Impregnation: η πιο μισογύνικη τάση ως σήμερα στο kinky σεξ

Λένε μερικοί ότι ζούμε το 3ο κύμα του φεμινισμού. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα, εάν φεμινισμός είναι το κίνημα που παλεύει για ίσα δικαιώματα μεταξύ ανδρών και γυναικών και ταυτόχρονα για αξιοπρέπεια. Mε κανα δυο εξαιρέσεις, δεν βλέπω πουθενά την προσπάθεια για αξιοπρέπεια: το πορνό βασιλεύει, το  κακοποιητικό σεξ διαφημίζεται ως το πιο απελευθερωτικό από όλα, το δικαίωμα στο κακοποιητικό σεξ ως βήμα απελευθερωτικό με την σειρά του. 
Ζούμε όμως το 3ο κύμα μισογυνισμού, μεγάλο κύμα , δυνατό, που πολλές γυναίκες συμμερίζονται τις αρχές του (τον βιολογισμό) και πολλές υιοθετούν τον τρόπο ζωής που ταιριάζει σε αυτόν τον μισογυνισμό. Ναι, με την βοήθεια της πορνογραφίας και χιλιάδων άρθρων σε hip περιοδικά, η γυναίκα που είναι τώρα hot, είναι η πολύ ενημερωμένη λεπτεπίλεπτη ροδοδάκτυλη πριγκίπισσα, που το πρωί είναι επιτυχημένη εξέκιουτιβ και το βράδυ εφάμιλλη των πορνοστάρ σε σεξουαλικές επιδόσεις. Της αρέσει το BDSM, να την βρίζουν, να την εξευτελίζουν και τα περισσότερα φεμινιστικά σάιτ δεν της λένε τίποτα αποτρεπτικό, διότι θα εμποδίσουν την ελεύθερη έκφραση της σεξουαλικότητάς της που η ίδια ανακάλυψε (και εντελώς συμπτωματικά αυτή η σεξουαλικότητα έχει εκείνη πιο δούλα από ποτέ, ενώ για τον άντρα κρατάει την θέση του αφέντη). Αυτός ο τύπος της γυναίκας είναι ο ιδανικός για το 3ο κύμα μισογυνισμού που αυτήν την στιγμή πανηγυρίζει για μια καινούργια τάση στο σεξ: το impregnation fetish.

Impregnation σημαίνει απλώς να μένεις έγκυος. Η τάση impregnation fetish που ανήκει υποτίθεται σε κάποια μορφή παράξενου σεξ (kink),  διαφημίζεται ως η διέγερση από το σεξ χωρίς καμία μορφή αντισύλληψης, ξανά και ξανά έως ότου η γυναίκα μείνει έγκυος. Η ζωοποιός δύναμη του σπέρματος που ανεμπόδιστα ξεκινάει το τρέξιμο για να βρει το ωάριο, αποθεώνεται μέσα σε αυτό το φετίχ. Το επόμενο βήμα βέβαια, είναι η έκτρωση, δυστυχώς μόνο για την γυναίκα. Το impregnation δεν σχετίζεται με το να προσπαθείς να γίνεις γονιός, ούτε με το το να έλκεσαι εσύ ο άντρας από εγκύους γυναίκες, είναι αυτό που είπα μόνο, το σεξ χωρίς προφυλακτικά και άλλες μεθόδους αντισύλληψης, "την διέγερση του ζευγαριού από το ρίσκο του να μείνει κάποια έγκυος" όπως λέει η kink κοινότητα. 
Εγώ βέβαια λέω άλλα, γιατί εμένα με ενδιαφέρουν οι γυναίκες, η ασφάλεια, η σωματική τους ακεραιότητα κι η αξιοπρέπειά τους. Το Impegnation είναι απλώς μια ηθελημένη εγκυμοσύνη ως δώρο προς τον αγαπημένο σου, αφού δια του σώματός σου διαπιστώνει την γονιμότητά του. Πρώτα λοιπόν το αποδεικνύεις και μετά πας να κάνεις την έκτρωση, αλλά ήσυχα και "σαν κυρία", με βάση το συμφωνηθέν περί κυρίας, χωρίς κλαψουρίσματα και βλακείες, χωρίς να του ζαλίζεις το κεφάλι με τις συνέπειες του impregnation. Το ρίσκο, ο κίνδυνος και οι συνέπειες είναι μόνο των γυναικών, οι άντρες δεν έχουν κανένα πρόβλημα,  γι αυτό η kink κοινότητα έπρεπε να αναφέρει αυτό το φετίχ όχι ως ρίσκο του ζευγαριού, αλλά ως ρίσκο μόνο για τις γυναίκες και ταυτόχρονα διέγερση του άντρα από την ζημιά που προκαλεί (κοινό χαρακτηριστικό σε όλο το BDSM που περίπου σε 94% έχει άντρες που προκαλούν βλάβη σε γυναίκες). Τα σχόλια στα σχετικά σάιτ είναι πολύ σαφή κι αποκαλυπτικά "if she wants the dick, she deserves to be pregnant", "εάν θέλει τον π@τσο, της αξίζει να μείνει έγκυος". 
Νομίζετε πως έβγαλα την τάση από το κεφάλι μου, πως δεν μπορεί να υπάρχουν τόσο άρρωστα αντρικά μυαλά, που να έχουν αυτήν την απαίτηση; Κι όμως υπάρχουν κι η τάση είναι απλώς μια εξέλιξη της πολύ παλιάς ανδρικής και μισογύνικης αντίληψης πως το σπέρμα είναι κάτι πολύτιμο. Σε όλα τα χρόνια του φεμινισμού η τάση αυτή εκφράστηκε με διάφορους τρόπους, εκμεταλλευόμενη την γυναικεία σεξουαλική απελευθέρωση. "Τα χρόνια του φεμινισμού" σημαίνει, από τότε που οι γυναίκες διεκδίκησαν το  δικαίωμα στο σεξ, δηλαδή στο σεξ της απόλαυσης, αυτό που βρισκόταν εκτός γάμου, όχι στο αναπαραγωγικό σεξ. 
Θα πρέπει καταρχάς να κρατήσουμε στο μυαλό μας πως για όλες, μα όλες τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνης της γης υπεύθυνοι είναι άντρες. Άντρες που ή από αντίθεση προς την γυναικεία επιθυμία  περί αναπαραγωγής, ή  απλώς από αδιαφορία γενικά για τους  κινδύνους που εμπεριέχει η έκτρωση για την γυναίκα, προτίμησαν να εκσπερματώσουν μέσα στον γυναικείο κόλπο ελεύθερα, αντί να χρησιμοποιήσουν κάποια μέθοδο αντισύλληψης. Το πρώτο λέγεται "εσύ μπορεί να μην θες, αλλά θέλω εγώ να κάνουμε παιδί", το δεύτερο "γενικώς, σκασίλα μου για την πάρτη σου". Αυτό να μείνει πολύ καθαρά στο μυαλό μας, γιατί άλλος τρόπος να μείνεις έγκυος δεν υπάρχει εκτός από ένα σπέρμα που για δικούς του λόγους εκχύεται στον κόλπο.
Ορίστε πώς εκφράστηκε η θεοποίηση του σπέρματος τις προηγούμενες δεκαετίες: Τα πρώτα χρόνια απενοχοποίησης του προγαμιαίου σεξ, δηλαδή την δεκαετία του 70 για εμάς, υπήρξαν πολλοί άντρες που ισχυρίστηκαν ότι το προφυλακτικό χαλάει την φυσικότητα της επαφής και ταυτόχρονα ότι αρνούνται να εκσπερματώνουν σε ένα πλαστικό μπαλόνι, γι αυτό χρησιμοποιούσαν ως αντισύλληψη την διακεκομμένη συνουσία ή τίποτα απολύτως. Δεν έχω ποτέ διαβάσει κάποιο άρθρο γι αυτό, ενώ θα 'πρεπε να έχει γραφτεί, διότι χιλιάδες γυναίκες έμειναν έγκυες κι έκαναν μια σειρά εκτρώσεων τον καιρό που ήταν δεσμευμένες ή μνηστευμένες με τέτοιους άντρες. Εχω ξαναπεί ότι γνωρίζω μια κυρία που έκανε 11 εκτρώσεις σε 7 χρόνια δεσμού, για να διαπιστώσει μετά τον γάμο πως δεν μπορούσε να γίνει μητέρα διότι απέβαλε τα μωρά στον 3ο μήνα. Η Σούλη Σαμπαχ μόλις προχτές δήλωσε πως έχει κάνει 10 εκτρώσεις. Εκείνη γνώριζε πως δεν θα κρατήσει ποτέ κανένα παιδί, όμως βρέθηκε 10 φορές σε άντρες που ή αδιαφορούσαν για το τι ήθελε, ή δεν τους πείραζε να την καθιστούν έγκυο και να την αφήνουν να υπόκειται τις συνέπειες της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.
Στην μέση της δεκαετίας του 80 το σεξ είχε γίνει ελεύθερο αλλά  εμφανίστηκε το AIDS, οπότε τα προφυλακτικά κρίθηκαν ως απαραίτητα από τους άντρες, βρήκαν όμως άλλο τρόπο να προβάλλουν την σπουδαιότητα του σπέρματος: είπαν πως ναι, το προφυλακτικό προφυλάσσει από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα ( κι όλος ο κόσμος ξέρει πως ο κόλπος είναι το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη ποιός ξέρει πόσων ασθενειών....), όμως σε άλλες πράξεις που είναι πια ευρέως αποδεκτές και ο κίνδυνος είναι μόνο της γυναίκας, όπως το στοματικό σεξ, είναι κρίμα κι άδικο το σπέρμα να καταλήγει στα σεντόνια, οι γυναίκες οφείλουν να καταπίνουν και την τελευταία σταγόνα του ως ένδειξη σεβασμού στο σπέρμα. Σήμερα θεωρείται δείγμα πολύ κακών τρόπων το να φτύσεις το σπέρμα, ενώ ταυτόχρονα είναι εκατοντάδες τα χλευαστικά αστεία στο Ίντερνετ για όσες δείχνουν καλούς τρόπους. 
Διατηρήθηκε ζωντανό ένα ποσοστό αντρών που θέλει να αφήνει παντοιοτρόπως το σπέρμα του και στον κόλπο, χωρίς βέβαια να επωμίζεται τις συνέπειες μιας προκύπτουσας εγκυμοσύνης: όλοι θυμόμαστε τις ιερόδουλες που διαπομπεύτηκαν πανελληνίως με φωτογραφίες τους σε όλες τις εφημερίδες, επειδή έκαναν σεξ χωρίς προφυλακτικό ΚΑΤ' ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ. 
Μετά από αυτό κυκλοφόρησε μια καινούργια θεωρία που βρίσκεται σε άνοδο, η οποία λέει πως το σπέρμα επιτρέπεται να πηγαίνει χαμένο και να καταλήγει εκτός γυναικείου σώματος, αρκεί να διακοσμεί την γυναίκα ώστε μετά την εκσπερμάτιση να μπορούμε να το βρούμε πάνω στην κοιλιά, στο στήθος της, και  κυρίως στο πρόσωπό της. Όχι, αυτός δεν είναι ένας τρόπος για τους άντρες να βρωμίσουν και να εξευτελίσουν αυτό που συμβολίζει την προσωπικότητα (το πρόσωπό της γυναίκας δηλαδή), ούτε ακόμα πιο ειδικά να βρωμίσουν την ψυχή της (μια που όλοι λένε πως τα μάτια ειδικώς είναι ο καθρέφτης της ψυχής), όχι, είναι απλώς μια εικαστική απόπειρα. Γι αυτό ακριβώς γυρίστηκαν μια σειρά από ταινίες προχωρημένης τέχνης (μερικοί τις λένε "πορνό") όπου 13 εικαστικοί άντρες στέκονται όρθιοι γύρω από 1 γυναίκα και όλοι μαζί εκσπερματώνουν πάνω της. Είχαν μεγάλη επιτυχία οι ταινίες αυτές στους υπόλοιπους άντρες, σε αυτούς που αυνανίζονται κοιτώντας τες, οπότε φαντάζομαι ότι είναι μια κάπως γενικευμένη επιθυμία η εκσπερμάτιση στο πρόσωπο κάποιας, ή η αξιοποίηση μέσω εικαστικών οδών του σπέρματος -όπως θέλετε ονομάστε το.
Τώρα βρισκόμαστε στο impregnation. Οχι στην ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά στην επιθυμητή, που σκοπό όμως δεν έχει την απόκτηση παιδιού, αλλά την επιβεβαίωση της ζωοποιού αξίας του σπέρματος. Νεαρές γυναίκες πείθονται πως ο σκοπός του σπέρματος είναι να γονιμοποιεί και επειδή αγαπούν τον άντρα, δέχονται να γονιμοποιηθούν για να προσφέρουν στον άντρα την απόδειξη ότι πράγματι μπορεί να αφήσει απογόνους. Το φαινόμενο ξεκίνησε με απόπειρες απομάκρυνσης του προφυλακτικού κατα την διάρκεια της επαφής στα κρυφά (stealthing)και προχώρησε στην διατυπωμένη προφορικά απαίτηση καποιων αντρών, χωρίς κόλπα και χωρίς κρυφές διαδικασίες, να δεχθεί η γυναίκα να γονιμοποιηθεί. Να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για το εκτεταμένο test-drive της δεκαετίας του 90, όπου σχεδόν σε ποσοστό 99% οι γυναίκες παντρεύονταν ήδη έγκυες. Οχι, εκείνο ήταν test-drive αλλά για τις γυναίκες, οι άντρες τότε δεν είχαν αμφιβολίες για την δική τους γονιμότητα αλλά για την δική της, ανησυχούσαν μήπως βρεθούν άκληροι εξαιτίας μιάς μη-γόνιμης γυναίκας -με την οποία είχαν μακροχρόνια σχέση, συζούσαν ήδη ορισμένα χρόνια, αλλά τύχαινε να έχει φτάσει τα 30, κι όλοι μας γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην γυναικεία γονιμότητα μετά τα 30! Εγώ η ίδια έχω μια ξαδέρφη που έκανε προσπάθεια τεχνητής γονιμοποίησης πριν τον γάμο, κι ο γάμος δεν θα συνέβαινε ποτέ αν δεν έμενε έγκυος. Προσωπικά, λίγους τρόπους μπορώ να φανταστώ για να πει κάποιος πιο καθαρά το γνωστό πατριαρχικό απόφθεγμα "οι γυναίκες είναι για π@τσο και να σου κάνουν κανα παιδί". Το test-drive πάντως είναι δοκιμή πριν αγοράσεις το προϊόν ώστε να το έχεις για πάντα δικό σου, ή να το "λούζεσαι', όπως θέλετε διατυπώστε το. Στο imperegnation δεν έχει τίποτα μετά την εγκυμοσύνη, εσύ μένεις έγκυος, κάνεις το υπερηχογράφημα μαζί με τον άντρα και μετά περνάς μοναχή σου την έκτρωση, τα αίματα, τον πόνο, κλπ.
Μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ ποιες γυναίκες ακούνε μια τέτοια απαίτηση και δείχνουν κατανόηση, την βρίσκουν λογική. Υποθέτω οι ίδιες που ακούνε το "είσαι η πουτανίτσα μου" και δεν προσβάλλονται,  κάποιες με πολύ χαμηλό δείκτη αυτοεκτίμησης, που νομίζουν πως εκπληρώνουν σωστά τον ρόλο τους στην γη όταν χρησιμεύουν ως χρηστικά αντικείμενα στους άντρες για ο,τιδήποτε οι άντρες θελήσουν, πάντοτε ανέξοδα: πότε θέλουν να δείρουν κάποια,  πότε να την βρίσουν,  πότε να την γονιμοποιήσουν, αύριο θα επιθυμήσουν κάτι άλλο που θα ενδυναμώσει την εικόνα της αντρικής ανωτερότητας μέσα στο αντρικό κεφάλι.
Δεν έχω να πω απολύτως τίποτα στους άντρες που ισχυρίζονται πως το σπέρμα είναι πολύτιμο, λίγη ντροπή να είχαν θα το βούλωναν αναλογιζόμενοι τα κιλά σπέρμα που κατέληξαν αναξιοποίητα σε σεντόνια ή στο σλιπάκι τους, κατά  τις χιλιάδες φορές αυτοϊκανοποίησης τους.
Δεν έχω να πω πολλά στις γυναίκες του impregnation, για να μην εμποδίσω την ελεύθερη έκφραση της σεξουαλικότητάς τους. Μόνο  αυτό: να προσέχετε, για να έχετε. Το σώμα δεν το χρειάζεστε τώρα, θα το χρειάζεστε σε 10, 30 χρόνια. Να σκέφτεστε τις συνέπειες των πράξεων σας στο σώμα σας, γιατί άλλος δεν πρόκειται να το σκεφτεί. Κανείς δεν θα σκεφτεί ποτέ υπέρ της προστασίας σας, εάν η προστασία σας δεν τον συμφέρει.  Είστε μόνες σας πάνω στην γη, εσείς κι ο εαυτός σας. Να το θυμάστε.

(υπογράφει η Melusine)

υ.γ. οι εξελίξεις στον μισογυνισμό τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα. Αυτό το κείμενο το έγραψα πριν από 7 μήνες κι είδα κι έπαθα για να βρω άρθρα στο Ιντερνετ. Από τότε μέχρι τώρα, έχει δημιουργηθεί κατηγορία πορνό που λέγεται impregnation fetish. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK