Σαν άντρας



Ενα από τα πολλά μισογύνικα άρθρα περιοδικών που ενημερώνουν τις γυναίκες ότι αξίζουν τον σεβασμό όχι παντού και πάντα, ούτε όταν πασχίζουν να βγάλουν πέρα την ζωή τους, αλλά όταν δρουν ΣΑΝ άντρες. Γιατί; Ασφαλώς διότι ο τρόπος που διάγει τον βίο του ο άντρας είναι από μόνος του άξιος σεβασμού.

Μισό λεπτό: οι εφημερίδες είναι γεμάτες με άρθρα για άντρες καταχραστές του δημοσίου χρήματος, άντρες που διαπράττουν εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου όπως οι νταβατζήδες, οι κλέφτες, οι μπράβοι, κι άντρες που ασκούν βία στους πιο αδύναμους γύρω τους, δηλαδή οι βιαστές, οι παιδοβιαστές, οι κακοποιητές γυναικών και παιδιών. Α, ξέχασα τους πολύ επιτυχημένους, τα αφεντικά, αυτούς που βρίζουν όλη μέρα τους εργαζόμενους, που πληρώνουν τρεις κι εξήντα, που δεν κολλάνε ένσημα, που οδηγούν τους υπαλλήλους τους στο ΑΤΜ για να ξαναπαρουν πίσω το δώρο Χριστουγέννων που τους κατέβαλαν. Σε αυτούς να μοιάσουμε εμείς οι γυναίκες για να αξίζουμε τον σεβασμό;
Ναι, ξέρω, αυτοί είναι οι εξαίρεση, ενώ ο κανόνας είναι ο άντρας ο καλός, ο γενναιόδωρος, ο τίμιος, που κρατάει τον λόγο του.

Θα προτιμήσω τον τρόπο που παλεύουν οι γυναίκες, με την σκέψη τους οργανωμένη , κοιτώντας πέρα από το σαρκίο τους, με τον νου τους στο καλό, με την γλυκιά κουβέντα στο στόμα, εναντίον όλων των δυσκολιών και ταυτόχρονα εναντίον των αντρών που τις περιβάλλουν, με τα χέρια πάντα απλωμένα, με τις βρισιές έτοιμες να εκτοξευτούν από γνωστούς/συγγενείς/ αγνώστους άντρες, με το χέρι έτοιμο να σηκωθεί σε πολλές περιπτώσεις.

Θα προτιμήσω τον τρόπο που παλεύουν οι γυναίκες, που δίνουν τα τελευταία τους λετπά του ευρώ στον ζητιάνο, στο πρεζάκι, στον άστεγο, χωρίς να του λέν εξυπνάδες "να πας να βρεις καμια δουλειά".

Θα προτιμήσω τον τρόπο που παλεύουν οι γυναίκες , που διασώζουν όση ανθρωπιά υπάρχει σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας και σε καιρό πολέμου, θα προτιμήσω αυτές που σέβονται την ζωή των άλλων παντού και πάντα.

Θα προτιμήσω τις γυναίκες και θα συνεχίσω τον δρόμο μου τον γυναικείο. Κρατήστε τον έπαινο στους "αντρίκιους" τρόπους για την λαΙκή Μυθολογία. Δεν μασάμε. Εντάξει;

(γραφει η Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK