Νύχτα, βόλτα με άντρα.

 

Στην φωτογραφία βλέπουμε καταγγελία κοπέλας για παραβιαστική συμπεριφορά χιπ χόπερ, σε μια νυχτερινή συνάντησή τους,  σε πλατεία. Μπορείτε να την διαβάσετε στην σελίδα Sabbat κι είναι η 2η για τον ίδιο άντρα. Αυτό που συζητάμε σήμερα είναι όχι όλο το περιστατικό, αλλά μια φράση που είπε ο άντρας όταν τον απώθησε η κοπέλα, εξηγώντας του ότι δεν είχε στο μυαλό της σεξουαλική συνεύρεση. Εκείνος απάντησε:
"Και τι περίμενες να γίνει τέτοια ώρα εδώ;" .
 
Ο άντρας υπονοεί πως το κανονικό και σύνηθες σε νυχτερινή συνάντηση άντρα με γυναίκα -ακόμα και σε δημόσιο χώρο όπως η πλατεία- είναι το σεξ. Αυτό σημαίνει δυό πράγματα:
1)Δεν του περνάει από το μυαλό η σκέψη ότι μπορεί άντρας και γυναίκα να καθίσουν σε παγκάκι απλώς για να συζητήσουν.
2) Η ίδια σκέψη δεν πρέπει να περνάει ούτε από το δικό της μυαλό, διότι απλούστατα είναι ανεδαφική και γελοία.
 
Με ένα σμπάρο λοιπόν δυό τρυγόνια, για τον χιπ χόπερ.
1)Κανονικοποιεί την παραβιαστική του συμπεριφορά, μια που την παρουσιάζει ως αναμενόμενη
2) Μεταφέρει το φταίξιμο στο θύμα που -όπως μας τα λέει αυτός- δεν έχει καλή επαφή με την πραγματικότητα, αν είχε θα καταλάβαινε τι οφείλει να προσφέρει.
  

Με τα λόγια του εκείνος δείχνει πως θεωρεί τις γυναίκες όχι ακριβώς ανθρώπους. Τις βρίσκει ακατάλληλες για φιλία, συζήτηση, κοινή διασκέδαση κλπ. και κατάλληλες μόνο για σεξ. Την φιλία την περιορίζει στους αληθινούς ανθρώπους, στους άλλους άντρες. Με αυτούς δεν θέλει να κάνει σεξ. Δεν θα τους επιτεθεί ποτέ, ούτε θα τους πει "αν δεν ήθελες να κάνεις σεξ, γιατί ήρθες βράδυ στο παγκάκι".  Τέτοια φράση είναι απαράδεκτη από άντρα σε άντρα, συμπεριλαμβανομένων των ομοφυλόφιλων ανδρών. Μπορεί ένας άντρας να εκδηλώσει το ερωτικό του ενδιαφέρον για άλλον άνδρα, όμως αν απορριφθεί,  αποκλείεται να πει "και γιατί ήρθες εδώ; τι περίμενες νύχτα μαζί μου;". Ο κάθε άντρας θεωρείται αυτόματα από όλη την κοινωνία ένας  ολοκληρωμένος άνθρωπος. Ποτέ δεν μπορείς να τον μειώσεις σε σώμα προς χρήση -θα σε βρίσει ή θα σε χτυπήσει. 

Αντιθέτως, τις γυναίκες μπορείς κάλλιστα να τις μειώσεις ως το μηδέν. Όχι μόνο τους λες κατάμουτρα πως τις βλέπεις ολες για σεξ, αλλά ζητάς και τον λόγο που σου έφαγαν τον πολύτιμο χρόνο σου ενώ δεν είχαν σκοπό να προφέρουν σεξ. 
 
Άραγε ο χιπ χόπερ εννοεί την φράση του ή την ξεστομίζει επίτηδες για να δικαιολογηθεί; 
Μας είναι εντελώς αδιάφορο. 
Και τα δύο είναι όψεις του ίδιου νομίσματος, του δικαιωματισμού των ανδρών. Είτε πιστεύουν πραγματικά ότι οι γυναίκες τους χρωστάνε σεξ, είτε παριστάνουν πως το πιστεύουν, εμάς μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα: θέλουμε να κρατήσουν τα βρωμόχερά τους για τον εαυτό τους. Θέλουμε να σταματήσουν με τις μισογύνικες φράσεις τους να μας υποδεικνύουν ποια είναι η θέση μας στον κόσμο: η σεξουαλική "ανακούφιση" των ανδρών που θα κάνουν όλα τα σοβαρά πράγματα (π.χ. την μουσική) με άλλους άντρες. 

Δεν είμαστε εμείς ανόητες, εσείς είστε μισογύνηδες και φαίνεστε.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK