Ας διαλέξουμε την μάχη μας κι ας την κάνουμε καθημερινότητα (ερωτικά Β)

Για την σεξουαλική ζωή σας μπορείτε να διαλέξετε οποιοδήποτε πλαίσιο, one night stand, ή μεγαλύτερης διάρκειας σχέση, αλλά το one night stand δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο να συζητήσουμε αφού κρατάει τόσο λίγο. Απλώς, ως μειονέκτημά του να αναφέρω πως πιθανότατα θα μείνετε ανικανοποίητη γιατί είναι μειοψηφία οι άνθρωποι που μεριμνούν για την απόλαυση άγνωστών τους γυναικών, ενώ στα πλεονεκτήματά του καταγράφεται από κάποιες γυναίκες η μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και έκφρασης που ένιωθαν. Αποφασίζετε μόνη σας. 


Πάμε στο σεξ των μόνιμων σχέσεων που είναι εφικτό να βιώσετε μέσα σε φεμινιστικό πλαίσιο, δηλαδή απολαμβάνοντας όλες τις επαφές εξίσου με τον παρτενέρ σας.  Τι να κάνετε; Απλώς πείτε όλη την αλήθεια πάντα, από την πρώτη φορά και μην κάνετε τίποτα που δεν θέλετε, ούτε μετά από 30 χρόνια. Κρατήστε στο μυαλό σας την σκέψη ότι οι άντρες ποτέ (επαναλαμβάνω: ποτέ) δεν σηκώνονται από το κρεββάτι χωρίς οργασμό και μάλιστα δεν καταγράφουν στο μυαλό τους ως "σεξ" τίποτα που δεν περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν δικό τους οργασμό. Αφού εμείς τους προσφέρουμε πάντα διεισδυτικές λύσεις και το κέντρο της απόλαυσής τους βρίσκεται στο πέος, οι άντρες καλύπτονται με το διεισδυτικό σεξ. Όμως, μεταξύ γυναικών κι αντρών υπάρχουν ανατομικές διαφορές και για την συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών το κέντρο απόλαυσης είναι η κλειτορίδα. Αυτό πρέπει να το καταστήσετε σαφές από την πρώτη φορά που θα κάνετε σεξ με κάποιον και να διεκδικήσετε τον δικαίωμά σας στον οργασμό.  Αν και για εσάς η κλειτορίδα είναι το κέντρο οργασμού, τότε όποιος θέλει να κάνει σεξ μαζί σας πρέπει να το πάρει απόφαση πως το διεισδυτικό σεξ σημαίνει για εσάς ψυχικά κάτι (την ένωση των δύο ανθρώπων), όχι όμως από άποψη ηδονής, οπότε να μεριμνήσει για την ικανοποίησή σας με εναλλακτικούς τρόπους. 

Είπα πιο πριν "μην κάνετε τίποτα που δεν θέλετε". Υπάρχουν πράγματα που ίσως ο σύντροφός σας σάς προτείνει κι εσείς δεν τα εγκρίνετε επειδή τα βρίσκετε  δυσάρεστα, επώδυνα ή υποτιμητικά. Ένα "δεν θέλω να το κάνω" χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση,  αρκεί. Το καθήκον του αξιοπρεπούς άντρα είναι να το βγάλει από τον νου του και να μην επιμείνει. Αν τυχόν επαναφέρει την συζήτηση μετά από λίγες μέρες, εγκαταλείψτε τον. Δεν έχει σκοπό να σεβαστεί τα όριά σας, έχει σκοπό να τα μετακινήσει ασκώντας ψυχολογική πίεση, δηλαδή το συνηθισμένο κόλπο του να υποχωρήσετε επειδή  αισθάνεστε τεράστια γαϊδούρα κι εγωίστρια που αρνιέστε ακόμα, μετά από 10 φορές παρακάλια. Εγκαταλείψτε τον την πρώτη φορά που θα το ξαναζητήσει, για να μην ζήσετε την υποχώρηση. Προστατέψτε το σώμα σας, όχι την δική του ηδονή. Να   θυμάστε πως όποιος κάνει δεσμό με γυναίκα, δεν εξασφαλίζει την ιδιωτική του πορνοστάρ. 

Συχνό πρόβλημα μεταξύ ζευγαριών είναι η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών. Το ιδανικό είναι να προσαρμοζόμαστε προς τα κάτω, γιατί το καταναγκαστικό σεξ είναι  πολύ επιζήμιο για τον ψυχικό κόσμο. Από την άλλη μεριά, εάν ο ένας θέλει 1 φορά τον μήνα κι ο άλλος 3 φορές την βδομάδα, η ασυμφωνία είναι σημαντική. Μήπως αυτά τα δύο άτομα πρέπει να πάρουν ξεχωριστούς δρόμους; 

Σημείο που χρειάζεται προσοχή στα ερωτικά είναι η πιθανότητα η σχέση να καταλήξει σε γάμο. Δεν χρειάζεται να κάνετε καμία ειδική συζήτηση με τους δεσμούς σας, όμως σε φιλικές παρέες αν τύχει, τοποθετηθείτε καθαρά και οπωσδήποτε, μην αρχίσετε να συζείτε με κάποιον εάν δεν ξεκαθαρίσετε το ζήτημα. Να κάνετε την συζήτηση ειδικώς εάν δεν έχετε σκοπό να παντρευτείτε και να κάνετε παιδιά ποτέ, διότι οι άντρες γενικώς δεν πιστεύουν πως πραγματικά υπάρχουν γυναίκες που δεν θέλουν να παντρευτούν, παρά το ότι αυτές οι γυναίκες είναι όλο και περισσότερες γύρω μας. 

Καμιά φορά, τα ζευγάρια διαφωνούν. Η διαφωνία αυτή μπορεί να εκφραστεί εκατέρωθεν μόνο προφορικά, όχι σωματικά και μόνο εντός των πλαισίων μιας συζήτησης που όσο έντονη κι αν είναι δεν θα φτάσει ποτέ στις ύβρεις και τα υποτιμητικά σχόλια, που σκοπό έχουν την μείωση της προσωπικότητας και την επιβολή στον άλλο. Αν τυχόν φτάσει εκεί, μην το προσπεράσετε, προστατέψτε τον εαυτό σας και διακόψτε την σχέση. Το πρώτο αυτό περιστατικό θα ακολουθήσουν κι άλλα, κάθε φορά χειρότερα, γιατί η κάθε δική σας υποχώρηση σε αξιοπρέπεια είναι πεδίο που αλώθηκε. Την επόμενη φορά, θα αλωθεί κάποιο διπλανό. 

Ανακεφαλαιώνω λέγοντας πως ο τρόπος για να ζήσετε τα ερωτικά σας εφαρμόζοντας τις αρχές του φεμινισμού έγκειται κυρίως σε 3 πράγματα:
1)πείτε από την αρχή ξερό "όχι" στα ακατάλληλα άτομα
2)πείτε όλη την αλήθεια στους παρτεναίρ σας χωρίς να ανησυχείτε πως θα τους στεναχωρήσετε
3)διατηρήστε την αυτονομία σας σε όλη την διάρκεια της σχέσης. 

Εμπρός λοιπόν για ερωτικές σχέσεις ισότιμες, ανάμεσα σε ανθρώπους που κοιτάζονται ίσα στα μάτια. 

(κείμενο Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK