Το απαλό άγγιγμα των γυναικών (μέρος 3ο και τελευταίο)


Όμως όλο το θέμα του απαλού γυναικείου αγγίγματος δεν τελειώνει στο δέρμα και στο χέρι που ασκείται ή δεν ασκείται να αγγίζει. Πάει παραπέρα. Δημιουργεί ένα κόσμο κι ένα λόγο γύρω από το άγγιγμα και την περιποίηση, ένα κόσμο αποκλειστικά γυναικείο που μοιράζονται οι γυναίκες σε όλη την γη, σε όλες τις ηλικίες και πάντα τις ενώνει.  Οι άντρες στερούνται και αυτό. Ο λόγος των αντρών για τους άντρες, παραμένει μια σειρά από χοντροκομμένα αστεία εφηβικού προσανατολισμού, στην πλειονότητά τους ομοφοβικά και σεξιστικά (ξορκίζουν μήπως τους μεγαλύτερους φόβους τους;) που λέγονται ανάμεσα σε δυο γουλιές καφέ ή δυο γουλιές μπύρα. Πού και πού η συζήτηση διανθίζεται με πληροφορίες για αυτοκίνητα ή μηχανές (στην Αμερική και για όπλα), τίποτα πάντως που να αφορά τον εαυτό τους και να είναι ικανοί ως πληροφορία να το μοιραστούν με όλον τον αντρικό πληθυσμό της γης. Να το αναπτύξω λίγο κι αυτό;


Μια γυναίκα 30 χρονών στην χώρα μας σήμερα, με μια Μαροκινή 100 χρονών και μια Κινέζα που έζησε πριν 300 χρόνια, θα έβρισκαν ένα εκατομμύριο πράγματα να πουν αν μιλούσαν την ίδια γλώσσα. 

Η Ελληνίδα π.χ. θα έλεγε πως για να ανακουφίσεις το μωρό από τους κολικούς, μπορείς να του κάνεις εντριβές, κυκλικά και δεξιόστροφα στην κοιλίτσα του με μείγμα από αμυγδαλέλαιο και λεβάντα. Η Μαροκινή θα έλεγε πως μια άσπρη μεταξωτή μπλούζα που κιτρίνισε, ξαναβρίσκει το χρώμα της αν την μουλιάσεις σε γάλα. Η Κινέζα θα έλεγε πως αν πλένεσαι με νερό από βρασμένο ρύζι, λευκαίνει το δέρμα σου. Μετά η Μαροκινή θα έλεγε στην Ελληνίδα πως μπορείς να εξαλείψεις μια φωλιά μυρμηγκιών στον τοίχο χωρίς επικίνδυνα χημικά για το μωρό, αν μουλιάσεις σαπούνι έως που να γίνει πάστα και μετά με την μύτη του μαχαιριού χτίσεις το άνοιγμα της φωλιάς. Η Ελληνίδα θα έλεγε πως την ενδιαφέρει όχι μόνο για το μωράκι της, αλλά και για το σκυλάκι της, δεν το έχει  για πεθαμό, καημένο ζωάκι. Η Κινέζα θα έλεγε, πως αυτό μπορεί να γίνει και με σπόρους άνηθου δεμένους σε σακουλάκι μπροστά στην φωλιά. Η Ελληνίδα θα ανέφερε πως στον άντρα της αρέσουν πολύ τα πικάντικα φαγητά της Βόρειας Αφρικής, αλλά τον πειράζουν όλα αυτά τα κρεμμύδια και η Μαροκινή θα απαντούσε πως το κρεμμύδι μπορείς να το γιαχνίζεις με νερό σε κατσαρολάκι αντί να το τσιγαρίζεις, για να μην υποφέρει ένα ευαίσθητο στομάχι. Κι αφού η κουβέντα ήταν στους συζύγους, η Κινέζα θα έλεγε πως αν γυρίσει κάποια μέρα ο άντρας μεθυσμένος από νυχτερινή βόλτα με τους φίλους του,  μια πετσετούλα βρεγμένη σε κρύο νερό και σάκε (κάποιο αντίστοιχο δικό μας), θα πάρει μακριά την αδιαθεσία και την ζαλάδα. Κι αν με την ανάρρωση αισθάνεται πολύ ζωηρός και ερωτιάρης, αλλά τελικά φανεί λίγο απρόσεκτος στο τέλος, μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη θα αποφευχθεί για όποια φάει σπόρους άγριου καρότου ή σύλφιου. Εκεί η συζήτηση λογικά θα προχωρούσε προς πικάντικες αναμνήσεις κι εξομολογήσεις, αστεία κι  ευτράπελα περιστατικά, οπότε σταματώ και αφήνω την συνέχεια στην φαντασία σας. (Πάντως τα πιο πολλά θα πει η Κινέζα που έζησε προ Κομμουνιστικής εποχής κι έκανε  10 παιδιά. Κάτι ξέρουν οι Κινέζοι από σεξ…)

Όπως βλέπετε αυτή είναι μια συζήτηση που μπορεί να γίνει μεταξύ των γυναικών, των σημερινών, των παλιών, των ηλικιωμένων και των νέων κι είναι διαχρονική, γιατί έχει στο κέντρο της την φροντίδα του εαυτού μας, των αγαπημένων μας, του σπιτιού μας. Εχει μέσα της πολλά μυστικά που έρχονται από την αρχαιότητα, περνάνε από τον Μεσαίωνα (κι είναι ακριβώς αυτά τα μυστικά που οδήγησαν στον θάνατο χιλιάδες γυναίκες που εκείνη την εποχή κατηγορήθηκαν ως μάγισσες) και τελικά φτάνουν ως το σήμερα.  Είναι πράγματα που ενδιαφέρουν τις γυναίκες, τα λένε η μία στην άλλη και  τα δοκιμάζουν  με τα ίδια τους τα χέρια. Εξασκούνται στην απαλότητα προς τον εαυτό τους, τον καλομαθαίνουν, περνάει αυτή η απαλότητα μέσα τους ως ψυχική διάθεση κι είναι αυτοτροφοδοτούμενη. Αφού εγκαθίσταται στο χέρι και στο άγγιγμά τους,  μπορούν με σιγουριά να αγγίξουν το ίδιο απαλά τους άλλους.

Με λίγα λόγια, η απαλότητα των γυναικών δεν είναι έμφυτη, δεν είναι εγγενής στο βιολογικό φύλο τους, είναι κοινωνικώς εκπορευόμενη. Αν θέλουμε μπορούμε να αλλάξουμε τις κοινωνικές νόρμες και να δημιουργήσουμε κι άλλους ανθρώπους ικανούς για απαλό άγγιγμα και ψυχική τρυφερότητα στους γύρω τους. Μια που τα πράγματα αλλάζουν γύρω μας, ελπίζω πως σύντομα θα είναι κι οι άντρες ικανοί να απολαμβάνουν την φροντίδα του σώματός τους, το ραχάτι του αφρόλουτρου, τα μυρωδικά άλατα στο ποδόλουτρο και να συζητάνε σε αντροπαρέες για κάτι άλλο πέρα από σεξ κι αμάξια.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK