Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ (της Αμελί Νοτόμπ)

Η Αμελί Νοτόμπ είναι συγγραφέας που γεννήθηκε στη Ιαπωνία από γονείς Βέλγους διπλωμάτες. Πιθανόν η σύντηξη του Ιαπωνικού και του Δυτικού πολιτισμού στην ανατροφή της βοήθησαν ώστε τα μυθιστορήματα της να είναι ασυνήθιστα. Διαπραγματεύονται την ομορφιά, την τάξη, την ιδιωτικότητα, την ηθική, με τρόπο πρωτοφανή, θα λέγαμε ανησυχητικό. 
Στο βιβλίο "Η αντίχριστη" μια έφηβη μαθήτρια λυκείου, η Λευκή, αθώα κι άπραγη όπως το όνομά της, ασχημούλα και εντελώς συνηθισμένη, γνωρίζεται με το δημοφιλέστερο κορίτσι του σχολείου, την Κρίστι. Η Κρίστι γίνεται φίλη και δήμιός της ταυτόχρονα. Μέσα από καταστάσεις μαύρης κωμωδίας καταφέρνει να ιδιοποιηθεί το ελάχιστο που έχει η Λευκή, την οικογένειά της. Στην συνέχεια, όταν από ένα καπρίτσιο της τύχης χάνει την εύνοια των γονιών, συκοφαντεί την Λευκή παντού ως που να πετύχει την διαπόμπευσή της. 
Άραγε υπάρχει τρόπος να νικήσει η Λευκή την Αντίχριστη; Άραγε, υπάρχει ξεκάθαρο Καλό και Κακό;

"Στις 13 Αυγούστου έγινα 17 ετών. Το τηλέφωνο δεν κτύπησε ούτε τότε -διόλου παράξενο: τα καλοκαιρινά γενέθλια δεν γιορτάζονται ποτέ. 
Αφού η νέα τούτη ηλικία μου δεν ήταν κάτι σημαντικό, σπατάλησα τις πρωινές ώρες σε μια πνευματική no man's land, στο φόντο της οποίας προσποιούμουν πως έκανα επανάληψη στο μάθημα της πολιτικής οικονομίας -στην πραγματικότητα δεν είχα ιδέα σε ποια άβυσσο γκρεμιζόταν η συνείδησή μου.
Ξάφνου, το απόγευμα, ένιωσα την επιτακτική ανάγκη να δω ένα σώμα. Όμως, μόνο ένα είχα στην διάθεσή μου. 
Σηκώθηκα σαν φάντασμα κι άνοιξα την ντουλάπα, η πόρτα της οποίας είχε ένα μεγάλο καθρέφτη. Πάνω στο γυαλί είδα ένα αντίδι ντυμένο με φαρδιά λευκή πουκαμίσα. 
Καθώς δεν υπήρχε άλλο σώμα, γδύθηκα και κοίταξα. 
Απογοήτευση: το θαύμα δεν είχε συμβεί. Το γυμνό που υπήρχε στην αντανάκλαση δεν είχε τίποτα που να εμπνέει τον έρωτα. Το αποδέχθηκα φιλοσοφημένα: είχα συνηθίσει να μην αγαπώ τον εαυτό μου. Κι έπειτα, "αυτό" μπορούσε ακόμα να μου συμβεί. Είχα καιρό. 
Τότε ήταν που, μέσα στον καθρέφτη, έγινα μάρτυρας τρομακτικών φαινομένων. 
Είδα την νεκρή να αρπάζει την ζωντανή"

( κείμενο και φωτογραφία εξωφύλλου Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK