Γυναικείος σεξισμός στο 2019

Ο σεξισμός δεν έχει μόνο άντρες εκπροσώπους, έχει και γυναίκες που συμμερίζονται τις αρχές του. Δεν εννοώ μόνο τις γριές στα χωριά που ρωτάνε "τίνος είσαι εσύ;", αλλά και νέες γυναίκες 20, 30 χρονών  που κρίνουν διαφορετικά τις γυναίκες και τους άντρες για παρόμοια συμπεριφορά, ενώ διατηρούν διαφορετικές προσδοκίες από τα άτομα, ανάλογα με το φύλο τους. Μήπως  στο περιβάλλον σας υπάρχουν νέες γυναίκες που σας φαίνονται γενικώς απελευθερωμένες αλλά είναι οι προσαρμοσμένες στο 2019 σεξίστριες; Ορίστε ορισμένα χαρακτηριστικά της γυναίκας εκπροσώπου του σεξισμού:
*Δεν ρωτάει ή δεν λαμβάνει υπόψη της την γνώμη των άλλων γυναικών σε "αντρικά" θέματα, όπως η πολιτική και τα σπορ.
*Κατηγορεί τις γυναίκες που ασχολούνται με την πολιτική ή τα κοινά πως στερούν από την οικογένειά τους από πολύτιμο χρόνο που αλλιώς θα πήγαινε στα παιδιά και τον άντρα  τους.
*Ξέρει γυναίκες γεροντοκόρες και γυναίκες που τις έχει πειράξει η αγαμία στο κεφάλι. 
*Ξέρει άντρες που κάποια τους "τύλιξε".
*Αποκαλεί πουτ@νες τις γυναίκες με έντονη ερωτική ζωή.
*Χρησιμοποιεί την φράση "γυναικούλα". 
*Λέει πως ο στρατός κάνει τα αγόρια άντρες. 
*Λέει πως οι άντρες μεγαλώνουν μέχρι τα 5, μετά μόνο ψηλώνουν.  
*Της είναι αδιανόητο πως ένας άντρας μη ομοφυλόφιλος μπορεί να φοράει κάθε μέρα στο γραφείο αντηλιακή με χρώμα και λιπ μπαλμ.
*Χλευάζει τους άντρες που κάνουν αποτρίχωση, αλλά εκτιμάει πολύ τις "περιποιημένες" γυναίκες.
*Καταλαβαίνει πως υπάρχουν γυναίκες ευαίσθητες στα κοινωνικά ή καλλιτεχνικά ζητήματα, όμως ένας άντρας που κλαίει βλέποντας τους πρόσφυγες στις ειδήσεις ή ακούγοντας όπερα στην Λυρική σκηνή, της φαίνεται γελοίος. 
*Δεν βρίσκει τίποτα περίεργο στο να φοράει τιάρα πριγκίπισσας στο πάρτι γενεθλίων για τα 32 της χρόνια. 
* Έχει φίλους, αλλά και άντρες που κατά δήλωσή της τους έχει βάλει στο friendzone. 
*Δεν διανοείται ποτέ να ανοίξει και να κρατήσει την πόρτα για να  περάσει ένας άντρας, εκτός κι αν είναι υπέργηρος. 
*Λέει ότι οι άντρες είναι εκ φύσεως "κυνηγοί".  
*Της αρέσουν οι ιππότες άντρες, αλλά νά 'ναι και λίγο brutal.
*Δεν σχετίζεται με άντρες φτωχότερους από αυτή.
*Αν τυχόν πληρώσει στα ραντεβού της, θα είναι για τους καφέδες , όχι για τα ποτά κι οπωσδήποτε ποτέ μα ποτέ για το ξενοδοχείο. 
* Τα γούστα της στο σεξ είναι ίδια με του εκάστοτε γκόμενου. 
*Της φαίνεται φυσικό να δέχονται οι γυναίκες spanking αλλά αλίμονο στον  άντρα που θα της πει ότι επιθυμεί να δεχθεί spanking αυτός.
*Εχει βιολογικό ρολόι που χτυπάει μετά τα 30 και την ρωτάει "εσύ πότε θα γίνεις μάνα;"
* Φυσικά, δεν πρόκειται ποτέ να παντρευτεί άντρα με κατώτερη δουλειά από την δική της. 
*Μετά τον γάμο, άνετα υπογράφει τις οικογενειακές κάρτες ή τις προσκλήσεις για τα βαφτίσια των παιδιών ως "Οικογένεια Χ" όπου Χ= το επίθετο του συζύγου. 
*Ο άντρας που πήρε είναι πολύ καλός. Βοηθάει στο σπίτι.
*Ναι, ο άντρας της τρέχει με το αυτοκίνητο, πάντα έτρεχε και πριν τα παιδιά και τώρα. Μια χρονιά έκαναν Αθήνα-Ναύπλιο σε μιάμιση ώρα. Τι κάνει; Τι να κάνει; τον σταυρό της πριν μπει στο αμάξι.
*Για τον 4χρονο γιό της που πήγε παιδικό σταθμό, θα πει "βρήκε γκόμενα". Για το κοριτσάκι της δεν θα το πει ποτέ. 
*Μαθαίνει τα κορίτσια της πρώτα να μαζεύουν το δωμάτιό τους, μετά να ξεσκονίζουν και σταδιακά να πλένουν τα πιάτα και να μαγειρεύουν. Τα αγόρια της -δυστυχώς- της βγήκαν πολύ τσαπατσούλικα,  μέχρι 20 χρονών πετάνε την πετσέτα του μπάνιου στο πάτωμα. 
*Το αγοράκι της κάνει kick boxing και το κορίτσι της μπαλέτο, ποτέ το αντίστροφο.
*Αν τυχόν μείνει ο άντρας της άνεργος, όποιο κι αν είναι το δικό της εισόδημα τής είναι αδιανόητο ότι μπορεί αυτός να μείνει σπίτι και "απλώς να κοιτάζει τα παιδιά".
*Για κάποιον γνωστό της με δυό παιδιά που πέθανε η γυναίκα του, θα πει "πρέπει να ξανα-παντρευτεί σύντομα, ο καημένος, πώς θα τα βγάλει πέρα;", αν και έχει 10 γνωστές χωρισμένες με παιδιά που τα βγάζουν πέρα.
*Λέει πως ο φεμινισμός χρειάζεται, ωστόσο υπάρχουν πολλά άλλα ζητήματα που πρέπει να λυθούν πρώτα, π.χ. τα πολιτικά.
Αυτά τα ολίγα περί γυναικών που ασπάζονται τον σεξισμό.  Αν είστε γυναίκα, μήπως έχετε φίλες που είναι έτσι, που πετάγονται εδώ κι εκεί οι παραπάνω κουβέντες στα λόγια τους; Δεν έχετε τίποτα να κερδίσετε από την παρέα τους, καλύτερα να μιλάτε με τις γιαγιάδες στο χωριό, λιγότερο εγωκεντρική και γύρω από καταναλωτικά θέματα θα είναι η κουβέντα. 
Μήπως είστε άντρας και βγαίνετε με μια τέτοια γυναίκα; Δεν είναι εντελώς άσχημη ιδέα, ειδικά αν ψάχνετε για κάποια που θα σας κάνει αρχηγό της. Θα νιώθετε πολύ όμορφα ως αρχηγός για όσο καιρό σας πάνε όλα καλά κι ανθηρά στον επαγγελματικό τομέα, ίσως και για πάντα δηλαδή. Τώρα, αν τυχόν κάτι πάει στραβά, το πιθανότερο είναι να πέσετε από τον θρόνο κουτρουβαλώντας, όπως συνήθως όσοι πέφτουν, να γνωρίσετε δηλαδή αυτα τα "είσαι άχρηστος", τα "έχω σιχαθεί να σε βλέπω να σέρνεσαι" κλπ, που φημολογείται πως ακούνε ορισμένοι βαρείς και ασήκωτοι άντρες που έτυχε να μείνουν άνεργοι.
Η ζωή με ισοτιμία είναι καλύτερη για όλους: στα καλά, βοηθάει τους πάντες να ανέβουν. Στα στραβά, δίνει ένα χέρι βοηθείας σε όσους έπεσαν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK