Εισαι λίγο χαζούλα, αλλά είμαι σοφός και θα σου εξηγήσω (προσοχή, περιέχει τολμηρή γλώσσα)

Πάω στοίχημα πως πολλοί από όσους διάβασαν αυτό το αστείο  στο σάιτ με ανέκδοτα θα γέλασαν και θα είπαν «μα καλά, είπαμε, οι γυναίκες είναι χαζές, αλλά όχι και τόσο χαζές». Το είπαν χωρίς να αναρωτηθούν καθόλου: τι εννοούμε όταν λέμε «σέξ». Εννοούμε την πράξη η οποία φέρνει σεξουαλική ικανοποίηση, δηλαδή οργασμό; Αν αυτό εννοούμε, τότε υπάρχει τύπος σεξουαλικής πράξης που να ικανοποιεί ταυτόχρονα τις γυναίκες και τους άντρες; Η απάντηση είναι «όχι, δεν μας ικανοποιούν οι ίδιες πράξεις». Στους άντρες το επίκεντρο της ηδονής βρίσκεται στο πέος και στις γυναίκες στην κλειτορίδα. Η κλειτορίδα και το πέος δεν συναντώνται σε τίποτα που να έχει «μπες-βγες». Πώς λοιπόν καταλήξαμε όταν λέμε «Σεξ»  να εννοούμε όλοι αυτό που οι άντρες λένε σεξ;
Είναι απλό: το περιεχόμενο των λέξεων το καθορίζει πάντα αυτός που έχει την εξουσία. Σε όλους στους τομείς της ζωής συμβαίνει αυτό. Ποιος είναι τρομοκράτης, ποιος κλέφτης, τι σημαίνει ιερό, τι σημαίνει ελευθερία, τι σημαίνει πειθαρχία, τι σημαίνει γνώση, όλα αυτά κι άλλα πολλά τα νοηματοδοτούν όποιοι έχουν την εξουσία ανά στιγμή και στην συνέχεια καθιστούν το νόημα των λέξεων κοινώς αποδεκτό μέσω των επίσημων φορέων τους και των θεσμών τους. Η λέξη «σεξ» με περιεχόμενο το σεξ της διείσδυσης είναι η γλώσσα της εξουσίας, δηλαδή στην περίπτωσή μας της φαλλοκρατίας.
Πριν από πολλά χρόνια, όταν οι ψυχαναλυτές άρχισαν να εξετάζουν την σεξουαλικότητα, οι όροι που χρησιμοποιούσαν για την σεξουαλική επαφή ήταν «συνουσία» και «σεξουαλική συνομιλία», όροι πολύ πιο ανοιχτοί σε ερμηνείες και πιθανές πρακτικές παρά το ότι οι εποχές ήταν πουριτανικές, ενώ όλοι οι ψυχαναλυτές και οι γιατροί άντρες. Με την άνοδο της σεξουαλικοποίησης των γυναικών από τα περιοδικά, τις διαφημίσεις και τελικά το πορνό, οι όροι αυτοί αντικαταστάθηκαν βαθμιαία με την λέξη σεξ που σημαίνει απλώς φύλο, υπονοώντας πολύ καθαρά πως σεξουαλική πράξη είναι αυτή που ευχαριστεί ένα φύλο, το κυρίαρχο φύλο στην κοινωνική ιεραρχία, το φύλο των ανδρών. Θα έχετε παρατηρήσει ότι οι μόνες  σεξουαλικές πράξεις που παίρνουν μαζί και την λέξη «σεξ» στα αγγλικά, στην γλώσσα δηλαδή που κυρίως γράφονται τα βιβλία, τα άρθρα, οι ταινίες, κλπ,   είναι αυτές που σημαίνουν διείσδυση του πέους σε κάποια εσοχή. Όλα τα άλλα, δεν λέγονται καθόλου σεξ, έχουν μία άλλη ονομασία μονολεκτική. Το ίδιο συμβαίνει όχι μόνο στα αγγλικά, αλλά και στην γλώσσα του αστείου μας, την ελληνική.
Έχουμε λοιπόν τρία είδη πράξεων που επίσημα έχουν και το συνθετικό «σεξ»: κολπικό σεξ, στοματικό και πρωκτικό. Στα δύο από αυτά , το στοματικό και το πρωκτικό, δεν συμμετέχουν καθόλου τα ερωτικά όργανα των γυναικών ( να μην αναφέρω ότι το ένα τουλάχιστον είναι και επιζήμιο) ενώ στο κολπικό σεξ συμμετέχει ένα περιφερειακό ερωτικό όργανο, ο κόλπος, ο οποίος δεν είναι ικανός να προσφέρει οργασμό στις γυναίκες παρά μόνο αν βρεθεί ένας σύντροφος που να αντέχει πολλή ώρα κλπ, δηλαδή στο 6% των ώριμων γυναικών. Ποιος έχει σίγουρο οργασμό με αυτούς τους τρεις τρόπους σεξ; Οι άντρες μόνο, επομένως πολύ σωστά το λένε σεξ. Οι γυναίκες άραγε γιατί το λένε επίσης σεξ, γιατι υιοθετούν αυτήν την φαλλοκεντρική ορολογία που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες τους και δεν εκφράζει το δικό τους βίωμα; Υπάρχουν γυναίκες που έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή 5.000 με τον σύζυγο, δεν είχαν κανένα οργασμό ποτέ, κι αν τις ρωτήσεις πόσες φορές έχουν κάνει σεξ θα σου πουν «5.000 φορές»-π.χ. σχεδόν όλες οι γυναίκες προηγούμενων γενιών. Υπάρχουν γυναίκες που έχουν έρθει σε επαφή με 20 διαφορετικούς άντρες, δεν είχαν ποτέ οργασμό με κανέναν, κι αν τις ρωτήσεις με πόσους άντρες έχουν κάνει σεξ θα απαντήσουν «με 20» -π.χ. το 80% των γυναικών από 16 έως 19 χρονών σήμερα.  Τι ήταν το σεξ γι αυτές; Όχι οι φορές που ήρθαν σε οργασμό οι ίδιες, αλλά οι φορές που ο άντρας εκσπερμάτωσε. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Θα έλεγα συμβαίνει διότι είναι πολύ δύσκολο να συλλάβεις ότι μια λέξη δεν έχει το δοσμένο περιεχόμενο, αν με αυτό την διδάσκεσαι από τότε που γεννιέσαι, κι ακούς παντού γύρω σου να επαναλαμβάνεται με αυτό το περιεχόμενο. Είναι σχεδόν αδύνατο να σκεφτείς κάτι άλλο εκτός από το ότι «αυτό είναι το κανονικό, το σωστό σεξ, εγώ δεν είμαι ικανή να το απολαύσω όπως πρέπει, αλλά πού θα μου πάει; θα προσαρμοστώ και μια μέρα θα το πετύχω». Πρέπει να μεγαλώσεις αρκετά ώστε να καταλάβεις ότι κάποια κομπίνα υπάρχει πίσω από τις λέξεις, και μετά να σκεφτείς μόνη σου πάνω σε αυτές και να αποφασίσεις να τις νοηματοδοτήσεις εσύ, από την αρχή.
 Αν το σεξ λοιπόν είναι μεταξύ άλλων, ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι έχρονται σε οργασμό, πρέπει η κάθε γυναίκα να αποφασίσει ποιες πρακτικές την οδηγούν σε οργασμό, κι αφού το αποφασίσει, να μην το κρατήσει μυστικό για τον εαυτό της, αλλά να το εξωτερικεύσει στον άντρα. Αν εξαιρέσουμε αυτό το 6% των γυναικών που έχουν οργασμό μόνο με κολπική επαφή, τότε για την πλειοψηφία των γυναικών όλα όσα οδηγούν στον γυναικείο οργασμό, δεν έχουν καμια σχέση με διείσδυση και στο λεξικό της σεξουαλικότητας (που γράφτηκε από άντρες) ονομάζονται «προκαταρκτικά», γι αυτό κρατάνε πολύ λίγο ή παραλείπονται τελείως. Γι αυτόν τον λόγο οι γυναικείοι οργασμοί δεν είναι εξασφαλισμένοι σε κάθε μία επαφή ούτε καν σήμερα, στο 2018, επειδή ο δρόμος για να τους πετύχεις είναι «προκαταρκτικά», κι όχι το κύριο πιάτο -ή, για να είμαι ακριβής και ακριβοδίκαιη το ένα από τα δύο κύρια πιάτα αυτού του τραπεζιού.
 Βεβαίως αυτή η εξωτερίκευση είναι δύσκολη. Καταρχάς είναι δύσκολη διότι λες σε κάποιον που κι αυτός μεγάλωσε σε αυτήν την κοινωνία πως το σεξ για εσένα δεν είναι το ίδιο πράγμα που είναι για εκείνον, ενώ εκείνος μεχρι τότε ξέρει πως σεξ σημαίνει ένα πράγμα για άντρες και γυναίκες. Οι λέξεις «ψυχρή», «ανοργασμική» κλπ, είναι οι πρώτες που θα του έρθουν στο μυαλό διότι είναι λέξεις παλιές, γεννήθηκαν μαζί με την διερεύνηση της σεξουαλικότητας κι έχουν ως σκοπό να μετρήσουν τις γυναίκες στο κρεββάτι του Προκρούστη (στο επιθυμητό για τον άντρα σεξ) και όσες δεν χωράνε καλά σε αυτό το κρεββάτι, να τις βγάλουν ελλειμματικές.
Δεν ξέρω εάν οι πρώτοι γιατροί και ψυχίατροι είχαν προσωπικό δόλο ή απλώς ήταν τόσο δυνατό το φαλλοκρατικό σύστημα μέσα στο οποίο μεγάλωσαν ώστε πραγματικά θεώρησαν κανονικό σεξ το διεισδυτικό, ξέρω όμως ότι οι σημερινοί άντρες γνωρίζουν θεωρητικά τουλάχιστον τις ανατομικές διαφορές ανδρών και γυναικών, επομένως γνωρίζουν πως ο οργασμός επιτυγχάνεται διαφορετικά για τα δύο φύλα, πιθανόν όμως δεν γνωρίζουν σε ποια έκταση το εννοούμε αυτό εμείς οι γυναίκες. Καθόλου περίεργο, όταν μαθαίνουν πώς γίνεται το σεξ μέσω του πορνό κι όταν κυκλοφορούν πανηλίθια άρθρα κι εκπομπές που σιγοντάρουν την πορνογραφία επιβεβαιώνοντας απίθανες ανακαλύψεις «οι γυναίκες έχουν 9 τύπους οργασμών». Οι γυναίκες, το μόνο που έχουν είναι η ικανότητα να έρχονται σε οργασμό με το μυαλό τους, κι όχι με τους αληθινούς ερεθισμούς στο σώμα τους. Έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν τους ερεθισμούς νοερώς, από εκεί που βρίσκονται στο σημείο που χρειάζονται. Πότε; Όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, π.χ. όταν είναι ερωτευμένες , όταν έχουν φτάσει την σεξουαλική ωριμότητα, κλπ, δηλαδή σπάνια. Επειδή εδώ μιλάμε για το συνηθισμένο σεξ, αυτό που βρίσκεται στην καθημερινότητα σχεδόν, αυτό που γίνεται με συμπαθητικούς άντρες κι όχι με εκείνον τον ένα ή δύο που θα ερωτευτούμε, κι επειδή δεν υπάρχουν άντρες που να μεταφέρουν κατά την διάρκεια του σεξ τους ερεθισμούς π.χ. από την πλάτη τους στο πέος, εάν θέλετε να βιώσετε την ισότητα στο κρεβάτι, εξωτερικεύστε τις επιθυμίες σας και διεκδικείστε το δικαίωμα στην ηδονή. Διεκδικείστε την ανάλογη προσοχή από τους άντρες. Βγάλτε το προσωνύμιο «προκαταρκτικά» από αυτά που σας οδηγούν σε οργασμό. Με αυτόν τον τρόπο θα διευρυνθεί το περιεχόμενο της λέξης «σεξ» και θα γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί να περιλαμβάνει μόνο ό,τι έχει διείσδυση.
Μην αφήνετε κανέναν, ούτε άντρα, ούτε «ειδικό»  να σας οριοθετήσει τι είναι το σεξ σύμφωνα με τις αντιλήψεις του. Έχετε δικιά σας φωνή, δεν έχετε; Μιλήστε. Μιλήστε χωρίς να σας ρωτήσει κανείς. Μιλήστε κι επιμείνετε μέχρι να γίνει κατανοητό πως περιμένετε ίσο μερίδιο ηδονής σε κάθε ερωτική συνάντηση. Μιλήστε κι εξηγείστε πώς θα γίνει αυτό. Μιλήστε, για καλύτερες μέρες στο κρεββάτι. Εκτός κι αν κάνετε σεξ όχι για να ζήσετε την ηδονή, αλλά φιλανθρωπικά, για να προσφέρετε μονομερώς. Αν είναι έτσι, τον λάκκο σας σκάβετε. Κανείς πιο αγνώμων από τον ευεργετηθέντα.

(υπογράφει η Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK