Αισχρότητα 3 σε 1

 

Η αισχρότητα της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Ζούμε στους χειρότερους εφιάλτες μας, σε τέτοιο χάλι που όλοι μα όλοι οι γνωστοί μας  ψηφοφόροι της ΝΔ ντρέπονται να πουν ότι την ψήφισαν. Δεν είναι ένα και δύο τα αίσχη, είναι διακόσια αλλά το κερασάκι στην τούρτα είναι αυτό: προγράμματα κατάρτισης ανέργων και μακροχρόνια ανέργων, με πληρωμή, από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια -ειδικώς ετούτο εδώ το πρόγραμμα.

Ας γίνουμε λίγο συγκεκριμένοι. 5.000 άνθρωποι που είναι από 18 -53 ετών και άνεργοι, μπορούν να επιμορφωθούν σε εργασιακό αντικείμενο, έτσι ώστε να πάρουν πιστοποίηση για να μπορέσουν να εξασκήσουν το σχετικό επάγγελμα. 
Ποιό επάγγελμα; 
Του σεκιουριτά. 
Πώς; Δεν το είχατε φανταστεί ότι ο σεκιουριτάς πρέπει να μορφώνεται σε εκπαιδευτικό ίδρυμα; 
Ούτε κι εγώ,  το φαντάστηκε η κυβέρνηση όμως και το ενέκρινε. Αποτέλεσμα άριστο από κυβέρνηση αρίστων και μάλιστα 3 σε 1:

1) 5.000 ανθρωποι παίρνουν αναστολή από την απελπισία. Βρίσκουν κάποιο τρόπο να καλύψουν τα απαραίτητα, δηλαδή το μακαρονάκι βραστό με τυρί 5 φορές την εβδομάδα. Αλλοι είναι 29 χρονών, φιλόλογοι και άνεργοι όπως η κοπέλα που αυτοκτόνησε προχτές, άλλοι είναι 50 χρονών, απολυμένοι εδώ και 5 χρόνια από τον εργοδότη τους που φαλήρισε. Το πρόγραμμα είναι μια κάποια λύση.
2) Έρχεται η ώρα περαιτέρω πλουτισμού των φίλων της κυβέρνησης. Δυστυχώς δεν έχουμε δημόσιες σχολές για σεκιούριτυ, για αυτό είναι αναγκαστική η ΣΙΔ Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Απίστευτο κι όμως υπαρχει η σχολή ΧΧΧ education, η οποία θα κάνει την διδασκαλία "πώς να γίνεις καλός σεκιουριτάς". Ποιός ξέρει πόσα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού διοχετεύονται προς τους εκπαιδευτές του πολύπλοκου γνωστικού αντικειμένου της φύλαξης; Ασφαλώς αρκετά.  

3) Πάνω από όλα, το πρόγραμμα είναι ο τέλειος τρόπος διαφθοράς της συνείδησης των ανέργων. Δεν το είχαν σκεφτεί μόνοι τους να γίνουν σεκιούριτυ, είχαν άλλα σχέδια. Τώρα, εξαιτίας της αμοιβής, θα υποστούν την διδασκαλία κι ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν την πιστοποίηση για κάποια μελλοντική δουλειά. Ποιός καλύτερος τρόπος να διαφθείρεις ένα φτωχό, από το να τον παροτρύνεις να γίνει φύλακας της περιουσίας του πλούσιου; Και μάλιστα, ίσως χρειαστεί όχι μόνο να περπατάει πέρα-δώθε την ώρα της βαρδιάς του, αλλά να πυροβολήσει κάποιον πιθανό κλέφτη, δηλαδή έναν άλλο φτωχό που δεν έκανε καμία επιμόρφωση (π.χ. έναν αναλφάβητο Ρομά). Ζήτω! Να ένας ένδοξος σεκιουριτάς που στο τέλος του έτους θα πάρει το ειδικό τσίγκινο μετάλλιο του καλύτερου στον "τομέα" του.

Κατα την γνώμη μου οι φτωχοί δεν έχουν καμιά δουλειά ούτε να φυλάνε τις περιουσίες των πλουσίων, ούτε να αληλοσκοτώνονται για ένα ψωροκόμματο. Αληθεύει ότι "η φτώχεια σε κάνει μασκαρά", που έλεγε ο θείος μου ο Μητράκης, αλλά επίσης αληθεύει ότι είναι δική μας ευθύνη να αντισταθούμε σε όσους προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε σκυλιά που τρώγονται μεταξύ τους. 
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK