ΗΤΑΝ ΑΓΡΙΟ ΣΕΞ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΑ




(μεταφρασμένο μεγάλο μέρος του άρθρου που παρατίθεται πλήρες στο τέλος του κειμένου)
Οι βουλευτές πρέπει να προσπαθήσουν να απαγορεύσουν ως αποδεκτή γραμμή υπεράσπισης δολοφονίας εντός του Δικαστηρίου, την δικαιολογία "ήταν σκληρό σεξ που πήγε στραβά», τώρα, που λαμβάνουν χώρα οι κοινοβουλευτικές συζητήσεις για το νομοσχέδιο περί ενδοοικογενειακής κακοποίησης, καθώς οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του "Μένουμε σπίτι" λόγω κορονοϊού.

Το πρόβλημα της νομοθεσίας που έχει κατ' επανάληψη αργοπορήσει, τέθηκε ενώπιον των βουλευτών την Τρίτη,  εν μέσω εκκλήσεων για απαγόρευση ειδικά  του «μη θανατηφόρου στραγγαλισμού» και απειλές νομικής δράσης εναντίον των βουλευτών  για την (μη) παροχή στέγης στις γυναίκες που επέζησαν από ενδοοικογενειακή κακοποίηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η κυβέρνηση έχει ήδη υποσχεθεί να εξετάσει αυτό που ονομάζεται υπερασπιστική γραμμή άμυνας «πενήντα αποχρώσεων», για την  κατηγορία φόνου κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινώσει λεπτομέρειες νομοθετικού χαρακτήρα για την απαγόρευση αυτού του τύπου υπεράσπισης. 

Μια τροπολογία που υποστηρίζεται από την βουλευτίνα του κόμματος Labour Harriet Harman και τον  βουλευτή Mark Garnier του κόμματος Conservatives είναι πιθανότατα το επίκεντρο των προσπαθειών να αποτρέψουν οποιονδήποτε κατηγορείται για δολοφονία να διαφύγει της δικαιοσύνης,  ισχυριζόμενος ότι το θύμα είχε συναινέσει σε σεξουαλικά παιχνίδια.

Η Χάρμαν προέτρεψε την περασμένη Τρίτη μέσα στο Κοινοβούλιο τους βουλευτές να «σταματήσουν αυτήν την αδικία» της υπεράσπισης με τον ισχυρισμό του σεξουαλικού παιχνιδιού, γιατί αυτό σημαίνει ότι ένας άντρας που έχει ήδη παραδεχθεί ότι προκάλεσε τραυματισμούς τέτοιους ώστε να σκοτώσει μια γυναίκα «κυριολεκτικά αθωώνεται για τη δολοφονία».
«Αυτή είναι μια διπλή αδικία. Όχι μόνο τη σκοτώνει, αλλά σέρνει το όνομά της μέσα από τη λάσπη. Προκαλεί απερίγραπτο τραύμα στην οικογένεια του θύματος που πενθεί και που βλέπει τον άνδρα που τη σκότωσε να περιγράφει φρικτά κάτι που εκείνος ισχυρίζεται είναι ήταν σεξουαλικές τάσεις της γυναίκας. Φυσικά αυτή δεν παραβρίσκεται ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Πρώτα την σκοτώνει και μετά την καθορίζει (με τα λόγια του). "

Ο Υπουργός δικαιοσύνης, Ρόμπερτ Μπάκλαντ, είπε στους βουλευτές ότι η κυβέρνηση ελπίζει να παρουσιάσει μια λύση για τον τερματισμό της «άμυνας του σκληρού σεξ» στο επόμενο στάδιο της αιτιολογικής έκθεσης του νομοσχεδίου, αλλά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες.

Η εκστρατεία για την αλλαγή του νόμου καθοδηγείται από την  οργάνωση "Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε αυτό" -We Can’t Consent to This- που έχει υπολογίσει ότι περισσότερες από 20 γυναίκες ετησίως τραυματίζονται ή σκοτώνονται με τον ισχυρισμό ότι κάποιο σεξουαλικό παιχνίδι πήγε στραβά.
Η οργάνωση υποστηρίζει επίσης το αίτημα του Κέντρου για τη Δικαιοσύνη των Γυναικών (CWJ), το οποίο ζητάει οι βουλευτές να συμπεριλάβουν ένα νέο αδίκημα «μη θανατηφόρου στραγγαλισμού» στο νομοσχέδιο ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

Η Harriet Wistrich, διευθυντρια του CWJ, δήλωσε: «Οι παραβάτες ξεφεύγουν με ελάχιστη ή καθόλου τιμωρία για αυτό το τρομακτικό και επικίνδυνο αδίκημα. Η αστυνομία και οι εισαγγελείς δεν το αντιμετωπίζουν αρκετά σοβαρά. Μια απλή τροποποίηση του νόμου για την ενδοοικογενειακή βία, που θα μετατρέπει τον μη θανατηφόρο στραγγαλισμό σε συγκεκριμένο και σοβαρό αδίκημα, θα μπορούσε να προσφέρει μια λύση στο πρόβλημα (του μη θανατηφόρου στραγγαλισμού) και να συμβάλει στη μείωση των γυναικοκτονιών ».

Το νομοσχέδιο περιέχει επίσης ρήτρες που απαιτούν από τους δράστες ενδοοικογενειακής βίας να κάνουν αυτό που συνήθως λέγεται "τεστ αλήθειας"  κατά την αποδέσμευσή τους (από την φυλακή, το κρατητήριο, το δικαστήριο), και ρυθμίσεις που απαγορεύουν στους δράστες να αντεξετάζουν το θύμα τους κατά την ακροαματική διαδικασία εντός του Οικογενειακού Δικαστηρίου (ειδικό Δικαστήριο που ασχολείται με θέματα κηδεμονίας τέκνων, διατροφές, διαζύγια).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK