ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΓΛΩΣΣΟΚΟΠΑΝΕΣ!

 



Επί των δηλώσεων του Μητροπολίτη Κοζάνης που μας διαμαρτυρήθηκε πρόσφατα πως οι γυναίκες δεν μπορούν να κλείσουν τα στόματά τους, γυρνώντας μετά στους άντρες της Εκκλησίας ρωτώντας τους 
"Πώς τις ανέχεστε;", 
την επόμενη μέρα τοποθετήθηκε ο Κωνσταντίνος Τζούμας, ηθοποιός, κάνοντάς λίγο χειρότερα τα πράγματα, δηλαδή λέγοντας πως οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται σε ένα βαθμό στην φλυαρία των γυναικών. Οχι όλες οι γυναικοκτονίες, μερικές όμως σίγουρα, διότι οι γυναίκες είναι ανυπόφορες με την φλυαρία τους.

Το εκπληκτικό δεν είναι ότι σκέφτηκε ο Τζούμας κάτι τέτοιο, αλλά ότι το είπε. Φαίνεται ότι νομιμοποιεί στο μυαλό του τον εαυτό του να κάνει μια τέτοια απεχθή και μισογυνική δήλωση. Άραγε εξασκεί το δικαίωμά του να λέει την γνώμη του ή όπως συμπλήρωσε αργότερα, να κάνει μαύρο χιούμορ;
Νομίζω πως όχι. Νομιμοποιεί τον εαυτό του να λέει αυτό που λένε οι πολλοί, μεταξύ άλλων η λαϊκή σοφία.  Δεν είναι μόνος κι απροστάτευτος απέναντι σε ένα εξοργισμένο με τα λόγια του γυναικείο πλήθος, έχει συμμάχους: τους υπόλοιπους άντρες, αν όχι κι αρκετές γυναίκες που απερίσκεπτα υιοθετούν τις πατριαρχικές συκοφαντίες κατά των γυναικών.
 Όλοι, μα όλοι χαρακτηρίζουν επί αιώνες τις γυναίκες πολυλογούδες, κουτσομπόλες, γαλιάντρες, κουσκουσιάρες κλπ Την εποχή του Μεσαίωνα μάλιστα, επινοήθηκε μια συσκευή για να κρατάει τις γυναίκες απολύτως σιωπηλές, το "χαλινάρι της κουτσομπόλας" που βλέπετε στην φωτογραφία. 

Πόση ακριβώς γυναικεία ομιλία είναι αποδεκτή από την Πατριαρχία; Η μηδενική. Θα ήθελαν όλοι αν είναι δυνατόν, να μην μιλάμε καθόλου. Θα έχετε ακούσει πως η ιδανική γυναίκα είναι αυτή που έχει μυαλό μεσάνυχτα, πόδια ορθάνοιχτα, χείλια μισάνοιχτα. Μισάνοιχτα σημαίνει χείλη ικανά για ερωτικές πράξεις, αλλά όχι βέβαια και για ομιλία. Γιατί; Μα απλούστατα, ομιλία σημαίνει γνώμη, αντίρρηση, φιλία με άλλους, δημιουργία κοινωνικών δικτύων που θα σπεύσουν προς βοήθεια της γυναίκας αν χρειαστεί. Δεν είναι τυχαίο πως οι κακοποιητές κόβουν τις επαφές των θυμάτων τους με φίλους και συγγενείς. Γνωρίζουν πως στερώντας του την κουβέντα με τρίτους, δηλαδή την επικοινωνία, το καθιστούν αδύναμο. 

Είναι αλήθεια αυτό που λέει ο Τζούμας πως ορισμένες γυναικοκτονίες οφείλονται στην φλυαρία των γυναικών; Οχι. Είναι όμως αλήθεια πως ορισμένες γυναικοκτονίες οφείλονται στην ομιλία των γυναικών, π.χ της κοπέλας στην Φολέγανδρο που το αγόρι της τής έσπασε το κεφάλι στα βράχια γιατί με τη γκρίνια της όταν έπεσαν έξω από τον δρόμο "του χάλασε την φάση". Ο δολοφόνος της δεν ανεχόταν επίκριση για την οδήγησή του και κάποιός που ξυλοκόπησε την γυναίκα του πρόσφατα δεν δεχόταν την αντίρρηση της γυναίκας του να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο με εκείνον οδηγό που ήταν μεθυσμένος κλπ. Κάθε αντίρρηση είναι υπερβολική ομιλία, κάθε επίκριση είναι γκρίνια. Κάθε γνωμη, είναι αμφισβήτηση της ορθής κρίσης και του κύρους του άντρα. Η απόλυτη σιωπή των γυναικών είναι το επιθυμητό. 

Είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες μιλούν περισσότερο από τους άντρες γενικά; Οχι και πάντως δεν μιλούν περισσότερο από τον Τζούμα, που έχει βιοποριστεί μιλώντας. Κι εμείς οι γυναίκες,  δεν γελάμε καθόλου με το κατάμαυρο χιούμορ του. 
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK