Η Σύμβαση της Βιέννης και τα άλλα Άγια δισκοπότηρα

 

Όπως διαβάσαμε στα ψιλά των Ειδήσεων, πρόσφατα σημειώθηκε επίθεση στην Γαλλική πρεσβεία που βρίσκεται στην χώρα της Δυτικής Αφρικής Μπουρκίνα Φάσο. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση στην πρεσβεία, να τονίσει ότι οι αρχές της χώρας οφείλουν να διασφαλίζουν την σωματική ασφάλεια των διπλωματικών αποστολών και να δηλώσει πως η Ελλάδα είναι σύμμαχος της Γαλλίας. 

Αυτές οι πολύ καθωσπρέπει δηλώσεις των δυτικών πολιτικών που αναφέρουν πάντα μια Συνθήκη, μια Συμφωνία, το Διεθνές Δίκαιο  κι άλλα τέτοια ιερά δισκοπότηρα του "Νομικού μας Πολιτισμού", είναι γεμάτες φιγούρα ηθικής ανωτερότητας, αλλά αφήνουν πάρα πολλά κενά. Αναφέρονται στο σήμερα, αδιαφορούν για το παρελθόν με όλα τα ποτάμια αίματος που εμπεριέχει, ενώ κοιτάνε μόνο προς τα εμπρός -το εμπρός των συμμάχων. Δυστυχώς, για τους κατοίκους των τριτοκοσμικών χωρών η ζωή δεν ξεκινάει σήμερα, άσχετα με το ότι η γνωστή σε εμάς ιστορία τους είναι γραμμένη σε λίγες γραμμές μόνο, από το χέρι Δυτικών  Ιστορικών. Οι Αφρικανικές χώρες έχουν πολλούς λόγους να μισούν τους Γάλλους, του Άγγλους, τους Ολλανδούς και δεν χρωστάνε καμία ασφάλεια στους διπλωμάτες αυτών των χωρών. Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στο αποικιοκρατικό παρελθόν των ευρωπαίων που ισοδυναμεί με ποτάμια αίματος των γηγενών της κάθε τριτοκοσμικής χώρας, μιλάω επίσης για το σήμερα. Οι αποικίες έχουν απαλλαγεί από τους Ευρωπαίους επίσημα πριν 80, 60, 40 χρόνια. Εν τούτοις πολιτικά, οικονομικά και ουσιαστικά παραμένουν υπό τον ζυγό τους, βιώνοντας ασύλληπτα προβλήματα. Το μίσος των αφρικανικών προς τους Ευρωπαίους εδράζεται στο παρελθόν, ενισχύεται από το παρόν κι είναι 100% κατανοητό -κατά την γνώμη της σελίδας.  Εκτός κι αν κάποιος διπλωμάτης μπορεί να μας εξηγήσει το ακατανόητο κι εξωφρενικό παρόν, π.χ. αυτό:
Όπως βλέπετε στην 2η φωτό, στην χώρα Μπουρκίνα Φάσο η επίσημη γλώσσα είναι σήμερα τα γαλλικά. Πώς γίνεται να μιλάνε γαλλικά άνθρωποι που επινόησαν την λέξη "Ουαγκαντούγκου" για την πρωτεύουσά τους; Εάν τα γαλλικά τους έρχονται στο στόμα εκ φύσεως, θα ονόμαζαν την πρωτεύουσα, Παρί, Νις, Κάν, Γκράς -λέξεις ολιγοσύλλαβες και με τον τόνο στην λήγουσα. Εάν τα γαλλικά δεν τους έρχονται φυσικά και πράγματι στον πολιτισμό τους ταιριάζει ο ήχος "Ουαγκαντούγκου", τότε γιατί τα γαλλικά είναι 60 χρόνια μετά το τέλος της αποικιοκρατίας η επίσημη γλώσσα της χώρας τους; Ποιός απαιτεί από τους κατοίκους της Μπουρκίνα Φάσο να μάθουν μια ξένη γλώσσα (γαλλικά) για να διαβάζουν τα δημόσια έγγραφα που τους αφορούν, για να βρίσκουν δουλειά, ιδίως αφού μόνο το 29% των παιδιών ηλικίας Δημοτικού πηγαίνουν σχολείο; Η Γαλλία μήπως; Με τι δικαίωμα;  Αποχώρησε πριν 60 χρόνια από τα εδάφη της Μπουρκίνα Φάσο, ναι ή όχι; 
Φαίνεται πως όχι.  

Οι κυβερνώντες που δηλώνουν την συμμαχία τους προς την Χ δυτική χώρα και τον αποτροπιασμό τους για την κτηνωδία της τριτοκοσμικής, καλά θα κάνουν να μας συμβουλεύονται πριν τις δηλώσεις -μια που μιλούν για λογαριασμό των πολιτών της χώρας μας. Το πολίτευμά μας είναι αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Εκείνοι είναι οι αντιπρόσωποί μας, όχι εμείς οι υπηρέτες τους. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK