Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αύγουστος, 2024

Φεμινιστες από τα Lidl

Εικόνα
  Διάβασα μια ανάρτηση φεμινιστή, άντρακλα και Κρητίκαρου μάλιστα, που υπερασπιζεται την τιμή της αθλήτριας Λουανα Αλόνσο, η οποία αποβλήθηκε από το Ολυμπιακό χωριό, γι αυτό κι οργιασαν στο ίντερνετ οι φήμες περί της ανάρμοστης συμπεριφοράς της. Τόσο η ανάρτηση που το κείμενο της βλέπετε, όσο και τα σχόλια που μνημονεύει, είναι ακριβώς ίδια μεταξύ τους: πορνογραφικός λόγος και βρισίδια.  Πρώτα επαναλαμβάνει αυτούσια τα σχόλια εναντίον του κοριτσιού, μην τυχόν και κάποιος δεν τα ξέρει, να τα μάθει τώρα κι έπειτα βρίζει εξίσου με τους σχολιαστές, απλώς άλλη μερίδα πληθυσμού -αυτούς που έβρισαν το κορίτσι. Εσείς οι άντρες, κάντε μας μια χάρη: αφήστε τα φεμινιστικά. Μην ασχολείστε με την αποκατάσταση της υπόληψης των γυναικών. Τα κάνετε χειρότερα επειδή είστε άσχετοι και σεξιστές μαζί. Πείτε ο,τι σας κατέβη, ζωντανά, στο καφενείο και στο Προποτζίδικο. Αφήστε τον γραπτό λόγο για αυτον που πήρε έστω λίγο χαμπάρι από φεμινισμό -τις γυναίκες δηλαδή. (Μελουζίν)

Μοντέρνες δουλειές

Εικόνα
  Ολο και νέοι ορίζοντες ανοίγονται στην εργασία.  -Τι δουλειά κάνεις;  -Μοντέλο στο Instagram. Εσύ;  -Στρατιώτης στο call of Duty. 

Περί ΤΕΡΝΑς

Εικόνα
  Μεταξύ μας μιλάμε επί χρόνια για το καταραμένο πουλί, τον Τερναπετρίτη. Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το κοτέτσι που φιλοξενεί πολλά παρόμοια πουλιά, το Τερνοβούλιο.

Οι εξωτικές ραχούλες

Εικόνα
  Τα είπαμε πέρσι και πρόπερσι με τα άρθρα του Μάνου Βουλαρινου και αλλων δεξιών για μικρές επαρχιακές Μυκόνους που δεν τις έχουμε ξανακούσει, σαν την κοσμοπολίτικη Kourouta του νόμου Ηλείας: ο καιρός που κάναμε διακοπές κάπου αλλού εκτός από το μπαλκόνι μας έχει τελειώσει. Τώρα το trend είναι το staycation, εντός και επί τα αυτά, που έλεγαν κι οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Η Βούλτεψη όμως το πήγε λίγο παραπέρα από τον Βουλαρίνο, το διατύπωσε στην καθαρεύουσα που δεν χρησιμοποιείται πια, για να μας μπερδέψει: Να πάμε στην ενδοχώρα. Ποια ενδοχώρα, στην Λαμία ή στο Αγρίνιο; Δεν έχει τίποτα εκεί για να διακοπάρεις, τρελός καύσωνας και μποτιλιάρισμα, τιμές ακριβότερες από την Αθήνα, θάλασσα στα πόστερ των καφενείων. Αλλιως να πάμε στα χωριά, προτείνει η Βούλτεψη -στους χωριάτες προφανώς. Μα αν τα χωριά ήταν παράδεισος, οι χωριάτες δεν θα έφευγαν να έρθουν στην Αθήνα Το Περδικάκι κι η Άνω Δαφνούλα, είναι μέρη που η ώρα κοινής ησυχίας αρχίζει στις 12.00 το μεσημέρι, την ώρα που τρώνε οι ηλικιωμ

Σεξιστές: αυτή η μάστιγα

Εικόνα
Ο Τεντόγλου κι ο Καραλής διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως οι πιο πολλές αναρτήσεις θαυμασμού γυρνάνε γύρω από το χουλιγκάνικο σεξιστικό "τους γ@μήσατε". Όλες οι επιτυχίες μεταφράζονται σε κάποιον που πηδάει κάποιον άλλον. Πολύ ανοιχτόμυαλο, ούτε στο 1930 να είμαστε! Αριστερά διαφήμιση εταιρείας προφυλακτικών, αισχρότατη, με λογοπαίγνιο για το πήδημα τάχα μου κυριολεκτικό, αλλά στην θέση του μεταλλίου εχει ένα προφυλακτικό. Δεξιά ανάρτηση ακόμη αισχρότερη, υποτίθεται με αντι-ρατσιστικό πρόσημο, που όμως καταλήγει στο υπονοούμενο ότι ο Καραλής τώρα που κέρδισε, τον "πηδηξε" τελικά τον προπονητή του που τον απαξίωνε επί καιρό. Πολύ προοδευτικό άτομο. Αφού είστε υπανάπτυκτοι, τι θέλετε κι εκδηλώνεστε; Έχει ανάγκη το Fb από λίγα ακόμα σκατά; Μην τα μαγαρίζετε όλα. Αφήστε και τίποτα αμόλυντο. (Μελουζίν )

Άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου.

Εικόνα
Η Ιμάνι Καλιφ σήμερα κέρδισε το Χρυσό μετάλλιο στο μποξ σε κατηγορία γυναικών κι όπως βλέπετε αυτή και η ομάδα της έκαναν τις πιο ανεκδιήγητες δηλώσεις, πατριωτικού και ...θρησκευτικού περιεχομένου. Όπως λέει το αρθρο η Ιμάνι βρισκόταν "σε πολιορκία". Από ποιον; Από " το Σιωνιστικό λόμπι που δεν θέλει ένα κορίτσι αραβικής και μουσουλμανικής καταγωγής να ανέβει σε θέση στο γυναικείο μποξ"! Δηλαδή, για όλα φταίνε οι Σιωνιστές κι οι αντί- ισλαμιστές, όχι τα τεστ DNA που τοποθετούν την Ιμάνι στο αντρικό φύλο. Αν υποθέσουμε ότι οι δηλωσεις της είναι ειλικρινείς (και θα το υποθέσουμε γιατί είμαστε καλοπροαίρετοι, γνωρίζουμε πώς υπάρχουν βλάκες κι εμμονικοι στον κόσμο, που πραγματικά πιστεύουν ότι π.χ. η Γη κακώς περιστρέφεται από αριστερά προς δεξια, και π.χ. κακώς η Βιολογία αναγνωρίζει μόνο δύο φύλα), τότε εδώ ισχύει η παροιμία: "Άλλα μου λέει η θειά μου κι άλλα ακούν τα αυτιά μου". (Μελουζίν)

Οι αντιφάσεις των διεθνιστών

Εικόνα
  ****************************** Στην σελίδα δεν πρόκειται ποτέ να δείτε θέματα που επαινούν κάποια σημαία ή κλαίνε για μια σημαία που χάθηκε, π.χ. της Ουκρανίας, της Παλαιστίνης. Το θέμα είναι πολύπλοκο, αλλά αξίζει τον κόπο να πούμε ότι οι άνθρωποι οφείλουν να έχουν την ίδια αντίληψη για την προβολή της σημαίας σε όλες τις περιπτώσεις. Οποιοι νομίζουν πως οι σημαίες σωστά υπάρχουν, υποστηρίζουν το δικαίωμα των Κούρδων σε πατρίδα, όπως και το δικαίωμα των Ελλήνων σε πατρίδα. Όσοι αντιμάχονται τις σημαίες, πρέπει να βλέπουν όλες τις σημαίες ως περιχαράκωση και την προσπάθεια των Κούρδων ως εθνικισμό, όχι ως δίκαιο αγώνα. Συνήθως βέβαια δεν υπάρχει συνοχή σκέψης στα άτομα, πότε πανε από δω, πότε από εκεί, διαλέγουν τα μισά από εδώ και τα μισά από εκεί. Λένε ναι στους Κούρδους, όχι στην ελληνική σημαία, και μετά πάλι ναι αν την κρατάει ο Τεντόγλου. Ο Τεντογλου είναι αρκετά συμπαθής ως άτομο (με εξαίρεση τα αστεία που λέει για την κοπέλα του), ωστόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες πηγαίνει ως

ΧΧ συνέχεια

Εικόνα
  Η Svetlana Staneva από την Βουλγαρία έχασε τον αγώνα μποξ στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων με την Lin Tin από την Ταϊπέι, ένα ακόμα άτομο που έχει βιολογικό φύλο αρσενικό κι αγωνίζεται σε κατηγορία γυναικών. Το ματς τελειώνει και η Svetlana αρνείται να σφίξει το χέρι της Lin όπως συνηθίζεται. Αντί γι αυτό σηκώνει τα χέρια της και κάνει δύο φορές το σήμα Χ, δηλαδή ΧΧ. Φυσικά οι εικόνες στην κάμερα δεν μετράνε για την ροή των πραγμάτων σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι κανόνες έχουν οριστεί από την ΔΟΕ από πριν. Ωστόσο αν εμείς οι γυναίκες είμαστε λίγο τυχερές μπορούμε να ελπίζουμε σε έναν τελικό μεταξύ της Lin Tin και της Imane Khelif. Εάν από τόσες γυναίκες παγκοσμίως που παίζουν μποξ, φτάσουν στον τελικό των γυναικών δύο άτομα βιολογικώς αρσενικά, ενδέχεται η ΔΟΕ να αλλάξει τους κανόνες της για το μέλλον.

ΜΑΣ ΛΕΊΠΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ;

Εικόνα
  Να 'τα λοιπόν που άλλη μια φορά, αυτό που μας λείπει δεν είναι η λογική αλλά η εκπαίδευση, είμαστε άσχετοι -κατά την αρθρογράφο. Educate yourself και θα πεις "ναι, υπάρχουν γυναίκες μποξέρ με αντρικά χρωμοσώματα". Εμενα δεν μου λείπει η εκπαίδευση, απλώς έχω πάρει θέση: είμαι υπέρ των γυναικών και τέλος. Δεν μπορεί κανένας να με πείσει να ταχθώ υπέρ των ανδρών, με οποιοδήποτε επιχείρημα, άρθρο, Wikipedia, wikidata. Εντελώς αδιάφορο πώς ονομάζει ο καθένας τον εαυτό του ή αν εμπίπτει σε μια ειδική απειροελάχιστη υποκατηγορία των φύλων. Από την ώρα που τα χρωμοσώματα λένε "άντρας", έπρεπε ή να αγωνίζεται με άλλους άντρες ή να ξεχάσει τον επαγγελματικό αθλητισμό. Πώς; Να τον ξεχάσει; Και να στεναχωρηθεί; Ναι, να στεναχωρηθεί. Και τι έγινε; Καλύτερα από το να σπάσει όλα τα κόκαλα όποιας γυναίκας αναγκαστεί να αγωνιστεί μαζί του.

Νέο είδος έγχρωμη γυναίκα: η λευκή

Εικόνα
  ***************************** Η ηθοποιός Άνια Τέιλορ Τζόι πρόσφατα κέρδισε το βραβείο Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία "Καλύτερη ηθοποιός" για τηλεοπτική σειρά του Netflix. Το περιοδικό Variety που ασχολείται με το θέαμα την περιέγραψε στο άρθρο του ως την "Πρώτη έγχρωμη γυναίκα που παίρνει το βραβείο από το 2008", υπονοώντας έτσι ότι όλες οι άλλες ήταν λευκές, ενώ αυτή, όχι. Τι χρώμα είναι η Ανια Τέιλορ Τζόι; Είναι μαύρη; Είναι Ασιάτισα; Όχι. Ειναι λευκή. Έχει κάστανα μάτια, κάστανα φρύδια, βαμμένα ξανθά μαλλιά, μύτη και λοιπά χαρακτηριστικά λευκής γυναίκας. Τότε τι ήθελε να πει το Variety; Ήθελε απλώς να πει ότι σχεδόν γεννήθηκε στην Λατινική Αμερική, γι αυτό είναι "Λατίνα". Το "Λατίνα" δεν είναι χρώμα βέβαια, στην Αργεντινή, την Βραζιλία, την Κούβα, υπάρχουν όλα τα χρώματα δέρματος. Οι λευκοί είναι λευκοί κι οι μαύροι, μαύροι. Ωστόσο έχουν κι εκεί όπως κι αλλού, τους περιορισμούς του δέρματος τους. Η ζωή είναι πιο εύκολη για τους λευκούς, τους