Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΊΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Ή ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΌΜΙΟ;


Να ξεκαθαρίσουμε προς πολιτικούς και μεμονωμένα άτομα που γράφουν κείμενα, πως η μάχη των διαδηλωτών με την Εξουσία γίνεται στον δρόμο. Όχι στο πεζοδρόμιο.


Φαίνεται ίσως περιττή μια τέτοια διευκρίνηση, κι όμως υπάρχουν πολιτικοί που γυρνάνε τα κανάλια και ισχυρίζονται π.χ. πως " θα ξαναδώσουν την Αθήνα στους πολίτες διότι ξέρουν να κερδίζουν την μάχη στο πεζοδρόμιο". Δυστυχώς, υπάρχουν χρήστες του fb που επίσης χρησιμοποιούν την λέξη "πεζοδρόμιο" αντί του "δρόμου".

Η φράση αυτή πρωτακούστηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 από κυρία Υπουργό απασχόλησης της Ν.Δ. Λίγες μέρες μετά, ξανακούστηκε από βουλευτή και διακεκριμένη δημοσιογράφο της Ν.Δ. Οι δύο κυρίες είναι υψηλής μορφώσεως, επομένως το ολίσθημα δεν οφείλεται σε γλωσσική ανεπάρκεια, αλλά σε προσυμφωνημένο τρόπο περιγραφής των διαδηλωτών από τα μέλη της Ν.Δ., από εκείνη την μέρα και μετά. Ο σκοπός είναι προφανής, η σπίλωση των διαδηλωτών και η ταύτισή τους συνειρμικά με τον κόσμο του περιθωρίου. Τι εννοούμε όταν λέμε "έχω σπουδάσει στο πεζοδρόμιο"; Τι εννοούμε όταν λέμε "είναι του πεζοδρομίου"; Αναφερόμαστε στον κόσμο του περιθωρίου. 

Είναι περιθωριακοί οι διαδηλωτές; Καθόλου, το εντελώς αντίθετο, είναι τελείως μέσα στην κοινωνία και μάλιστα μάχονται για ένα καλύτερο αύριο, γι αυτό κάνουν πορείες και διαδηλώσεις και κλείνουν ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Ο στόχος τους είναι να διακόψουν την κανονική ζωή της πόλης, να εμποδίσουν την εμπορική δραστηριότητα όσο γίνεται, να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους πάντες. Οι διαδηλωτές δεν πάνε για χαβαλέ στην πορεία, χαλαρά κι άνετα όπως πίνουμε το καφεδάκι μας σε μέρες ανάπαυσης δίπλα από το ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, πάνε για να κάνουν φασαρία και να ακουστούν. Γι αυτό οι πορείες γίνονται στην μέση της Αθήνας κι όχι στο Μαρκόπουλο (όπως είχε προτείνει η δημοσιογράφος -βουλευτής που ανέφερα παραπάνω), για να σταματάει η κίνηση στους ΔΡΟΜΟΥΣ και να σταματάει η ζωή της Πόλης. 

Την "μάχη του πεζοδρομίου" λοιπόν ας την δώσουν οι πολιτικοί κι ας την κερδίσουν, δεν νοιάζεται κανείς. Ο χώρος των διαδηλωτών είναι ο δρόμος. 

(γράφει η Melusine)
(φωτό από εφημερίδα του 2011)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK