Γιατί βρίζετε κύριοι ;

 

Πριν από τρεις μέρες ο παρουσιαστής Χατζηνικολάου, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το γνωστό υβριστικό σύνθημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό που έχει αγκαλιάσει η πλειοψηφία των πολιτών. Στο κήρυγμα που έκανε, χρησιμοποίησε όλες τις τεχνικές που υπάρχουν για να μας μπερδέψει και να μας συμμορφώσει.
Καταρχάς αναφέρθηκε στον αφηρημένο χώρο της πολιτικής με τρόπο που παρέπεμπε στους ίδιους τους πολιτικούς αρχηγούς λέγοντας:
"...αυτό το γ@@@@ ο αντίπαλος πολιτικός αρχηγός, δεν το χωράει ο νους μου".
Αυτή η πρόταση είναι παραπλανητική. Παρουσιάζει την αλήθεια ψευδώς. Ο πολιτικός αρχηγός είναι αντίπαλος του άλλου πολιτικού αρχηγού, όχι των πολιτών. Οι πολίτες έχουν συμπάθειες προς κόμματα ή και βουλευτές, όμως δεν έχουν καμιά αντιπαλότητα προς συγκεκριμένους πολιτικούς, διότι απλούστατα ο πολίτης δεν είναι ισοδύναμος με τον αρχηγό κόμματος, δεν βρίσκεται στην ίδια αρένα και δεν τον ανταγωνίζεται σε τίποτα.
Ο ένας πολιτικός αρχηγός προς τον άλλον φυσικά και δεν μπορεί να αναφέρεται με ύβρεις, ειδικώς σεξουαλικού περιεχομένου (χωρίς να ξεχνάμε όμως πως τέτοια περιστατικά έχουν ήδη συμβεί από πολιτικούς μόνο της δεξιάς κι ακροδεξιάς π.χ. τον Καμμένο που είπε μέσα στην Βουλή "εσείς, στα τέσσερα"). Ο πολιτικός οφείλει να απαντάει ΜΟΝΟ με πολιτικά επιχειρήματα στους αντιπάλους του, επειδή για αυτό τον ψηφίσαμε.
Αλλά για εμάς τους πολίτες δεν ισχύουν τέτοιοι περιορισμοί. Δεν οφείλουμε τίποτα σε κανέναν πολιτικό. Η έκφραση μας μπορεί και πρέπει να είναι αυθόρμητη και αυθεντική. Από τα πεπραγμένα του πολιτικού εξαρτάται το περιεχόμενο όσων θα πούμε. Εάν ο Μητσοτάκης δεν έκανε όσα κάνει, δεν θα άκουγε βρισιές. Οι βρισιές δεν είναι τίποτα άλλο από μια απεγνωσμένη έκφραση αγανακτησης των πολιτών. Αυτό έλειπε, να ψάξουμε να βρούμε πώς θα εκφράσουμε την αγανακτησή μας κομψά!
Παρακάτω ο Χατζηνικολάου είπε πως "θλίβεται πολύ για την κατάντια του ελληνικού λαού και το πολιτικό μας ήθος". Η φράση αυτή είναι αποπροσανατολιστική, ένα victim blaming που λέμε και στα φεμινιστικά. Προσπαθεί να μεταφέρει τον ντροπή από εκεί που ανήκει, δηλαδή στον δράστη Μητσοτάκη, σε εμάς τους πολίτες, δηλαδή τα θύματα του Μητσοτάκη. Εμείς δεν κάναμε τίποτα κακό, απλώς υπομένουμε την πολιτική του Μητσοτάκη. Αυτός δρα, αυτός αποφασίζει τι θα συμβεί σε όλους μας. Η κατάντια είναι δική του.
Επιπλέον, η ίδια φράση περί κατάντιας είναι κι απολύτως υποκριτική. Ο Χατζηνικολάου είναι έξυπνος. Αποκλείεται να μην καταλαβαίνει ότι το βρισιμο δεν είναι τίποτα απολύτως για τον Μητσοτάκη -τι παθαίνει δηλαδή από τα δικά μας λόγια; Έπρεπε να ξυπνάει κάθε πρωί και να προσεύχεται μονο να τον βρίζουμε, αντί να κάνουμε πολύ χειρότερα πράγματα, π.χ. μια Γενική απεργία. Αυτό θα ήταν αποτελεσματικό για εμάς, καταστροφικό γι αυτόν. Αληθινή πολιτική παιδεία για εμάς, τέλος της πολιτικής καριέρας για αυτόν.
"Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι"- λέει η παροιμία που περιγράφει πλήρως αυτό που προσπάθησε να κάνει ο Χατζηνικολάου με τα λόγια του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK