ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ

 

Μια από τις τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική μας ζωή είναι η πληροφορία ότι η Νέα Δημοκρατία φακελώνει άτομα ανάλογα με τα φρονήματά τους. Το μάθαμε από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Κυρανάκη, όταν σε εκπομπή της τηλεόρασης αποκάλυψε το όνομα, τις πολιτικές πεποιθήσεις και τις πορείες στις οποίες έλαβε μέρος ο νεαρός που ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ στην πλατεία Νέας Σμύρνης, που για όλους εμάς ήταν απλώς ένας άνθρωπος που τον χτυπούσαν. Την απεχθή πραγματικότητα του φακελώματος επιβεβαίωσε αργότερα ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Καλλιάνος. 

Το φακέλωμα είναι παράνομο, γι αυτό τα δεδομένα του φακέλου δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα Δικαστήρια, όμως χρησιμεύουν στην ταυτοποίηση κι αναγνώριση του Ενός ανάμεσα σε πολλούς άλλους, καθώς επίσης και στην δημόσια δυσφήμισή του, στην διοχέτευση προς την Κοινή Γνώμη της αντίληψης ότι αυτό το συγκεκριμένο άτομο είναι δίκαια στόχος προς εξαφάνιση.

Ο Κυρανάκης χρησιμοποίησε το φακέλωμα για τον σκοπό που το φακέλωμα φτιάχτηκε: για να απο-νομιμοποιήσει το δικαίωμα των άλλων να έχουν διαφορετικές αντιλήψεις από τις δικές του, πράγμα που περιμένουμε από την δεξιά, οπότε δεν μας εκπλήσσει. Εκπληκτικό και εξόχως υποκριτικό είναι ότι οι προοδευτικές ομάδες της Κοινωνίας το καταδικάζουν, διότι οι προοδευτικότερες ομάδες όλων, δηλαδή οι αντι-ρατσιστές και οι οπαδοί της Πολιτικής ταυτοτήτων επιδίδονται  στο φακέλωμα των Άλλων εδώ και χρόνια.

Ναι. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεκάδες Μαχητές Κοινωνικής Δικαιοσύνης - Δικαιοσύνης, τρομάρα τους!- δεν κάνουν τίποτα άλλο από αναρτήσεις που καλούν σε συσπείρωση και δράση εναντίον σελίδων ή προφίλ ατόμων διαφορετικών αντιλήψεων. Στις αναρτήσεις αυτές, μετράνε πάνω στην απεχθή (γι αυτούς) ανάρτηση ή σελίδα τα like , καταγράφουν κι ονοματίζουν ποιός έκανε like, ποιός σχολίασε και μετά δημοσιοποιούν τις πληροφορίες. Όπως ο Κυρανάκης δηλαδή. Ο σκοπός είναι ο ίδιος, ο στιγματισμός των αντιπάλων, αυτό που λέμε αγγλικά character assasination.

Άραγε για ποιό λόγο οι προοδευτικοί ακτιβιστές επιδίδονται στο φασιστικής προέλευσης φακέλωμα; Υποθέτω, επειδή δεν είναι προοδευτικοί, απλώς φοράνε την ταμπέλα. Υποθέτω για τον ίδιο λόγο που το χρησιμοποιεί η δεξιά παράταξη. Η Νέα Δημοκρατία δεν υποστηρίζει την Δημοκρατία που λέει το όνομά της, αλλά την καταστολή των αντιπάλων της έως ότου οι αντίπαλοι φοβηθούν τόσο ώστε να βγάλουν τον σκασμό. Ομοίως οι ακτιβιστές Κοινωνικής Δικαιοσύνης, δεν αγωνίζονται για Δικαιοσύνη αλλά για την επικράτηση του δικού τους δόγματος σε όλη την κοινωνία.  

Γνωρίζετε τι αποτέλεσμα φέρνει το φακέλωμα από κόμματα ή  ομάδες; Τίποτα θετικό. Οξύνει την αντιπαράθεση και αφυπνίζει τους έως χτες ανενεργούς παρατηρητές. Οι χουντικές πρακτικές δεν μπορούν να φέρουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα: εμείς που είμαστε υπέρ της Δημοκρατίας, είμαστε περισσότεροι. 

(Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK