ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 

Φαίνεται πως η νέα υπερασπιστική γραμμή της ΕΛΑΣ όταν κατηγορείται για βία κατά των πολιτών είναι...οι ορμόνες. Ναι, καλά ακούσατε, οι ορμόνες. 

Ο πολυτάλαντος αστυνομικός που επινόησε αυτήν την δικαιολογία δεν είναι άλλος από τον συνδικαλιστή Μπαλάσκα. Αυτός ήταν που στην δολοφονία του νερού Νίκου Σαμπάνη στις 26/10/2021 δήλωσε πρώτος στην τηλεόραση πως οι 7 αστυνομικοί  της ομάδας ΔΙΑΣ δεν σταμάτησαν την καταδίωξη παρά το ότι είχαν τετοια εντολή από τον αρχηγό τους , διότι "όταν είσαι πάνω σε μια μηχανή με πολλά χιλιόμετρα, με τις ορμόνες σου να σε χτυπάνε κυριολεκτικά και να κυνηγάς κάποιον..." κλπ. 
Όταν είπε ο Μπαλάσκας την ανεκδιήγητη δικαιολογία του, είχε γελάσει το Πανελλήνιο ολόκληρο, διότι φυσικά γνωρίζουμε ότι οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ είναι άντρες  πάνω σε μηχανές κι έχουν αντρικές ορμόνες, αλλά κι οι ντελιβεράδες είναι άντρες σε μηχανές κι έχουν αντρικές ορμόνες - και μάλιστα οι ντελιβεράδες κυνηγούν κάτι πολύ σημαντικό: την όσο μεγαλύτερη επαγγελματική απόδοση προκειμένου να κρατήσουν το μεροκάματό τους. Εν τούτοις οι ντελιβεράδες είναι ήρεμοι, ποτέ δεν προβαίνουν σε πράξεις βίας. 

Στον δρόμο που χάραξε ο Μπαλάσκας σήμερα περπάτησε έτερος αστυνομικός, διακεκριμένος ως Διοικητής των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και μάρτυρας στην δίκη του Ζακ Κωστόπουλου, ο Καμπάς. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία που περιέχει απόσπασμα των πρακτικών της δίκης, ο Καμπάς είπε πως οι αστυνομικοί ΔΕΝ άσκησαν υπέρμετρη βία, ο κωδικός που έλαβαν ήταν συγκεκριμένος, που σημαίνει ότι ανεβάζουν επίπεδο αδρεναλίνης. 
Επιχειρείται άλλη μια φορά φυσικοποίηση της βίας και καλούμαστε όλοι να θεωρήσουμε ότι η άνοδος της αδρεναλίνης  είναι αναμενόμενη αν όχι για όλους τους άντρες, τουλάχιστον για τους αστυνομικούς άντρες. Επομένως δεν φταίνε αυτοί, φταίνε οι ορμόνες, οι ίδιοι έχουν το ακαταλόγιστο και μάλιστα το έχουν ακόμη και σε καταστάσεις νηφαλιότητας όπως αυτή που βρισκόταν ο Καμπάς όταν είδε το βίντεο σύλληψης του ημιθανούς Ζακ Κωστόπουλου. Το λέω αυτό διότι ο Καμπάς δήλωσε πως "δεν βλέπει καμία βία στο βίντεο". 
 
Νομίζω πως ως Κοινωνία πρέπει να αποφασίσουμε, φταίνε οι ορμόνες ή δεν φταίνε για την αστυνομική βία; Εάν δεν φταίνε, τότε να σταματήσουν αυτές οι δικαιολογίες. Εάν φταίνε τότε να αρχίσουμε να κάνουμε μετρήσεις στους υποψήφιους για τις αστυνομικές σχολές. Να μετρήσουμε πού φτάνει η τεστοστερόνη τους, πού η αδρεναλίνη τους κλπ. 
Και το κυριότερο όλων, εάν τυχόν ανακαλύψουμε δείγματα μιας πρωτόγονης ορμόνης που ορισμένοι νομίζουν πως έχει εξαλειφθεί, της νεατερνταλίνης, τότε να φροντίσουμε να αποκλείσουμε από θέσεις εξουσίας και καταστολής όσους την διαθέτουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK