Σεξουαλική βία: ρόδα είναι και γυρίζει




  Αυτές τις μέρες δυό ειδήσεις δεσπόζουν στο Ίντερνετ: η πρώτη αφορά μαθήτρια Γυμνασίου που έβρισε τον γυμναστή του σχολείου λέγοντάς του "μην μας σκοτίζεις τα α@@@δια" κι εκείνος της απάντησε "ποια α@@@δια, αυτά που βάζεις στο στόμα σου;".  Ετυχε να τον ακούσει ο μεγαλύτερος αδερφός του κοριτσιού, μαθητής της Γ' Γυμνασίου, ο οποίος γρονθοκόπησε τον γυμναστή και τον έστειλε στο νοσοκομείο.
Η δεύτερη είδηση αφορά σεξουαλική κακοποίηση μαθητή της Α' Γυμνασίου από συμμαθητή του συν ένα εξωσχολικό συνομήλικο άτομο, με τρίτο μαθητή να βιντεοσκοπεί τις πράξεις. Την επόμενη μέρα το βίντεο κυκλοφόρησε  σε όλο το σχολείο, με τον ισχυρισμό ότι δεν ήταν κακοποίηση αλλά εθελοντική συμμετοχή του 12χρονου κι έφτασε έως τον μεγαλύτερο αδερφό του θύματος, οπότε το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε.
Οι δυό ιστορίες έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, διενεργείται ΕΔΕ από το Υπουργείο Παιδείας, και τα λοιπά πράσινα άλογα. Εγώ είμαι κατάπληκτη από την υποκρισία και την ηλιθιότητα των άρθρων και των σχολίων που διαβάζω, κι έχω δυό ερωτήσεις προς τους αρθρογράφους και τους σχολιαστές που εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους. 
   Η πρώτη μου ερώτηση απευθύνεται σε μεγάλη μερίδα του αντρικού πληθυσμού, δηλαδή στους 40ρηδες που έχουν μικρά παιδιά, στους 30ρηδες που σε 10 χρόνια θα έχουν δικά τους παιδιά και φυσικά στις προοδευτικές σελίδες του Internet, αυτές που φτιάχνουν καθημερινά τις πολύ χιουμοριστικές εικόνες με τα πορνογραφικά "αστεία": πριν λίγα χρόνια νομίζατε ότι ήταν ωραίο αστείο το "ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στην Εθνική και το Μαράκι από το Περιστέρι, που το μόνο που ξέρει από μπαλάκια, είναι κάτι δερμάτινα ιδρωμένα που βρίσκονται συνήθως στο στόμα της"; Ναι, αυτό το γνωστό αστείο λέω που κυκλοφόρησε κι αναπαράχθηκε από άντρες εναντίον των συναδελφισσών την ώρα που έλειπαν από το γραφείο, των συντροφισσών στην συνέλευση την στιγμή που πήγαν να φτιάξουν καφέ, κλπ. Είπατε αυτό το αστείο, γελάσατε και παρεξηγηθήκατε όταν μια συνάδελφος γκρίνιαξε ότι αυτό δεν είναι καθόλου αστείο, αλλά λεκτική βία και σεξισμός; Τι νομίσατε τότε, ότι εσείς θα το λέτε όπου σας καπνίζει, ενώ ο υπόλοιπος αντρικός πληθυσμός θα μιλάει ευπρεπώς σε όσους αγαπάτε; Οχι, δεν τελειώνει η ιστορία της βίας όπου θέλετε εσείς, προχωράει, κάνει κύκλο και ξανάρχεται στα μούτρα σας. Εχθές το λέγατε εσείς για το ξένο Μαράκι, σήμερα το λένε άλλοι στο δικό σας το κοριτσάκι του Γυμνασίου. Αύριο θα ακούγεται και στο Δημοτικό.
   Η δεύτερη ερώτηση απευθύνεται πάλι στα ίδια άτομα: όταν ψάχνετε τζάμπα πορνό στο Ιντερνετ στη κατηγορία gang bang, όταν ακούτε δημοφιλή ράπερ τραγουδιστή να τραγουδάει "παίρνουμε την δικιά σου gang bang", τι νομίζετε, ότι θα μείνει στην οθόνη και στα αυτιά το gang bang; Δεν ξέρετε ότι το πορνό είναι η εκπαίδευση στο σεξ των ανθρώπων κι αυτό που δείχνει γίνεται επιθυμία και φαντασίωση που όλοι θέλουν να ζήσουν στην πράξη. Τι δείχνει αυτή η κατηγορία συγκεκριμένα; Σύμφωνα με το λεξικό, a series of acts of often forcible sexual intercourse engaged in by several persons successively with one passive partner, μια σειρά από σεξουαλικές πράξεις συχνά επιβεβλημένες με  την βία, από πολλά διαδοχικά άτομα πάνω σε ένα παθητικό ατομο. Εναν ομαδικό βιασμό δηλαδή. Πώς μπορούμε να το απολαύσουμε στην αληθινή ζωή ως δράστες; Δεν μπορούμε σχεδόν ποτέ με καθαρή, νηφάλια συναίνεση. Μπορούμε όμως αν βρούμε έναν πιο αδύναμο, δηλαδή είτε άτομα ανίκανα για συναίνεση (τύφλα στο μεθύσι, λιώμα στα ναρκωτικά), είτε χωρίς ποτό και ναρκωτικά, φτάνει το θύμα να είναι ένα κι εμείς πολλοί. Ποιοί είμαστε εμείς που ψάχνουμε να το βρούμε; Δυστυχώς η επιθυμία κι η φαντασίωση δεν έχει ηλικιακό όριο, όλοι λοιπόν όσοι εξοικειωνόμαστε με το πορνό του ομαδικού βιασμού. Το πορνό έχει φτάσει σε θεατές του Δημοτικού εδώ και καιρό, το γνωρίζουμε αυτό. Το ότι υπάρχουν βιασμοί κι ομαδικοί βιασμοί στα σχολεία, το γνωρίζουμε επίσης εδώ και καιρό, απλώς σκασίλα μας όλων όταν το θύμα είναι μια 14χρονη πιτσιρίκα από την Βουλγαρία (Αμάρυνθος), σκασίλα ειδικά των δικαστών που αθώωσαν τους δράστες παρά τα βίντεο κλπ. Το ότι εμπνέεονται οι ανήλικοι βιαστές από το πορνό, δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς, ειδικά μια που οι δράστες επιδιώκουν να γυρίσουν το δικό τους amateur porn και βιντεοσκοπούν τις πράξεις τους, συχνά με την βοήθεια συγγενών τους (της αδερφής ενός δράστη στην Αμάρυνθο).
   Θα μου πει κανείς "μα τώρα το θύμα δεν είναι καν κορίτσι, είναι 12χρονο αγόρι, ένα αγοράκι που πέρσι το καλοκαίρι τελείωσε το Δημοτικό". Ασφαλώς, γιατί να εξαιρεθεί το αγόρι αν αυτό είναι το πιο αδύναμο; Δεν το ξέρατε ότι το πορνό δεν δείχνει ανθρώπους αλλά τρύπες για διείσδυση, από εμένα το ακούτε πρώτη φορά; Τελευταία μάλιστα, πάνω από 67% του πορνό δείχνει πρωκτικό σεξ. Ολοι έχουν πρωκτό, τα κορίτσια και τα αγόρια, επομένως όλοι κάνουν για το σύγχρονο ανεβασμένο gang bang. Γιατί πέφτετε από τα σύννεφα τώρα, είσαστε οι μεγάλοι που έψαχναν να το βρούν στις οθόνες κι ήταν παλιά η σειρά σας να το επιδιώξετε έτσι ή αλλιώς στην πραγματικότητα, ή τουλάχιστον να το εξυμνήσετε στις αντρο-κουβέντες. Τώρα ήρθε η σειρά των μικρότερων να το αναπαράγουν στις τάξεις του Γυμνασίου, και σε κανα-δυό χρόνια στο Δημοτικό. Τι νομίζατε, ότι ο υπόλοιπος αντρικός πληθυσμός θα σας ζητήσει την άδεια πριν προχωρήσει σε gang bang εναντίον των οικείων σας; Δεν παίζεται έτσι το παιγνίδι, η σεξουαλική βία είναι πάντα αυθαίρετη κι είναι ρόδα που γυρίζει, χτες την τσουλάγατε εσείς, σήμερα την τσουλάνε άλλοι, γι αυτό κάνει κύκλο και ξανάρχεται στα μούτρα σας.
  Αν μας ενδιαφέρει το θέμα της εξάλειψης της σεξουαλικής βίας και μας αφορά, ας κόψουμε τα υποκριτικά σχόλια όλοι μας και ας κάνουμε το καθήκον μας: να σταματήσουμε την πορνοποίηση των πάντων, στον λόγο μας, στις εικόνες που αναπαράγουμε, στις πράξεις μας, σήμερα, τώρα. Αυτό αρκεί.
(Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK