Ο ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

 


Πολύ ενδιαφέρον σχόλιο που σε παραλλαγές του συναντάται συχνά κάτω από αναρτήσεις κατά της Εκκλησίας. Ο σχολιαστής αναρωτιέται γιατί η Εκκλησία δεν μπορεί να πάρει επίσημη θέση το 2022 αναθεωρώντας όσα κομμάτια της εμφανίζονται αναχρονιστικά, π.χ. αφαιρώντας την καταδίκη της άμβλωσης.

Ο Χριστιανισμός, ο Ιουδαϊσμός κι ο Ισλαμισμος, δηλαδή οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να εκμοντερνιστούν χωρίς να αυτοκαταργηθούν. Δεν είναι πολιτικά κινήματα που αλλάζουν καθώς αλλάζουν οι εποχές, ούτε συνδιαμορφώνουν τις αντιλήψεις τους από κοινού με τους ακολούθους τους. Είναι δόγματα. Οι αρχές τους είναι γραμμένες σε ιερά βιβλία που γράφτηκαν καθ' υπαγόρευση του ίδιου του Θεού, ή μεταφέρουν τα λόγια του υιού του Θεού όπως τα άκουσαν αυτήκοες μάρτυρες - οι Απόστολοι. Αυτό ισχυρίζονται οι θρησκείες. Επομένως έως ότου ο Θεός ξαναμιλήσει και πει κάτι διαφορετικό από πριν, όλες οι εντολές του θα συνεχίσουν να ισχύουν αναλλοίωτες.
Βεβαια υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν ότι είναι χριστιανοί ή ισλαμιστες και ζουν μοντέρνα, χωρίς να θεωρούν πως διαπράττουν ατόπημα. Αυτό συμβαίνει διότι αυτό που ονομάζουν π.χ. "Χριστιανισμό" είναι θρησκεία δικής τους επινοήσεως, που την δημιούργησαν κρατώντας ο,τι τους άρεσε από τον Χριστιανισμό και πετώντας τα υπόλοιπα. Πιστεύουν ας πούμε ότι ο Θεός δημιουργεί την ζωή και ταυτόχρονα κρίνουν ότι ο άνθρωπος έχει δικαίωμα στην ευθανασία αν υποφέρει -παρά το ότι η Βίβλος αναφέρει πως μόνο ο Θεός μπορεί να αφαιρέσει την ζωή μια που αυτός την έδωσε. Δηλώνουν και πιστεύουν ότι ειναι χριστιανοί αλλά μοιχευουν και λένε ψέματα καθημερινά, κρίνοντας πως αυτά δεν είναι σοβαρά παραπτώματα διότι σε γενικές γραμμές οι ίδιοι είναι καλοί άνθρωποι.
Ο Χριστιανισμός κι οι υπόλοιπες μονοθεϊστικές θρησκείες είναι δέκα πράγματα συγκεκριμένα που πάνε όλα μαζί, πακέτο. Οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να αφαιρεθούν μερικά που δεν εξυπηρετούν την πλειονότητα, έχουν μπερδέψει τις θρησκείες με εκπτωτικά καταστήματα. Δεν μπορούν οι θρησκείες να προσαρμοστουν ώστε να εξυπηρετούν τον πελάτη. Οι αρχές τους τέθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια, από μια υπέρτατη αρχή, τον Θεό. Θα αλλάξουν εάν ο Θεός τις αλλάξει με τρόπο κατανοητό κι ορατό σε όλους, ας πούμε στέλνοντας ξανά τον γιο Του στην Γη. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.
Δεν βολεύουν όλα αυτά, το ξέρω. Και λοιπον; Δεν μας υποσχέθηκε κανείς ότι η ζωή θα είναι βολική κι οπωσδήποτε δεν το υποσχέθηκαν οι θρησκείες. Στο κάτω κάτω έχουμε την ελεύθερη βούληση, δηλαδή την επιλογή: μπορούμε να ακολουθήσουμε τις θρησκείες ή να μην τις ακολουθήσουμε.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK