Η Βία κατά των γυναικών

(γράφει ο Panos Flow)


Eρατώ 24χρονών : 9η Δολοφονημένη μέσα στο 2019 επειδή ήθελε διαζύγιο και δεν επιθυμούσε να επανασυνδεθεί με τον μετέπειτα εκτελεστή της.
Αμαλία 14χρονών : Έπεσε στις ράγες του τρένου επειδή ένας αρρωστημένος τύπος 43χρονών την οδήγησε εκεί.

MME : Έγκλημα πάθους/Τραγωδία/Η ζήλια του όπλισε το χέρι/Ο 43χρονος είχε συνάψει ''σχέση'' με την 14χρονη
Γείτονες και Νυκοκυραίοι : Ηταν καλό παιδί/Ηταν καλός οικογενειάρχης/Ηταν κακιά στιγμή/Έγινε με την θέληση της.Δεν ήταν βιασμός/Έτσι κανουν τώρα τα 14χρονα
Ο 43χρονος Δημήτρης Λάππας παραδέχθηκε με απίστευτο κυνισμό στους αστυνομικούς ότι είχε καταφέρει να αποπλανήσει αρκετές φορές το κοριτσάκι δίνοντας μάλιστα λεπτομέρειες που προκαλούν αηδία και σοκάρουν.ο συγκεκριμένος άνθρωπος πριν ενάμισι χρόνο είχε αποπλανήσει άλλο ένα κοριτσάκι ηλικίας 14 ετών.Μάλιστα στο κινητό του βρέθηκαν αποθηκευμένες γυμνές φωτογραφίες οι οποίες είναι από τη συγκεκριμένη μαθήτρια η οποία είχε πέσει και αυτή θύμα του . Στο κινητό του υπάρχουν βίντεο με συνευρεσεις του με άλλη ανήλικη ενώ στο λογαριαμό του στο fb ξεχωρίζουν οι σεξιστικές-εθνικιστικές και ρατσιστικές δημοσιέυσεις.Είναι όμως καλό παιδί γιατι συμμετείχε σε ημιμαραθώνιο. Ο δολοφόνος της Λέσβου εκτέλεσε την 24χρονη Ερατώ στις 3 το πρωί με το 2 χρονών παιδί της να κοιμάται στο διπλανό δωμάτιο ενώ ήταν γνωστή η λατρεία που είχε για τα όπλα. Αυτά είναι τα καλά παιδιά που δεν φταίνε ποτέ γιατί η ζήλια, ο έρωτας και η αγάπη τους οπλίζει το χέρι. Φταίει οτιδήποτε άλλο εκτός απ τους ίδιους.Και βέβαια η ευθύνη πάει στο θύμα που δεν μπόρεσε να εκτιμήσει αυτά τα ''ευγενή'' συναισθήματα των ''καλών παιδιών''.
Κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο, δολοφονούνται 137 γυναίκες, κατά μέσο όρο, από πρώην ή νυν συζύγους ή συντρόφους ή από κάποιο μέλος της οικογένειας τους. Από τις 87.000 δολοφονίες γυναικών παγκοσμίως, το 2017, το 58% διαπράχθηκε από πρώην ή νυν συζύγους ή συντρόφους ή μέλη της οικογένειας τους.Η έμφυλη βία και συγκεκριμένα η ενδοοικογενειακή βία έχει καταστεί για τις Ευρωπαίες, μεταξύ 15 και 44 χρόνων, η πρώτη αιτία αναπηρίας και θανάτου, αφήνοντας πίσω ακόμη και τα αυτοκινητικά δυστυχήματα ή τον καρκίνο. Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί καθώς όπως καταγράφεται πεντήντα γυναίκες στην ΕΕ δολοφονούνται κάθε εβδομάδα από νυν ή πρώην σύντροφό τους.
Στην Βρετανία, κάθε τρεις μέρες δολοφονείται μία γυναίκα
Στη Σουηδία, κάθε δέκα μέρες κακοποιείται μέχρι θανάτου από το σύζυγο ή σύντροφό της.
Στην Ισπανία, μία γυναίκα δολοφονείται κάθε τέσσερεις μέρες, περίπου 100 τον χρόνο.
Στην Γαλλία, μία γυναίκα δολοφονείται κάθε πέντε μέρες εξαιτίας κακοποίησης στο σπίτι.
Από αυτές το 1/3 μαχαιρώνεται, το 1/3 φονεύεται με πυροβόλο όπλο, το 20% στραγγαλίζεται και το 10% ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου.

Η δολοφονία μιας γυναίκας είναι γυναικοκτονία και ο θύτης είναι δολοφόνος.''τραγωδία'' είναι οι αντιλήψεις εκείνων που τους ξεπλένουν ρίχνοντας ευθύνες στο θύμα ειδικά αν είναι γυναίκα. Το πάθος και η ζήλια δεν οπλίζει χέρια .Τα χέρια αρρωστημένων μπάσταρδων τα οπλίζουν οι πατριαρχικές και εξουσιαστικές αντιλήψεις που κουβαλάνε.

Σχόλια

  1. Το όνομά μου είναι Leonidas Nefeli, παντρεύτηκε για πάνω από 6 χρόνια και ήταν τρομερό γιατί ο σύζυγός μου πραγματικά εξαπάτησε για μένα και έψαχνε για διαζύγιο, καταρρίψαμε πριν από ένα χρόνο και επέστρεψα μετά από τόσους λόγους για ωραία αγάπη δώρα. Αγαπώ τον σύζυγό μου τόσο πολύ που δεν υπάρχει ώρα της ημέρας, όταν δεν σκέφτομαι γι 'αυτόν, είναι ένας κόσμος για μένα, τον εκτιμώ με τον ίδιο τρόπο. να μην μπορώ να κάνω τίποτα για να τον βλάψω ή να τον κάνει να αισθάνεται λυπημένος. Βρήκα ένα ιστολόγιο στο blog Μια μαρτυρία που ονομάζεται "Osawe jennifer" στο Διαδίκτυο, πώς αποκατέστησε την μεγάλη καταπιεσμένη μεγάλη ιέρεια του ναού της προίκας, τον πρώην σύζυγό της στο σπίτι μετά από 3 ημέρες αγάπης. Έχω διαβάσει τόσα πολλά διαφορετικά μετα-σχόλια σχετικά με τις αμηχανίες Οι μεγάλες δυνάμεις βοήθησαν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την απόσταση, έφεραν πρώην αγάπη και βοήθησαν στην επίλυση του διαζυγίου και οι ξεχωριστοί λογαριασμοί επέστρεψαν από αγάπη και δημιούργησαν ευτυχισμένους ανθρώπους στη σχέση. Πρέπει να είμαι 100% σίγουρος, οπότε προσπάθησα και έστειλε ένα μήνυμα επικοινωνίας στο doctorosagiede75@gmail.com ή whatsapp +2349014523836 και απάντησε αμέσως και του είπα την ιστορία μου και μου έδωσε μόνο 2 ημέρες για να ρίξει ένα ξόρκι τη νύχτα ήταν πίσω και ικέτευσε για συγχώρεση, πόσο υπέροχο και αξιόπιστο ήταν το έργο του. Εάν κάποιος έχει παρόμοια προβλήματα, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο e-mail του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK