ΕΥΕΞΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ (Το σώμα μαζί με το πνεύμα)

*Το μυαλό και το σώμα μας φτιάχτηκαν για να εξασκούνται, όχι να ακινητούν. Πρώτα πρέπει να τα ασκούμε και μετά να τα χαλαρώνουμε. Το μυαλό μποροείτε να το εξασκήσετε πραγματικά (με κάτι που το βάζει σε εγρήγορση) λύνοντας σταυρόλεξο ή παιγνίδια παρατηρητικότητας. Μετά, χωρίς μουσική, χωρίς δραστηριότητα, χωρίς καφέ, χωρίς τσιγάρο καθίστε κάπου και κοιτάξτε λίγα λεπτά σε ένα σημείο όσο πιο μακρινό γίνεται. 
Για το σώμα σας κάντε διατάσεις (δηλαδή απλά τεντώματα των άκρων, δυό τρεις επικύψεις) ώστε να το γυμνάσετε λίγο.  Για να το χαλαρώσετε, τρίψτε το κυκλικά με λάδι σώματος αμέσως μετά το μπάνιο. 

* Ο αποκλεισμός στο σπίτι συνεπάγεται ελεύθερο χρόνο που πριν δεν υπήρχε. Μην τον αφιερώσετε κάνοντας πιο πολλές ώρες τα ίδια πράγματα που κάνατε πριν για διασκέδαση(π.χ. τηλεόραση), γιατί η διασκέδαση όταν γίνεται κύρια δραστηριότητα της μέρας, μετατρέπεται σε πλήξη, ενώ δεν είναι απίθανο να πληγεί η αυτοεκτίμηση σας από την συσσωρευμένη απραξία. Χρησιμοποιήστε τον παραπανίσιο χρόνο για να αλλάξετε το περιβάλλον σας, θα ασκήσετε έτσι ταυτόχρονα το σώμα και το πνεύμα σας. Αλλάξτε θέση στα έπιπλα του σπιτιού,  βάψτε τα κάγκελα στο μπαλκόνι ή τους τοίχους σε ένα δωμάτιο, πλύντε τις κουρτίνες, κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα και την βιβλιοθήκη σας. Όταν τελειώσετε, θα ζείτε σε ένα σπίτι πιο όμορφο και λειτουργικό,  κάθε μέρα. Η περίοδος αποκλεισμού θα έχει φανεί χρήσιμη.

*Εάν αυτήν την στιγμή δεν εργάζεστε καθόλου κι αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο για εσάς, μπορείτε να ασχοληθείτε με κάποιο χόμπυ, αλλά βάζοντας πολύ υψηλούς στόχους: καταπιαστείτε με ένα μεγάλο έργο που χρειάζεται πολλή δουλειά, γι αυτό δεν το έχετε αποτολμήσει μέχρι τώρα. Φτιάξτε ένα μεγάλο παζλ, ένα ολόκληρο κέντημα, ένα πλεχτό, μια τοιχογραφία στο σαλόνι, φυτέψτε μια σειρά γλαστράκια με βότανα για την κουζίνα. Τα γλαστράκια δεν μεγαλώνουν σε 3 βδομάδες ή 6, αλλά ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να οδηγήσει μια καινούργια ασχολία που σε φέρνει σε επαφή με την φύση. Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί κι έχουν ενδιαφέρον.  

*Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή νότα κοινωνικής προσφοράς στην μέρα σας. Ενημερώστε με σημείωμα μέσα στο ασανσέρ της πολυκατοικίας σας πως είστε πρόθυμη/ος να ψωνίσετε από το σούπερ μάρκετ τα τρόφιμα που χρειάζονται άλλοι ένοικοι του κτηρίου, ή να πάτε βόλτα το σκυλί της γυναίκας στον 3ο που είναι σπίτι με τα παιδιά της, τώρα που έκλεισε ο παιδικός σταθμός. Ειδικώς οι μονογονεικές οικογένειες,αντιμετωπίζουν πρόβλημα αυτήν την στιγμή, πρέπει να παίρνουν τα παιδιά παντού.  Μπορείτε να τους ελαφρώσετε από μερικές υποχρεώσεις.

***Με λίγα λόγια, διατηρήστε μια τάξη σε ό,τι αφορά την λειτουργία του σώματός σας και εισάγετε το διαφορετικό σε ό,τι αφορά το πνεύμα σας. Αξιοποιείστε αυτό που έχετε, τον εαυτό σας. 


(κείμενο Πολιτικά ημερολόγια)
(φωτό: ο Gene Simmons των Kiss πλέκει με 5 βελόνες, κάποιο κυκλικό πλεχτό)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK