλούτη του έλκει μια γυναίκα πολύ νεώτερη και όμορφη. Εάν είναι νόμιμο και ηθικό αυτό που κάνει ο άντρας, τότε ασφαλώς είναι νόμιμο και ηθικό αυτό που κάνει η γυναίκα. Ο άντρας όμως απουσιάζει από την φωτογραφία κι από την κατακραυγή, μόνο η γυναίκα διαπομπεύεται για την χαμηλή της ηθική, για το ότι πούλησε το σώμα της κλπ. Ο άντρας που είναι να διαπομπευτεί εξίσου που υποβιβάζει τις γυναίκες από ανθρώπους σε χρηστικά αντικείμενα ηδονής; Γιατί λείπει;

Το πρόβλημά μας βέβαια σε αυτήν την φωτογραφία δεν είναι μόνο η συκοφάντηση ελαχιστότατης μερίδας γυναικών που σχετίζεται με τους ελαχιστότατους άντρες που μπορούν να προσφέρουν κότερα. Το πρόβλημα είναι πως μια που όλες οι γυναίκες έχουν αιδοίο, αυτό το σούπερ-όπλο, με αυτή την φωτογραφία αντικειμενοποιούνται όλες οι γυναίκες, κι από άνθρωποι μετατρέπονται σε ένα αιδοίο με πόδια. Η κάθε μία τους είναι ένας κίνδυνος που περπατάει και ψάχνει κάποιο άντρα να γραπώσει για να επωφεληθεί οικονομικά, ή πολλούς διαφορετικούς άντρες. Ολα όσα εχουν να προσφέρουν οι γυναίκες στην σχέση τους, στον γάμο τους και στην κοινωνία αποσιωπούνται πλήρως, έτσι ώστε η ύπαρξή τους και η προσφορά τους να συμπυκνώνεται σε ένα μικρό κομμάτι της ανατομίας τους.

Τι κι αν οι γυναίκες σπουδάζουν, μαζεύουν πτυχία και μεταπτυχιακά και δουλεύουν σχεδόν όλες; Την όποια επαγγελματική τους επιτυχία την οφείλουν κι αυτή στα κρυμμένα τους προσόντα. Πόσες φορές δεν ακούσαμε για πολιτικούς πως την άνοδό τους στο Κόμμα την οφείλουν στην φιλία τους με τον τάδε; Πόσες παρουσιάστριες δελτίων ειδήσεων κι ενημερωτικών εκπομπών δεν φημολογείται πως ήταν ερωμένες του Χ καναλάρχη; Για πόσες τραγουδίστριες και ηθοποιούς δεν ακούστηκε πως την καριέρα τους την έκαναν πηδώντας από κρεβάτι σε κρεβάτι; Ακόμα και για καθημερινές γυναίκες του μόχθου που δουλεύουν 12ωρα με τον ιδρώτα να τρέχει ποτάμι στο μέτωπό τους, για επόπτριες σε βιοτεχνίες, για αρχιμαγείρισσες σε κουζίνα, πάλι κυκλοφορεί η φήμη πως είναι οι αγαπημένες του προΙστάμενου και κάθησαν στα γόνατά του.

Να μην αναφέρω τίποτα για εκείνες τις λίγες σήμερα πια που παντρεύονται έναν άντρα και μένουν στο σπίτι να μεγαλώσουν τα παιδιά (συν τους αρρώστους, συν τα πεθερικά στα γεροντάματά τους). Τον πιο φτωχό της γης να παντρευτούν, πάντα είναι κάποιος που "τον τύλιξαν" με το αιδοίο τους. Η δικιά τους απλήρωτη εργασία στο σπίτι δεν φαίνεται πουθενά, φαίνεται πάντα η δικά του μισθωτή και πάντα περιγράφεται εκείνος σαν ο χαμένος, που φορτώθηκε τόσες υποχρεώσεις όταν ζαλίστηκε από τα κάλλη της λεγάμενης. 

Τέλος, μερικές καλές ερωτήσεις γι αυτή και τις παρόμοιες φωτογραφίες θα ήταν οι εξής: γιατί από την αρχαιότητα έως σήμερα ο πλούτος συγκεντρώνεται στα χέρια των ανδρών; Για ποιό λόγο τόσες χιλιάδες χρόνια μετά την έναρξη του πολιτισμού, η μόνη δυνατότητα που έχει η γυναίκα είναι να εξευμενίσει το αντρικό κατεστημένο ώστε να πάρει τα ψιχουλάκια που πέφτουν από το τραπέζι; Την συζήτηση για το πώς βρέθηκε όλος ο πλούτος στα χέρια των ανδρών, πότε θα την κάνουμε;

(γράφει η Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK