Οι άντρες στο σεξ είναι πρόθυμοι για την απόλαυση, αλλά όχι για τις συνέπειες.

Μια μέρα πριν να πάω στο Γυμνάσιο, ο μπαμπάς μου μού είπε "κοίτα, από εδώ στο εξής δεν είσαι πια παιδάκι, είσαι μεγάλη κοπέλα, για αυτό θέλω να σου πω κάτι: στο θέμα της σύλληψης και της αντισύλληψης, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική και υπεύθυνη γιατί θα είσαι αυτή που θα υποστείς τις συνέπειες. Όλες οι συνέπειες θα πέσουν μόνο σε σένα. Κάνε ό,τι χρειάζεται για να μην μείνεις έγκυος αν δεν το θες, κι αν θελήσεις να γίνεις μάνα, μέτρα τις δικές σου δυνάμεις μόνο γιατί μπορεί να χρειαστεί να ζήσεις τον εαυτό σου, το σπίτι σου και το παιδί σου ως που να γίνει 20 χρονών. Ένα σου λέω, να το θυμάσαι, οι άντρες στο σεξ είναι πρόθυμοι για την απόλαυση, αλλά απρόθυμοι για τις συνέπειες. Το κατάλαβες;" "Το κατάλαβα". "Εντάξει;" "Εντάξει"

Δεν είχα καταλάβει φυσικά τίποτα, ήμουν 12 χρονών και 3 μηνών, δεν ήξερα τίποτα για το σεξ όμως ήξερα πως ο μπαμπάς μου είχε σκεφτεί πολύ πριν μου μιλήσει, γιατί α) ο ίδιος είχε μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο, β) αγαπούσε και σεβόταν πολύ όλες τις γυναίκες, γ) αγαπούσε και σεβόταν πολύ εμένα. Έτσι, κλείδωσα τα λόγια του στο κεφάλι μου κι έκανα τα δέοντα 
Σύντομα άρχισα να καταλαβαίνω. Όχι  από προσωπική εμπειρία, ευτυχώς, αλλά από εξομολογήσεις πρώτα των συμμαθητριών μου, μετά των συναδελφισσών μου, κάποιες φορές από μεγαλύτερες γυναίκες της γειτονιάς μου. Όλες είχαν ένα κοινό, ήταν γεμάτες κλάματα. Mερικές γυναίκες ήταν τρομαγμένες από την έκτρωση που θα έκαναν, μερικές ήταν τρομοκρατημένες επειδή έκαναν την τρίτη έκτρωση, κάποιες ήταν απλώς πικρόχολες και παραιτημένες διότι είχαν υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη μετά από μακριά σειρά εκτρώσεων -όπως η Ουρανία, 11 εκτρώσεις σε 7 χρόνια δεσμού που κατέληξε σε γάμο όταν ήταν πια αδύνατον να συλλάβει παιδί. Μέχρι να γίνω 21 χρονών, κάθε γνωστή μου που έκανε έκτρωση την έκανε μόνη της, με χρήματα που μάζευε μόνη της και την βοήθεια την δική μας και καμιά φορά των γονιών της. Όχι μόνο οι άντρες δεν είχαν καμία συνέπεια για την ερωτική πράξη που έγινε χωρίς προφυλάξεις, δηλαδή δεν βίωναν την έκτρωση στο δικό τους σώμα, αλλά ήταν κι άφαντοι.

Φτάνουμε στο σήμερα και στο περιστατικό της νεαρής φοιτήτριας, παιδί χωρισμένων γονιών που ζούσε με την μητέρα της, που έμεινε έγκυος, το αγόρι της αρνήθηκε ακόμα και στο τηλέφωνο να της μιλήσει μετά την αποκάλυψη της εγκυμοσύνης, λεφτά για έκτρωση δεν υπήρχαν ούτε για αστείο, η γέννα ήρθε νωρίτερα από όσο υπολόγιζε με το μυαλό της αφού καμία επίσκεψη σε γιατρό δεν μπόρεσε να κάνει, και τελικά γέννησε μόνη της στην μπανιέρα και πέταξε το μωρό στον ακάλυπτο. Συνελήφθη, δικάστηκε, της απέδωσαν οι δικαστές μειωμένο καταλογισμό λόγω των ιδιαιτέρως δύσκολων συνθηκών καθώς και της επιλόχειας κατάθλιψης που συνοδεύει την γέννα και δημιουργεί ανισορροπία στον οργανισμό. Δεν την έβαλαν φυλακή για παιδοκτονία, αλλά την άφησαν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και πρόστιμο. Οι ειδικοί γιατροί που την εξέτασαν ζήτησαν να μεταφερθεί σε ειδική ψυχιατρική κλινική για ψυχολογική υποστήριξη. 
Στην εφημερίδα που διάβασα, ένας οχετός από σχόλια μίσους ακολουθούν την είδηση που σχεδόν όλα είναι από  άντρες. Ολα είναι πατριαρχικά εκπορευόμενα, κατά της βρώμας που πρώτα άνοιξε τα πόδια της αλλά μετά δεν διεκπεραίωσε ορθά το χρέος της ως υπεύθυνη αναπαραγωγική μηχανή, άσχετα με το ότι ήταν μόνη της.  Ξεκινάνε από "σιγά μην τιμωρηθεί που έπαιξε μπάσκετ με το μωρό και μετά μια μέρα πήγε στην καφετέρια" και φτάνουν στο "αυτή κι η μάνα της έπρεπε να καταδικαστούν με ποινή ισόβιας κάθειρξης". Όλα είναι κατά της "ξεδιάντροπης" και υπέρ της "ψυχούλας που χάθηκε πριν προλάβει καν να ζήσει", σχεδόν όλα αναφέρονται με αποτροπιασμό στην ευκολία της έκτρωσης που διευκολύνει τις διάφορες ξεδιάντροπες, αρκετά μιλούν για την υπογεννητικότητα της χώρας (και τους μουσουλμάνους που διαρκώς γενοβολάνε στην χώρα μας). Τα περισσότερα σχόλια είναι τόσο σφοδρά που θυμίζουν μπουνιές στα μούτρα ή μάλλον,  εμένα μου δίνουν την εντύπωση πως θα ήθελαν όλοι αυτοί να είχαν μπροστά τους την κοπέλα και να της έχωναν μια μπουνιά στα μούτρα. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχόλιο  για τον άντρα που κατέστησε αυτή την γυναίκα έγκυο, για το άλλο μισό στην πράξη της σύλληψης του παιδιού. Ποιοι άραγε είναι οι σχολιαστές, οι άτεγκτοι δικαστές; Δεν ξέρω βέβαια, θα κάνω όμως τρελή μαντεψιά. 
1) είναι οι άντρες που κάνουν one night stand χωρίς προφυλακτικό.
2) είναι οι άντρες που όταν μετά έξι μήνες δεσμό τους λες πως είσαι έγκυος  και σου λένε "πας να με τυλίξεις". 
3)είναι γονείς που όταν τους πει το παιδί τους "η κοπέλα μου είναι έγκυος" θα του πουν "να μην μπλέκεις με πουτάνες". 
4) είναι οι γονείς που αν το παιδί τους τους πει "ξέρετε, είμαι έγκυος", θα το διώξουν από το σπίτι.
5) είναι εκείνοι που μετά από μακροχρόνια σχέση και πλήθος αποφευκτέων εγκυμοσυνών, οδηγήθηκαν σε γάμο για να διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν πια να να γίνουν γονείς και τώρα οδύρονται για το μωρό μιας ξένης που χάθηκε -ενώ αυτοί θέλουν τόσο πολύ ένα παιδάκι...
6)είναι οι άντρες που παντρεύτηκαν, χώρισαν και λόγω "οικονομικής δυσπραγίας' δεν μπορούν να καταβάλλουν την διατροφή που όρισε το δικαστήριο για τα παιδιά τους.  
7) είναι μέλη συλλόγων θρησκευτικού ή εθνικιστικού κυρίως προσανατολισμού, που ζητούν να απαγορευτεί  με νόμο η έκτρωση.
Από τις μαντεψιές μου, το 1, 2, 3, 4 και 5, είναι σίγουρα μέσα στους σχολιαστές, σε μεγάλους αριθμούς μάλιστα. Πως το ξέρω; Μα επειδή στην Ελλάδα γίνονταν 350.000 εκτρώσεις τον χρόνο έως το 2013 που μειώθηκαν λόγω κρίσης φτάνοντας στις 150.000 το 2017, δίνοντάς μας ένα αριθμό 2.000.000 εκτρώσεων από το 2010 έως τώρα, με το 25% από αυτές, δηλαδή 500.000 εκτρώσεις σε κορίτσια κάτω των 17 χρονών. Πάω στοίχημα ότι πολλές από αυτές τις γυναίκες αντιμετώπισαν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη μόνες τους,  ειδικά εκείνες κάτω από 17 χρονών. Την ερωτική πράξη όμως δεν την έκαναν μόνες τους, αλλά με κάποιον άντρα. 
Για το 6, δεν έχω στοιχεία συγκεκριμένα, αλλά γνωρίζω περιπτώσεις γυναικών που χώρισαν και οι άντρες τους δεν τους δίνουν πια διατροφή, γιατί "δεν έχουν'. Πιθανόν δεν έχουν, αλλά τα παιδιά συνεχίζουν να θέλουν να φάνε, είναι στις πλάτες της μάνας μόνο να βρει πώς. 
Για το 7, τα μέλη θρησκευτικών οργανώσεων, ξέρω να πω πως είναι παντού,  στους δρόμους, στα μαιευτήρια, έξω από σχολεία, με φυλλάδια που δείχνουν έμβρυα μετά από εκτρώσεις και άλλες τρομακτικές εικόνες. δεν είναι όμως εκεί από την ώρα που γεννιέται το μωρό και για 20 χρόνια μετά. 
Φυσικά υπάρχουν πολλοί που δεν σχολιάζουν τίποτα. Ποιοί; Όλοι οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση και συμπόνοια, εκείνοι που μπαίνουν στην θέση των άλλων με τον νου τους και συναισθάνονται τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες βρέθηκε αυτή η κοπέλα. Ανάμεσά τους και οι καλοί χριστιανοί, όχι των οργανώσεων αλλά όσοι κατάλαβαν πως το μήνυμα του Χριστού είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη, αυτό που η κοπέλα ετούτη δεν αξιώθηκε να δει ούτε από τον πατέρα του παιδιού, ούτε από την οικογένειά της. 
Με λίγα λόγια, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως είχε δίκιο ο πατέρας μου όταν μου έλεγε "οι άντρες στο σεξ είναι πρόθυμοι για την απόλαυση, αλλά όχι για τις συνέπειες". Τουλάχιστον όμως αυτοί οι άντρες, οι γονείς τους και η κοινωνία ολόκληρη, ας δείχνουν λίγη ανθρωπιά σε κείνες τις γυναίκες που παλεύουν μόνες τους να αντιμετωπίσουν τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, κάνοντας καμιά φορά εντελώς λάθος πράγματα. Ο,τι μπόρεσαν έκαναν. Το δικό μας καθήκον είναι να δείξουμε συμπόνοια. Τίποτα άλλο. Συμπόνοια.

(art:Serhiy Sanchenko :pregnant woman" )     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK