Οι αναμενόμενες τραγωδίες.

 

Σε είδηση μαθαίνουμε ότι ηλικιωμένη κυρία στο Ρέθυμνο ετών 77,  καταπλακώθηκε από το σπίτι της που κατέρρευσε. Πρώτα υποχώρησε το πάτωμα και η ίδια βρέθηκε στο κατώι, ενώ στην συνέχεια κατέρρευσε όλο το σπίτι σκεπάζοντας τα πάντα, μαζί με το σώμα της. 
"Τραγωδία" λέει ο τίτλος του άρθρου.
Τραγωδία δεν είναι ο θάνατος της γυναίκας, αλλά η γενική πορεία τη ζωής της  που οδήγησε σε αυτόν τον θάνατο. Πολλές από τις σημερινές ηλικιωμένες έζησαν και ζουν ακόμα έναν μονόδρομο που οδηγεί πάνω κάτω στο εξής τέλος: πεθαίνουν μόνες τους, σε βαθύτατη φτώχεια, κάνοντας όλες τις δουλειές οι ίδιες και ξεπερνώντας τις αρρώστιες τους μόνο με τα φάρμακα που γράφουν οι γιατροί του Δημοσίου. 

Όλα οφείλονται στους νόμους και τις κοινωνικές νόρμες που ρυθμίζουν την ύπαρξη των γυναικών στην χώρα μας, με πρώτο και κυριότερο την κατοχή πλούτου. 
Γνωρίζουμε ότι η νεκρή ηλικιωμένη της είδησης κι όσες είναι δέκα χρόνια μικρότερες-μεγαλύτερες της, παντρεύτηκαν παίρνοντας από την πατρική περιουσία τίποτα,  ή κάποιο μέρος αλλά ως "προικώα" δωρεά στον σύζυγό τους, επομένως όχι στο όνομά τους και στον δικό τους έλεγχο. Το προικώο παρέμενε στον άντρα σε περίπτωση που η γυναίκα ζητούσε διαζύγιο κι αυτό έβγαινε εναντίον της, π.χ. αν εγκατέλειπε το σπίτι μαζί με τα παιδιά. Φυσικά, ήδη από πριν ο σύζυγος μπορούσε να πουλήσει όλη την πατρική δωρεά ή να την παίξει στα χαρτιά, αν ήθελε. 
Γνωρίζουμε επίσης ότι οι εργαζόμενες γυναίκες έως πριν λίγα χρόνια δεν μπορούσαν να πάρουν τραπεζικό δάνειο π.χ. στεγαστικό, παρά μόνο μέσω της οικογενειακής φορολογικής δήλωσης, του κοινού οικογενειακού εισοδήματος κι επομένως αγόραζαν σπίτι που τελικά ανήκε και στους δυό συζύγους. 
Να προσθέσω εδώ πως παρά το ότι γίνεται συζήτηση από τους ενεργούς μπαμπάδες για τις άδικες διατροφές που πληρώνουν στις πρώην συζύγους, προσωπικώς γνωρίζω γυναίκα που έδωσε το δικό της μισό του σπιτιού στον σύζυγο, προκειμένου να συμφωνήσει ταχέως στον διαζύγιο. 
Αν δεν το γνωρίζετε επειδή είστε άντρες ή δεν εργάζεστε, σας λέω πως εγώ η ίδια λάμβανα τουλάχιστον επί 15 χρόνια επιστροφή φόρου από την Εφορία που μπορούσε να εισπράξει ΜΟΝΟ ο σύζυγός μου, ενώ το ποσόν ήταν επιστρεπτέο ΜΟΝΟ από την υπερβάλλουσα παρακράτηση φόρου στο δικό μου εισόδημα. Αυτός ήταν ο "υπόχρεος", εγώ ήμουν το μικρό δεύτερο κουτάκι πάνω στην φορολογική δήλωση.

Με τους νόμους που αναφέραμε παραπάνω, οι οποίο ισχύουν στην Ελλάδα και παρομοίως ή χειρότερα στις υπόλοιπες χώρες της Γης, διαμορφώνεται παγκοσμίως η ανισορροπία στην κατοχή πλούτου ανά φύλο (5% γυναίκες, 95% άντρες). Η ανισορροπία πλούτου  οδηγεί σε όλες τις άλλες. 

Η Πατριαρχία κυρίες και κύριοι δεν είναι θεωρητικό σχήμα εγκατεστημένο στο μυαλό, είναι γεγονότα και χειροπιαστή πραγματικότητα. Είναι η μέθοδος με την οποία συστηματικά και συστημικά καταπιέζονται ή και εξοντώνονται οι γυναίκες σε όλη την Γη. Είναι οι τίτλοι των ειδήσεων που ξεκινάνε με την λέξη "τραγωδία", έχουν θύματα γυναίκες κι είναι όλες αναμενόμενες. 
(Melusine Melusina)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK