Τα περιβόητα ασφαλιστικά μέτρα

 Άλλη μια δολοφονία γυναίκας από τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος σε αυτήν την περίπτωση δολοφόνησε επίσης τον αδερφό της που προσπάθησε να την βοηθήσει και να απωθήσει τον δράστη.  Παρόμοια γεγονότα έχουν συμβεί κι άλλες φορές, π.χ. ο σύζυγος να σκοτώνει την γυναίκα και την πεθερά, ή την γυναίκα, το παιδί και την πεθερά, ή την γυναίκα και την φίλη της  και γενικότερα όποιον σταθεί εμπόδιο στον κύριο στόχο που είναι η σύζυγος. 

Αυτό που έχει ξεχωριστή σημασία είναι ότι ο δράστης ήταν κατ' επανάληψη βίαιος και απειλητικός, γι αυτό ολόκληρη η οικογένεια του θύματος είχε προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του. Τα μέτρα δεν απέδωσαν τίποτα. Γιατί; Διότι απλούστατα δεν υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις για τους παραβάτες, αφού η Αστυνομία δεν παίρνει στα σοβαρά τις καταγγελίες ΜΕΤΑ τα ασφαλιστικά μέτρα.Το κάθε σκουπίδι μπορεί να πηγαίνει έξω από το σπίτι της συζύγου, να βρίζει, να χτυπάει πόρτες και κουδούνια, ακόμα και να χειροδικεί χωρίς να μπαίνει στην φυλακή.
 
Τα μισογυνικά σάιτ - ιδιαιτέρως όσα είναι υπέρ της συνεπιμέλειας των τέκνων- ισχυρίζονται ότι οι διαζευγμένες γυναίκες χρησιμοποιούν ως τέχνασμα την καταγγελία για απειλή ή κακοποίηση τους από τον σύζυγο να απομακρύνουν τον άντρα τους από τα παιδιά και να του στερήσουν τα γονεϊκά του δικαιώματα. Ισχυρίζονται δηλαδή ότι τα ασφαλιστικά μέτρα δεν ξεκινούν από πραγματικές απειλές των ανδρών, αλλά από δόλια σχέδια των γυναικών που λένε ψέματα. Η πραγματικότητα είναι τελείως αντίστροφη και την γνωρίζουμε από τις συναδέρφους μας, τις συγγενείς μας, τις γειτόνισσες:  πολλές γυναίκες απειλούνται και κακοποιούνται μετά το διαζύγιο, ΧΩΡΙΣ να κάνουν πουθενά καταγγελία, ακριβώς επειδή επιθυμούν μια επαφή των παιδιών με τον πατέρα τους. Φυσικά οι γυναίκες αυτές κακώς σιωπούν: το ενδιαφέρον των πατεράδων για τα παιδιά τους δεν είναι ποτέ τόσο ώστε να σκεφτούν ότι σκοτώνοντας την γυναίκα, αφήνουν τα παιδιά ορφανά. Τους αρκεί ότι βγάζουν το άχτι τους απέναντι στην βρωμιάρα που τους παράτησε, στην αχάριστη που δεν λογάριασε τίποτα, στην τρελή που ήταν όλο απαιτήσεις, στην μαμόθρεφτη που άκουγε την μάνα της, κλπ. 
 
Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι εφημερίδες άρχισαν πάλι τους παραπλανητικούς τίτλους. Εδώ λέει "σκηνές αρχαίας τραγωδίας". Περιμένουμε  το "οικογενειακό δράμα" και το "τον τύφλωσε το πάθος".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK