"Δεν γεννήθηκα στο λάθος σώμα"

Στις 1/12/2020 τα ΜΜΕ ήταν γεμάτα με την είδηση νεαρής ηθοποιού που δήλωσε ότι αισθάνεται άντρας κι επιθυμεί από εδώ και στο εξής να την αποκαλούν με το αντρικό όνομα Χ. Η καλυψη ήταν πρωτοφανής για ένα ζήτημα που επηρεάζει μόνο την ζωή του συγκεκριμένου ατόμου. Την ίδια μέρα υπήρχε μια άλλη είδηση που δεν αναφέρθηκε στα ΜΜΕ καμίας χώρας εκτός από της Αγγλίας, παρα το ότι αφορά εκατοντάδες ατομα αυτήν την στιγμή και πολλά στο μέλλον: βγήκε μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας που αφορά όχι την Κέιρα Μπελ (την γυναίκα που έκανε αγωγή κατα του ΕΣΥ Αγγλίας) αλλά το ΕΣΥ Αγγλίας και την λειτουργία του. 

Η Υπόθεση είναι η εξής: Η Κέιρα Μπέλ στα 14 της αισθάνθηκε δυσφορία με το σώμα της κι άρχισε να δηλώνει ότι νιώθει αγόρι. Στα 15 της, ως φτωχή που είναι, απευθύνθηκε στο ΕΣΥ που την παρέπεμψε στην Υπηρεσία Ταυτότητας Φύλου στην κλινική Tavistock. Εκεί μετά από 3 μόνο 50λεπτα ραντεβού, στα οποία δεν την ρώτησαν τίποτα απολύτως για την σεξουαλικότητά της (όπως κατέθεσε η ίδια στο δικαστήριο)  οι ψυχολόγοι διέγνωσαν ότι πράγματι θα είναι καλύτερα να προχωρήσει σε μετάβαση φύλου. 

Στα 16 της τής συνταγογράφησαν αναστολείς εφηβείας.

Στα 17 της συνταγογράφησαν τεστοστερόνη. 

Στα 18 έκανε διπλή μαστεκτομή. 

Στα 19 αισθανόταν ακόμα άσχημα, παρά το ότι είχε βγάλει μούσι, η φωνή της είχε γίνει αντρική και γενικώς όλοι την θεωρούσαν άντρα.

Στα 20 αποφάσισε να αναστρέψει την φυλομετάβαση, αλλά διαπίστωσε ότι δεν ήταν δυνατόν να γυρίσει στο σημείο που βρισκόταν στα 16 διότι οι αλλαγές πάνω της ήταν μόνιμες, κάτι για το οποίο δεν είχε ενημερωθεί: η τριχοφυία ήταν μόνιμη, η βαρειά φωνή της ήταν μόνιμη, η οστική πυκνότητα του σκελετού της ήταν μικρότερη από όσο έπρεπε και εκτός όλων αυτών,  η Κέιρα Μπελ ήταν πια οριστικά στείρα. 

Η Κέιρα Μπελ γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα για την ίδια, κινήθηκε νομικά κατά της κλινικής Τάβιστοκ, με σκοπό η αγωγή της να προστατέψει άλλα ανήλικα άτομα στο μέλλον. Τα κατάφερε. Με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που βγήκε στις 1/12/2020 οι αναστολείς εφηβείας δεν επιτρέπονται σε καμία περίπτωση σε άτομα κάτω των 16, ενώ για τα άτομα από 17-18 απαιτείται άδεια δικαστηρίου. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλούν καταρχάς οι διαδικασίες φυλομετάβασης των ασθενών που αυτό το έτος εμφανίστηκαν στο Tavistock. Από τους 161 νέους ασθενείς που παίρνουν αναστολείς εφηβείας,  οι 101 είναι κάτω των 16 ετών, ενώ 3 άτομα είναι μόνο 10 ετών. 

Στο πρώτο σχόλιο της ανάρτησης υπάρχει η μετάφραση του άρθρου του Spike, σχετικά με το ζήτημα, ενώ το ίδιο το άρθρο στα αγγλικά είναι συνημμένο εδώ εδώ .

******************************

(μετάφραση)

Η Κέιρα Μπελ στη μάχη του Ανώτατου Δικαστηρίου για τους αναστολείς/αποκλειστές εφηβείας.

Σήμερα 1/12/2020, η Κέιρα Μπελ στάθηκε δυναμικά στα σκαλιά του Ανώτατου Δικαστηρίου (της Αγγλίας) ως υπερήφανη γυναίκα και ειλικρινής φεμινίστρια. Μόνο πριν από λίγα χρόνια, η Keira Bell ήταν γνωστή ως Quincy. Ήθελε να είναι αγόρι. Η Μπέλ άσκησε νομική δίωξη εναντίον των κλινικών Tavistock και Portman του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας  λέγοντας ότι οι κλινικές θα έπρεπε να ερευνήσουν περισσότερο την απόφασή της για φυλομετάβαση. Η δίωξη είχε ως αποτέλεσμα μια μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο που έθεσε βαθιά ερωτήματα σχετικά με τη συγκατάθεση των ανηλίκων (στην φυλομετάβαση) και τη φύση της ταυτότητας φύλου.

Σε ηλικία μόλις 14 ετών, η Keira άρχισε να δηλώνει ότι είναι αγόρι και στα 15 παραπέμφθηκε στην Υπηρεσία Ταυτότητας Φύλου (GIDS) στην   Tavistock and Portman Clinic του ΕΣΥ Αγγλίας. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην GIDS στα 16 και της συνταγογραφήθηκαν αναστολείς εφηβείας μετά από τρία ραντεβού. Στα 17, άρχισε να παίρνει τεστοστερόνη.

Το NHS ισχυριζόταν προηγουμένως ότι οι αποκλειστές/ανατολείς  εφηβείας είναι φαρμακα «πλήρως αναστρέψιμα». Αλλά τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους άλλαξε αθόρυβα τις πληροφορίες στον ιστότοπό του. Οι αποκλειστές εφηβείας που χρησιμοποιούνται συνήθως έχουν άδεια κυκλοφορίας για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη τελικού σταδίου. Η χρήση τους για τη θεραπεία παιδιών και νέων με δυσφορία φύλου είναι πειραματική. Τα γνωστά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα περιλαμβάνουν απώλεια γονιμότητας, απώλεια σεξουαλικής λειτουργίας και μειωμένη οστική πυκνότητα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε σήμερα για την υπόθεση της Μπελ. Η απόφαση είναι σαφής: τa φάρμακa που αναστέλλουν την εφηβεία από τώρα και στο εξής μπορούν να χορηγηθούν σε ένα παιδί μόνο εάν «αυτό είναι ικανό να κατανοήσει τη μακροχρόνια φύση της θεραπείας». Η απόφαση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά κάτω των 13 ετών θα ήταν «πολύ απίθανο» να είναι σε θέση να δώσουν τη συγκατάθεσή τους και ακόμα ότι «θα υπάρξουν τεράστιες δυσκολίες σε ένα παιδί κάτω των 16 ετών να κατανοήσει και να σταθμίσει» τα αποδεικτικά στοιχεία. Συνιστάται στους κλινικούς ιατρούς να προσφύγουν στο δικαστήριο όπου υπάρχει αμφιβολία ως προς την ικανότητα συγκατάθεσης των 16 και 17 ετών. Ουσιαστικά, το ηλικιακό όριο συνταγογράφησης των αποκλειστών/αναστολέων  εφηβείας για παιδιά με δυσφορία φύλου, έχει πια ανέβη. 


Η Susie Green, Διευθύνων Σύμβουλος των Mermaids, της ομάδας-λόμπι της τρανσέξουαλ-νεότητας, διαμαρτυρήθηκε μέσω δήλωσης της ότι η απόφαση ήταν «ασυγχώρητη και επαίσχυντη προδοσία των δικαιωμάτων των νέων για αυτονομία των σωμάτων τους». Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στο Spiked, οι Mermaids έχουν σημαντική επιρροή στις κατευθυντήριες γραμμές  του EΣΥ Αγγλίας, τόσο στα νόμιμα όργανα του, όσο και στις κλινικές του τριτογενούς τομέα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι νέοι  που βιώνουν άγχος για το αναπτυσσόμενο σώμα τους, να μπορούν να ζητήσουν υποστήριξη από λίγα μέρη που δεν έχουν επηρεαστεί από την trans ιδεολογία. Χάρη στην εκπαίδευση από οργανισμούς όπως οι Mermaids, το να υποφέρεις από «δυσφορία φύλου» θεωρείται συχνά ως απόδειξη της διεμφυλικής ταυτότητας του παιδιού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK